Ege Yerel yönetimlere doğaltaş çağrısı

Yerel yönetimlere doğaltaş çağrısı

16.08.2018 - 22:08 | Son Güncellenme:

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, belediyeleri, İzmir’deki konut projelerine yüzde 20 yerli taş kullanım şartı getirebileceğini belirtti

Yerel yönetimlere doğaltaş çağrısı

DÜNYACA kabul gören Türk doğaltaşının İzmir ve Türkiye’deki prestijli projelerde daha fazla kullanılması için çağrı yapan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, dövizde yaşanan dalgalanmalar göz önüne alındığında hassas bir dönemden geçildiğini ifade etti. Başkan Kaya, “Şu anda öyle bir ortamdayız ki, el ele tutuşmalı ve öz kaynaklarımıza dönmeliyiz. Çin’den granit getiriyoruz. Kendi taşlarımız varken dışarıdan seramik alıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Müteahhitlerle konuşalım’

İspanya ve İsrail gibi birçok ülkede belediyelerin bazı düzenlemeler yaptığını anlatan Mevlüt Kaya, yerli taş kullanımı konusunda yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü dile getirdi. Belediyelerin belirli bir oranda yerli taş kullanılmış projeleri onaylaması gerektiğini savunan Kaya, şöyle konuştu:

“İspanya’da bir mimar ister 3 katlı, isterse bir gökdelen projesi getirsin, projenin yüzde 25’inde bölge ve ülke taşlarını kullanmak zorunda bırakılıyor. Aksi takdirde belediye inşaat izni vermiyor. Devlet, uluslararası ticari sözleşmeler gereği böyle bir yaptırımda bulunamaz, sadece tavsiyelerde bulunur. Dışarıya 1 dolar bile vermememiz gereken bir dönemdeyiz. Müteahhitlerle gidip görüşmeli ve dışardan taş getirmemelerini rica etmeliyiz.”