Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir Avrupa-Anadolu yakası aşkı yaşamak kolay değildir. Karşıdan biriyle çıkmaya başladığınızda uçakla gidip gelecek haliniz yok, İstanbul’un trafiği her an aşkınızı yenebilir.

Can boğazdan gelir. Lafın gelişine konuşmuyorum, gerçekten de bir Can vardı ve Boğaz’da oturuyordu. Kendisi çok yakın bir arkadaşımı beğenmiş ve kızı nihayet yemeğe davet etmişti. Can’lar genelde hoş olur, bu çocuk da iyiydi hoştu ama ilk buluşmalarına uzanan yolda arkadaşımı bir hayli zorladı. Sebep ne miydi? Dedim ya, Can’ın Boğaz’dan gelmesi, kızımızın ise Bağdat Caddesi’nde oturması. Yani bir Avrupa-Anadolu yakası aşkı kolay yaşanmıyordu arkadaşlar.

Haberin Devamı

Kestane gürgen palamut

O ilk gece Can, kızımızı Şaşkınbakkal’daki evinden arabasıyla aldı, Avrupa tarafında bir restorana yemeğe gittiler, yemeğin sonunda kızımızı tekrar Şaşkınbakkal’a bıraktı ve ilişki başladı.

Her şey mükemmel giderken Can da devamlı Anadolu yakasına gidiyordu. İstanbul trafiği malum, yol git git bitmiyordu. Bir süre de kız gitti geldi karşı tarafa.

Derken ne yazık ki bir aşk daha İstanbul trafiğine yenik düştü.

İşte kuzu kuzu geldim

Bunu neden anlattım çünkü ben de Bağdat Caddeli’yim. İş hayatına atıldığım gün Avrupa tarafına göz yaşları içinde taşındım, sonra oraya delice alıştım ve bir daha Anadolu yakasına dönmeyi hiç düşünmedim. Ama şimdi aile genişleyince Anadolu yakasına kuzu kuzu geldim. Burada tanıdık bir Allah’ın kulu yok.

Arkadaşlarım desen hepsi sözleşmiş gibi Avrupa tarafında. Her gün caddenin delisi misali kendi kendime dolaşıyordum derken geçtiğimiz hafta Hatay’a gittim. Shop&Fly Card ve Lezzet Dergisi bu geziyi organize etti. Antakya mutfağına doyduk, güldük, eğlendik ve bilin bakalım ne oldu?

Ben iki yaka arasına uçak seferi konulmasını çok mantıklı bulduğumu söylerken ortaya çıktı ki bu seyahatte edindiğim bir dolu arkadaş Anadolu yakasında yaşıyormuş. Ay ben bir sevin bir sevin sanırsınız yüz bin mil kazandım. Yeni arkadaşlarımla görüşmeye başladık bile. Ve sana yeniden ısındım Anadolu yakası.

AVRUPA ANADOLU AŞKLARI

HAFTANIN GÜZELLİKLERİ

Haberin Devamı

HAMMAM: Sevgili Alaçatı müdavimleri, bu haber direkt olarak sizi ilgilendiriyor. Ot Festivali’yle birlikte kapılarını açan Serkan Koca’nın sahibi olduğu Hammam Restoran, Türk ve İtalyan mutfağında döktürüyor. Rezervasyonlarınızı hemen yapınız sonra “Yer bulamadım” diye söylenmeyiniz.

OZAN GÜNEYSU: 25 Nisan Perşembe akşamı kendinize bir güzellik yapın ve Cafe Kandilli’ye Ozan Güneysu’yu dinlemeye gidin. Kadife gibi bir sesten tüm sevdiğiniz şarkılar... Teşekkürlerinizi sonra iletirsiniz bana canlarım.