Gündem Yolu kapatıp polise molotofla saldırdılar

Yolu kapatıp polise molotofla saldırdılar

21.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Silopi ilçesinde karayolunu trafiğe kapatarak eylem yapan PKK’lı göstericiler, zırhlı araçlarla kendilerine müdahale etmek isteyen polislere molotof, havayi fişek ve ses bombalarıyla saldırdı.

Yolu kapatıp polise molotofla saldırdılar

3’üncü Cadde üzerinde önceki gece toplanan yüzleri kapalı 30 kişilik bir grup, Irak’la bağlantıyı sağlayan E-24 Karayolu’na çıkıp yolu araç lastikleri yakarak trafiğe kapatmak istedi. Polisin zırhlı araçlarla müdahale ettiği göstericiler, polise molotof kokteylleri, havayi fişekler ve ses bombalarıyla saldırdı. Polis grubu dağıtmak için basınçlı su ve çok sayıda gaz bombası kullandı. Karayolu üzerinde olaylar devam ederken, bir başka gösterici grubu ise, Gümrük Lojmanları’nın kazan dairesine molotoflu saldırı düzenledi. Polisin müdahalesi ile aynı grup ara sokaklara kaçarak dağıldı. İlçede çıkan ve sık sık uzun namlulu silah seslerinin de geldiği olaylarda ölen ve yaralanan olmazken polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca gece geç saatlere kadar devam etti. Transit karayolu saatler sonra trafiğe açılabildi.
1 kişi tutuklandı
Diyarbakır’da izinsiz gösteriler sırasında 5 ayrı silahlı saldırı olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla 1 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütü mensuplarının deşifre edilerek yakalanması çalışmalarına devam edildiği belirtildi. n DHA-AA