Geri Dön

Kara Pirinçli Badem Tatlısı Tarifi

Mevsim geçişleri vücudumuzdaki bazı değişimleri beraberinde getiriyor. Bu döneme en iyi şekilde uyum sağlamayı kolaylaştıracak, bağırsak dostu ve kolay sindirilebilecek besinleri tüketmek oldukça önemli hale geliyor. İşte size Pastane Eğitmen Şefi Mert Eker'den mevsim geçişlerine uyum sağlamaya destek olacak lezzet dolu prebiyotik muhallebi tarifi...

Kara Pirinçli Badem Tatlısı Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 yemek kaşığı siyah pirinç
8 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı bal (vegan tarif için üzüm pekmezi) 
1 çay kaşığı toz vanilya
Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
1 litre badem sütü

Kara Pirinçli Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?

1. adım: Kara pirinç ve badem sütü, pirinç yumuşayıncaya dek pişirilir.

2. adım: Nişasta çok az su eklenerek açılır ve kaynayan süte eklenir.

3. adım: Toz vanilya ve bal eklendikten sonra altı kapatılır.

4. adım: Kaselere paylaştırıldıktan sonra soğutulup üzerine Hindistan cevizi sütü̈ gezdirilerek servis edilir.                

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber