Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Haziran ayı birçok girişimin kurumlar tarafından düzenlenen demo day etkinliklerinde sahne aldığı bir ay oldu. Bazılarına yetişebildim, bazılarını sonradan dinledim. Demo Day etkinlikleri girişimlerin hem basına, hem yatırımcılara sunulması açısından oldukça değerli. Girişimlerin hızlandırma programları süresince öğrendikleriyle beraber mezun olduğu gün olan Demo Day’lerden daha önce aktarmadığım iki Demo Day’dan birini Code.YapıKredi diğerini ise Fincube düzenledi.

Code.YapıKredi Demo Day

Yapı Kredi’nin yenilikçi ürünler ve genç şirketler yaratmayı amaçlayan bir yazılım geliştirme ve ürünleştirme platformu olan Code.YapıKredi’nin Demo Day’inde 10 girişim sahne aldı.

Haberin Devamı

Haziran Ayı Girişimlerin Sahne Ayı

Balya : Tüm yatırımlarınızı tek bir mobil uygulamadan görebileceğiniz bir girişim. Bu sayede tüm yatırımlarınızı ve gelirlerinizi kolayca takip edebiliyorsunuz.

DevriKolay : İkinci el araç satışlarında noter üzerinden güvenli para transferi sağlayan mobil uygulama girişimi.

Ludens : BES ve Fon Yatırım konusunda yapay zeka ile “RoboAdvisory” hizmeti sunuyor.

GameHub : Video oyunlarının web tarayıcılarında cihazlara indirilmeden oynatılmasını sağlayan bir bulut oyun platformu.

Salesmot : Davranış değişikliğini oyunlaştırma teknikleriyle hedefleyerek çalışanların iş yaşamındaki motivasyon sorunlarını çözen bir girişim.

DigiliraPay: Türk lirasını Waves blok zincirinde barındırılan YTL jetonlarına dönüştüren bir ödeme sistemi.

Muhsis : Muhsis, küçük ve orta ölçekli firmalar için, web tabanlı ön muhasebe ve finans yönetimi girişimi.

Sanction Trace: Uluslararası yaptırım listelerini (OFAC, AB, BM, İngiltere ve diğerleri gibi) sürekli izleyen, bunları müşterinin veritabanlarına ve isteklerine göre belirli aralıklarla istediği gibi karşılaştıran, olumlu veya olumsuz sonuç veren ve raporlayan bir girişim.

Rentrovi: Kiracı ile ev sahibi arasındaki ilişkiyi yeniden şekillendiren, iki tarafın da güvenini kazanma odaklı ev kiralama/kiraya verme girişimi.

Missafir: Airbnb ve benzeri platformlarda evinizden daha çok kazanç sağlamanız için size her türlü desteği sağlayan bir girişim.

Haberin Devamı

Fincube Demo Day

QNB Finansbank tarafından, girişimciler ve yaratıcı projeleri desteklemek ve geleceğin fintech uygulamalarını yaratmak üzere bankacılık teknolojileri laboratuvarı olarak kurulan Fincube Demo Day’de ise 8 girişim sahne aldı.

Haziran Ayı Girişimlerin Sahne Ayı

Agrobil: Tarım sektörüne özel planlama ve tedarik platformu. Bu girişim sayesinde ileri tarihli hasat alım-satım yapılabiliyor.

AkıllıSatıcı: E-ticaret sitelerinde satış yapan firmalar için anlık veriye dayanan rapor ve akıllı öneriler sunan girişim.

Algopoly: Elektrik sektörü için yapay zeka destekli tahminleme aracı.

Kassa: Sosyal çevre ile ortak harcama paylaşma ve takibini sağlayan mobil uygulama girişimi. Yani tatilde arkadaşlarınızla harcamalarınızı bu uygulama ile paylaşabiliyorsunuz. Aynı şekilde ev arkadaşınızla da aynı şekilde harcamalarınızı paylaşabiliyorsunuz.

NKolayOfis: KOBİ’lere yönelik bulut tabanlı ön muhasebe ve ofis çözümleri sunan SaaS girişimi.

Price&me: Online alışverişte kişiye özel en uygun fiyatı bulan bir dijital asistan girişimi.

Haberin Devamı

Stokbankası: Hızlı tüketim sektöründeki perakendeci ile tedarikçi arasındaki ticareti dijital ortama taşıyan bulut yazılımı girişimi.

Zebrapos: Abonelik ile tekrarlı tahsilat yapısı sunan SaaS girişimi.