Siyaset ‘Yeni sistem oturmadan seçim yapmak akıl dışı’

‘Yeni sistem oturmadan seçim yapmak akıl dışı’

24.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni sistemin taşları yerine oturmadan yapılacak erken seçimin siyasi belirsizlik doğuracağına vurgu yapan Bahçeli, MHP’nin barajı sorunu olduğu iddiaları için de “Barajı geçer, setleri aşarız” yanıtını verdi...

‘Yeni sistem oturmadan seçim yapmak akıl dışı’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Manisa’nın Selendi, Alaşehir, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde toplam maliyeti 803 milyon TL’yi bulan 248 projenin açılış ve temel atma törenlerinde katıldı. Bahçeli açılışta yaptığı konuşmada özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

BARAJ YANITI: Seçim barajı yeniden düşünülmelidir dedik, bir kıyamettir kopardılar. Baraj endişesine kapılarak telaşlandığımızı utanmadan, sıkılmadan, yüzsüzce dillerine doladılar. MHP, baraj korkusu olan değil; bilakis barajlara rağmen ve tüm engelleri yıka yıka bugünlere ulaşmış büyük bir millet eseridir. Baraj olursa geçeriz, önümüze set çekerlerse aşarız.

ANKET ŞİRKETLERİNE TEPKİ: Paravan ve sözde anket firmaları da durumdan vazife çıkararak MHP’yi baraj sorunu yaşayan bir partiymiş gibi sunacak kadar küçülüyor, siyasi kundakçılık yapıyorlar. Kurgu anketlerle bize elbise dikmeye çalışanlar, önce yama tutmayan yırtıklarını tamir etsinler.

İTTİFAK ELEŞTİRİSİ: 2019 Cumhurbaşkanı seçimini 16 Nisan’ın rövanşı olarak algılayanlar hayır cephesini sıkılaştırmak ve derinleştirmek için bloklaşma yarışına girmişlerdir. Hayır bloğunun sözde önderliğine soyunan CHP; PKK’nın siyasi uzantıları ve kıyıda köşede kalmış çürük çarık siyasi oluşumlardan medet umarak ittifak arayışlarına başlamıştır. FETÖ de bu girişimlerden memnun halde el avuç ovuşturmaktadır. Anlayacağınız, fare deliğe sığmamış bir de kuyruğuna kabak bağlamıştır.

Haberin Devamı

ERKEN SEÇİM YORUMU: Türkiye 7 Haziran-1 Kasım 2015 ve 16 Nisan 2017 olmak üzere iki yılda üç defa sandık başına gitmiştir. Şu anda seçilmiş hükümet görevinin başındadır. Kaygıya gerek ve yer yoktur. Kaldı ki 16 Nisan’ın gerektirdiği uyum yasaları sağlanmadan, yeni sistemin taşları yerli yerine oturmadan yapılacak erken seçimin siyasi belirsizlik doğurma ihtimali yüksektir, akıl kârı olmadığı da açıktır. Elbette Türkiye içte ve dışta terörle mücadele anlamında yoğun bir çaba sarf ederken, bu çabaların erken seçim gündemiyle akamete uğramasına asla razı olmayız. Milli bekamıza yönelik tehditleri ortadan kaldıracak bir kararlılık şu anda devrededir.

IŞİD’E KAÇ PKK’YA TUT: Suriye’de sadece PKK/PYD’ye sayıları binleri aşan TIR’larla silah gönderilmiştir. ABD, terör örgütlerine zırhlı araç ve ağır silah vermekten henüz vazgeçmiş değildir. Bu açık bir düşmanlık alametidir. Suriye’de adeta IŞİD’e kaç, PKK/PYD’ye tut tiyatrosu sergilenmektedir.

Haberin Devamı

NATO’YA MAHKUM DEĞİLİZ: NATO, Türkiye’ye parmak sallıyor. ABD, çevremizi kuşatıyor. AB, çehremizi karalıyor. Türkiye NATO’ya mahkum değildir. Türkiye, NATO’cu kafaların, FETÖ’cü alçakların kurbanı olmayacaktır.

‘2019’da nifaka karşı bir olacağız’

“Fitne ve fesat taşıyıcılığı yapanların karşısına milletten aldığımız güçle çıkacağız, asla taviz vermeyeceğiz, çizgimizi ve tutarlılığımızı bozmayacağız. Dedik ki; bu durum karşısında partimiz; 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan Halkoylaması şuurunun gereği olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’yle Cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemini 2019’da tam manasıyla tesis etmek maksadıyla, sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir. Nifaka karşı bir olacağız, niza arayışlarına karşı sapasağlam duracağız.”