Siyaset ‘Yenikapı ruhu devam ediyor’

‘Yenikapı ruhu devam ediyor’

18.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “MHP ile her türlü adımı atmaya hazırız” açıklaması olumlu karşılandı. MHP Grup Başkanvekili Akçay, “Millilerle gayri millilerin ittifakı olacak” dedi

‘Yenikapı ruhu devam ediyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ittifak tartışmaları ekseninde dile getirdiği, “MHP ile her türlü adımı atmaya hazırız” açıklaması MHP’de memnuniyet yarattı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “millilerle gayri millilerin ittifakı olacak” değerlendirmesini yaparken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, ittifak edilen konunun partilerin menfaati değil, Türkiye’nin milli çıkarı olduğunu kaydetti. Adan, “Geleceğimiz için Türkiye aynı safta olmalı” dedi.
Milliyet’e konuşan Akçay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının birbiriyle örtüştüğünü ve Türkiye’nin geleceği konusunda milli refleks içerdiğini dile getirdi.
Beka sorunu olan Türkiye’nin çıkarı için MHP’nin elini taşın altına koymaya her zaman hazır olduğunu belirten Akçay, “15 Temmuz’da başlayan, anayasa değişikliği ve 16 Nisan referandumuyla fiiliyata dökülen beraberlik, uyum yasalarının hayata geçirilmesiyle devam edecektir. Yenikapı ruhu devam etmektedir, edecektir. Eğer CHP, HDP, İP’le MHP’den kopanlarla, FETÖ ve PKK ile blok oluşturmaya gayret ediyorsa, MHP de Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak için, milli bir ittifak için elinden geleni yapacaktır” dedi.
‘CHP hainlerle beraber’
CHP’den gelen Ak Parti ile ittifak eleştirilerine de yanıt veren Akçay, şunları kaydetti: “CHP önce kendine baksın, kendi derdine yansın. Ülke düşmanlarıyla hain odaklarla ittifak kurup bunu da demokratik adım deyip, demokrasi ittifakı diye sunuyorlar. CHP, HDP ile ortak basın toplantısını açıklasın önce, Norveç’te Atatürk’e yapılan hakareti açıklasın, Seyit Rıza’yı anmayı anlatsın halka. CHP hainlerle ittifak yapıyorsa MHP’nin de yapacağı ittifak milli ittifak olacaktır. Türkiye’nin geleceği ve istikbali sözkonusu. Var olma mücadelesi veriliyor. Bu bloklaşma ve ittifaklar da millilerle gayri millilerin ittifakı olacaktır.”

Yazarlar