Teknoloji Yeni patentler iPhone 8'de olabilecek iki yeni özelliği ortaya çıkardı

Yeni patentler iPhone 8'de olabilecek iki yeni özelliği ortaya çıkardı

17.05.2017 - 10:36 | Son Güncellenme:

Apple'ın AR-GE ekibi, yeni iPhone'lar için iki farklı patent üstünde çalışıyor. Bu iki uygulama hevesle beklenen iPhone 8'in bazı özelliklerinden ikisinin kesin kanıtı olabilir.

Yeni patentler iPhone 8de olabilecek iki yeni özelliği ortaya çıkardı

Bugüne kadar toplamda 56 farklı patent alan Cupertino merkezli şirketin yeni patentlerinden ikisi iPhone 8'de yer alabilir. Patent takip şirketi Patently Apple'a göre firmanın aldığı ilk patent ekran çerçeve oranını sıfıra yaklaştırarak telefonun ön yüzünün sadece ekrandan oluşmasını sağlayacak.

Haberin Devamı

Yeni patentler iPhone 8de olabilecek iki yeni özelliği ortaya çıkardı

Bir diğer patent ise Touch ID ile ilgili. Touch ID'nin yeriyle ilgili çelişkili raporlar bulunuyordu. Bazıları uçtan uca daha geniş bir ekran için sensörün, ahizenin arka tarafına taşınacağını söylüyordu. Fakat yeni patente göre parmak izi sensörü ekrandan okunabilecek. Sensör ön yüzde ama ekranın alt kısmında bulunacak. Öte yandan patente ekran tarafından taşınan bir biyometrik parmak izi sensörünün de yerleştirilebileceği söyleniyor.

Apple'ın bu sene iPhone 8, iPhone 7S ve iPhone 7S Plus olmak üzere üç farklı telefonu piyasaya sürmesi bekleniyor. Eylül ayında tanıtılması beklenen cihazlarla ilgili yeni haberler çıktıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Yazarlar