Nükhet Everi

Nükhet Everi

nukheteveri@yahoo.com

Tüm Yazıları

Dünyanın en kıymetli sanatçılarını yaşadıkları şehirde, doğdukları yerde, ait oldukları ortamda izlemek heyecan verici olmaz mı? Haziran ve temmuz aylarını renklendirecek 3 sanatçı ve 3 konser mekânına buyurun.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte dünyanın her yerinde çok kıymetli sanatçıların konserleri de başlayacak. Evet belki artık dünya çeşitli teknolojiler sayesinde çok küçüldü. Dilediğiniz her sanatçının çeşitli performanslarına her zaman canlı olmasa da internet sayesinde ulaşabilirsiniz. Fakat kabul edin ki hiçbir şey onları o büyüleyici mekânlarda ve canlı olarak izlemek kadar etkileyici ve doyurucu olamaz. Ben gitmem, benim olduğum yere geldiğinde burada izlerim diye düşünenler olabilir. Yıllardır Türkiye’ye gelmeyen sanatçı neredeyse kalmadı gibi.

Haberin Devamı

Ama dünyanın en kıymetli sanatçıları yaşarken ve hâlâ konserler verebilirken onları evlerinde, yaşadıkları şehirde, doğdukları yerde, ait oldukları ortamda izlemek tanımak sizce de ilginç olmaz mı?

Bence ilginçten de öte mükemmel olur. Bu vesileyle başka bir ülkede farklı şeyler de deneyimlemiş olursunuz. Örneğin konserin verildiği şehri farklı bir şekilde gezmek, keşfetmek gibi. Ben konserin ve o sanatçının vereceği heyecanla, konserin yapılacağı şehri de bambaşka duygularla deneyimleyeceğinizi düşünüyorum.

Haziran ve temmuz ayları böyle bir deneyim için en güzel zaman ve ben size bu aylara renk ve mutluluk katacak, müzik otoritelerince kendi alanlarında dünyanın en iyilerinden kabul edilen 3 sanatçı ve 3 konser mekânı seçtim.

Atina’da George Dalaras, Toscana’da Andrea Bocelli, Maastricht’te Andre Rieu.

Özellikle komşuda yani Yunanistan’da dünyanın en önemli festivallerinden biri olarak kabul edilen Atina ve Epidaurus Festivali başlıyor. Çeşitli müzik, tiyatro, dans ve diğer gösteri sanatlarına ev sahipliği yapan bu festival 60 yılı aşkın bir süredir Atina ve çevresinin eşsiz antik atmosferinde gerçekleşiyor. Özellikle antik Herodes Atticus Odeon ve Epidaurus tiyatroları bu festivalin en büyüleyici mekanları.

Yaza özel konser turları

Eşsiz bir deneyim

Haberin Devamı

Bu yılki festivalde dünyaca ünlü sanatçı George Dalaras da 19 Haziran’da bir konser performansıyla yer alıyor. Ülkemizde de yıllardır en sevilen sanatçıların başında gelen ve UNESCO Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi olan Dalaras’ın konseri annesinin doğduğu İzmir’e adanmış.

Çocuk yaşında başından geçen talihsiz bir olayla gözlerini kaybeden dünyanın en büyüleyici seslerinden biri olan tenor Andrea Bocelli de her yıl temmuz ayında Toscana’da doğduğu köy Lajatico’da konser verir. Toscana Vadisi ve üzüm bağlarının eşsiz manzarasında kapılarını bu konser için özel olarak açan Sessizlik Tiyatrosu’nda bu sanatçıyı dinlemek de bir ayrıcalık.

Tüm müzik otoriteleri tarafından bu yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen Hollandalı kemancı, besteci, orkestra şefi ve Johann Strauss Orkestrası’nın kurucusu Andre Rieu de doğduğu Maastricht’te her yıl temmuz ayında konser verir. 17. yüzyıla ait Stradivarius kemanıyla verdiği konseri izlemek müzikseverler için eşsiz bir deneyim olacaktır.

Haberin Devamı

Bu üç sanatçı, 3 mekân ve 3 konser size tavsiye edebileceklerimin en özelleri.

Türkiye’nin en büyük seyahat acenteleri ve en iyi rehberleri eşliğinde bu konserlerin yapıldığı köy, şehir veya bölgeye gidiyor, buraları ve çevresini yine tek başınıza gittiğiniz takdirde asla yapamayacağınız güzellikte gezilerle keşfediyor ve bu büyüleyici atmosferlerde hayatınızın en unutulmayacak anlarını yaşıyorsunuz. En güzeli de bu sanatçılarla tanışma ve sohbet etme şansını yakalıyorsunuz. Bana inanın ve güvenin. Bu rehberlerden biri de benim ve ne mutlu ki yıllardır bu tür deneyimlerim oluyor. Yaşarken yapılacaklar listenize ekleyip beklemeyin. Hemen gidin ve bu sanatçıları şu sıralar en iyi performanslarını sergiledikleri dönemdeyken deneyimleyin.