Geri Dön

Balkabaklı Kurabiye Tarifi

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle balkabağı mutfağımızda yer almaya başladı. Sıcak çayın ve kahvenin yanına balkabaklı kurabiye hazırlamaya ne dersiniz? Ağızda dağılan ve mükemmel lezzetiyle sürekli yapmak isteyeceğiniz balkabaklı kurabiye tarifi için malzemeleri hazırlayın. İşte nefis balkabaklı kurabiye tarifi...

Balkabaklı Kurabiye Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket tereyağı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı süt
5 su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu

İçi için:

Yarım su bardağı şeker
Soyulmuş balkabağı
İyi dövülmüş fındık
Pudra şeker

Balkabaklı Kurabiye Nasıl Yapılır?

1. adım: Balkabağını iri iri dilimleyip tencereye alın üzerine şekeri ilave edip kapağı kapalı kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. (yumuşadıktan sonra kapağını açın pişirin)

2. adım: Kabakların suyunu çekince ocaktan alın püre haline getirin içine fındık ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

3. adım: Tereyağını eritin ve ılımaya bırakın. Geniş bir kabın içine ılımış tereyağı, süt, yumurta, şeker, kabartma tozu ve unu ilave edip özlü bir hamur elde edin.

4. adım: 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın ve parmağınızla hamurun iç kısmını oyun kabak püresinden oyulan boşluğu doldurun ve kapatın.

5. adım: Fırın tepsisini margarin ile yağlayıp hazırladığınız kurabiyeleri dizin.

6. adım: 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Son adım: Servis tabağına alıp bolca pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber