Geri Dön

Salepli muhallebi tarifi

Kış aylarının vazgeçilmezi salep muhallebiyle buluşuyor ve ortaya oldukça pratik salepli muhallebi tarifi çıkıyor.

Salepli muhallebi tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 litre süt
1 bardak şeker
1 kaşık salep
2 kaşık nişasta
3 kaşık pirinç unu
2 vanilya

Üzerine:
Tarçın

Salepli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Tencereye vanilya hariç bütün malzemeleri koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra vanilyaları ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpın.

Kaselere boşaltıp üzerine tarçın serperek servis yapın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber