Zeynep Aktaş

Zeynep Aktaş

zeynep.aktas@gmail.com

Tüm Yazıları

Aselsan Türkiye’nin en büyük banka ve sanayi kuruluşlarını geride bırakarak Türkiye’nin en değerli şirketi oldu.

Türk savunma sanayi şirketi Aselsan 11.4 milyar dolar piyasa değeri ile Türkiye’nin en değerli şirketi haline geldi. Garanti Bankası, Akbank, Ereğli, Tüpraş gibi Türkiye’nin öncü şirketlerini geride bırakan Aselsan’ın piyasa değeri yılbaşında 3.5 milyar dolar seviyesinde iken 14 Kasım’da 11.4 milyar dolara yükseldi. Yatırımcısına son bir yılda yüzde 322, yılbaşından bu yana ise yüzde 248 oranında getiri sağladı. Son bir haftada borsada yaşanan gerilemeye rağmen yüzde 13.84 değer kazanarak 44.24 TL seviyesine yükseldi.

Haberin Devamı

ASELSAN TAARRUZU En değerli şirket oldu

Son dönemde jeopolitik gerilimlerin yükselmesi savunma harcamalarını artırırken beraberinde Aselsan’ın da cirosu yükseldi. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’de savunma harcamalarının artmaya devam edeceği beklentisi hisselere olan ilgiyi canlı tutuyor. Aselsan, 2016 yılını yüzde 36 oranındaki ciro artışı ile tamamlamasının ardından 2017’nin 9 aylık döneminde yüzde 60’lık ciro artışı gerçekleştirdi. Şirketin yılın dokuz aylık dönemindeki kâr artışı ise yüzde 112 oldu. Şirketin 2017’nin dokuz aylık döneminde geçekleştirdiği ciro ve önümüzdeki döneme ilişkin aldığı siparişler satışlarını artırmaya devam edebileceğine yönelik beklentileri güçlendiriyor.

Kur etkisi olumlu

Aselsan’ın satışları ağırlıklı olarak döviz cinsinden. Döviz pozisyonu 928 milyon TL artıda bulunuyor. Şirketin satışlarında dövizin ağırlıklı olması ve yabancı para pozisyonunun artıda olması kurun yukarı hareketlerinden olumlu etkilenmesine neden olarak bilançosuna artı yönde yansıyor.

ASELSAN TAARRUZU En değerli şirket oldu