Geri Dön

Muhallebili güllaç tarifi

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler Muhallebili Güllaç konusunda hünerlerini sergileyecek. Haftanın finali öncesinde Muhallebili Güllaç konusunda en başarılı olan gelin gün sonunda Çeyrek altının sahibi olurken haftanın finalinde ise beş altın bilezik için büyük avantaj sağlayacak. Peki Muhallebili Güllaç nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Muhallebili güllaç tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

12 adet güllaç yaprağı
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Puding için Malzemeler;
1 paket damla sakızlı puding
750 ml. süt

Süslemek için Malzemeler;
10 adet çilek
Toz Antep fıstığı

Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır?

Sütü bir tencereye alın ve ısıtın.

İçerisine toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.

Sütün birazını geniş bir cam fırın kabına aktarın.

Güllaçlarınızı dörde bölün.

Her bir yaprağı sütle ıslatıp, yuvarlak cam fırın kabınıza güllaç yaprağınızı yerleştirin ve üzerine birkaç kepçe süt ekleyin.

Tabanda toplam 6 adet güllaç yaprağı olacak, her bir yaprağı aynı şekilde hazırlayıp tabana dizin.

Sütünüzü tencereye alın, üzerine pudingi ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın.

Hazırladığınız pudingi güllaçlı katmanın üzerine dökün.

Ardından kalan 6 güllacı tabanı hazırladığınız gibi, muhallebinin üzerine hazırlayın.

Oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında soğutun.

Soğuttuğunuz güllacınızın üzerini çilek dilimleri ve toz Antep Fıstığıyla süsleyip, sütle servis edin.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber