Zeytinyağlı türlü tarifi
Yılbaşı sofranızda yazdan kalma bir lezzete yer verin. İşte zeytinyağlı türlü tarifi
Malzemeler
Yarım kilo havuç
Yarım kilo kereviz kökü
Yarım kilo patates
Yarım kilo arpacık soğan
1 1/4 bardak zeytinyağı
2 bardak su
Yarım limon suyu
Tuz
Zeytinyağlı Türlü Nasıl Yapılır?
Düdüklü tencereye 2 bardak su, yarım limonun suyu, soyulmuş ve ikiye kesilmiş yarım kilo kereviz kökü, soyulmuş ve ikiye kesilmiş yarım kilo havuç, soyulmuş ve ikiye kesilmiş yarım kilo patates, arpacık soğan, 1 bardak ve 1 çeyrek bardak kadar zeytinyağı koyup tuz ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
Üstteki düdük yukarıya doğru oynayıp düdüklü ses yapmaya başlayana kadar yüksek ateşte pişirin. Daha sonra kısık ateşe alıp yarım saat daha pişirin.
Ateşten aldıktan sonra buharının boşalmasını bekleyip kapağını açın ve servis yapmak için iyice soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun