Geri Dön

Izgara tadında fırında cevizli ve tarçınlı greyfurt tatlısı

Sağlıklı besinlerle dolu ferahlatıcı bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Greyfurtu tek başına yiyemeyenler için farklı bir tarifimiz var: Izgara tadında fırında cevizli ve tarçınlı greyfurt! Greyfurtun ekşiliğini bastıran tarçın ve ceviz bu tarifin ana malzemelerinden oluşuyor. Yapımı çok kolay olan ve hızlıca hazırlanan ızgara tadında greyfurt tatlısını mutlaka deneyin. İşte yapım aşamaları ve detaylar...

Izgara tadında fırında cevizli ve tarçınlı greyfurt tatlısı
  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 büyük greyfurt 
1/2 su bardağı ezilmiş ceviz
1/4 su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı vanilyalı dondurma ya da donmuş yoğurt

Cevizli ve Tarçınlı Greyfurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

1. adım: Fırının içine ızgara telini yerleştirin ve önceden 250 derecede ısıtın.

2. adım: Greyfurtları ikiye bölün ve bir fırın tepsisine kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde yerleştirin.

3. adım: Küçük bir kapta ceviz, şeker, erimiş tereyağı ve tarçını karıştırın. Karışımı greyfurt etinin üzerine eşit olarak sürün.

4. adım: Izgara telinin üzerine yerleştirip yaklaşık 3-5 dakika kadar fırında pişirin. 

Son adım: Vanilyalı dondurma veya donmuş yoğurdu greyfurtun üzerine sürüp, diğer parçayı üzerine kapatın. Bu şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber