Edremit Ali Ekber Çiçek, Edremit'te anıldı

Ali Ekber Çiçek, Edremit'te anıldı

26.04.2024 - 16:02 | Son Güncellenme:

Ali Ekber Çiçek, Edremit'te anıldı

Ali Ekber Çiçek, Edremitte anıldı

EDREMİT (Balıkesir), (DHA)-TÜRK Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek, vefatının 18. yılında Edremit Belediyesi tarafından kabri başında anıldı.

Edremit Belediyesi tarafından Türk Halk Müziği'nin ünlü ismi Ali Ekber Çiçek için Tahtakuşlar Mahallesi Mezarlığı'nda bulunan kabri başında anma töreni düzenlendi. Alevi dedesi Nurettin Gedikoğlu tarafından okunan duanın arından konuşan Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, sanatçının eserleri ile halen bizlerle olduğunu belirtip, "Bundan 18 yıl önce aramızdan ayrılan değerli üstadımızı aradan bunca zaman geçmesine rağmen sayılarımız her geçen yıl artarak anıyoruz. Aileye tekrar sabırlar diliyorum. Allah nur içinde yatırsın" dedi.

Sanatçının kızı Ebru Çiçek'te anma etkinliğine katılan herkese teşekkür edip, "18 yıl aslında 18 gün gibi geliyor. Bugün onun sevgisi ile herkesin burada olduğunu görüyorum. Babamın acısını yaşarken bugün bu birliktelik için onun deyimi ile çok bahtiyar oldum. Hepinizi ayrı ayrı kucaklıyorum" diye konuştu.

'ANARAK ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEĞİZ'

CHP Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş'ta yaptığı konuşmada tarihin Karacaoğlan'ları yazdığını ancak o dönemde kimin hükümdar ve vezir olduğunu yazmadığını belirtip, "Üreterek, eserleri ile iz bırakanları tarih yazıyor. Büyük ustayı şimdiye kadar bize bıraktığı eserleri ile inandıklarıyla sadece insanı anlamak ve anlatmak olan anlayışıyla her zaman içimizde ve her yıl düzenli olarak anarak ölümsüzleştireceğiz. Özlem, minnet ve şükranla anıyoruz. Işıklar içinde uyusun, ruhu şad olsun" dedi.

Konuşmaların arından sanatçılar Ender Balkır ve Adil Asker Yıldız tarafından Ali Ekber Çiçek'in türküleri seslendirildi. Mezarlıktaki programın ardından Tahtakuşlar Mahallesi'nde pilav ve ayran ikramı yapıldı. Anma programına, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş, kızı Ebru Çiçek, sanatçı Ender Balkır ve sanatçının sevenleri katıldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI