Gündem YSK Online Seçmen Sorgulama

YSK Online Seçmen Sorgulama

05.04.2015 - 09:15 | Son Güncellenme:

2015 yılının hükümeti belirleyecek seçimleri ne zaman yapılacak? Seçimler ve seçmen sorgulama işlemleri hakkında tüm detaylar haberimizde!

YSK Online Seçmen Sorgulama

Tüm Türkiye 7 haziranda yapılacak milletvekili seçimlerine kilitlendi. Türkiye gündeminde oldukça ciddi pek çok mesele ve olay kendisine yer bulurken 7 haziranda yapılacak milletvekili seçimleri gündemden düşmüyor. Siyasi partiler, seçmenler ve milletvekili adayları yoğun şekilde seçimlere hazırlık yapıyor. Bu yıl yaz aylarına gelmesi nedeni ile sandığa gidecek seçmenler için ayrı ayrı uyarıların yapıldığı 7 Haziran’da yeni hükümeti ve meclise girecek milletvekillerini belirlemek üzere oy kullanmaları yönünde bilgilendirme klipleri de hazırlanıyor.

Haberin Devamı

SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

2015 yılında yeni hükümeti belirleyecek 7 Haziranda gerçekleştirilecek milletvekili seçimleri için hazırlıkların hummalı bir şekilde sürdüğü bir diğer devlet kurumu ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) olarak öne çıkıyor. Seçimlerde herhangi bir sorun yaşanmaması amacı ile YSK tarafından son derece geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleşiyor. Seçmen bilgilerinden, seçimlerin diğer hazırlıklarına kadar oldukça geniş kapsamlı bir çalışma yürüten kurumda hummalı bir çalışma söz konusu.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 27 Martta vatandaşlar tarafından seçmen sorgulama hizmeti ile öğrenebildikleri seçmen bilgilerindeki değişiklik işlemlerini sonlandırdı. Bu neden ile şimdilerde seçmenler tarafından yapılan online seçmen sorgulama işlemleri ile sadece seçmen bilgileri kontrol edilebiliyor. Seçmen sorgulama ile seçmen bilgilerin hata veya eksik bilgi tespit eden vatandaşlar, 7 Haziran milletvekili seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

YSK tarafından belirlenen 27 Mart mesai saati bitimine kadar tespit eden seçmenler, Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sayfası üzerinden yaptıkları seçmen sorgulama işlemi ile tespit ederek yine YSK tarafından ilçe merkezlerinde oluşturulan seçim kurullarında değişikliği yapan vatandaşlar, 7 haziran 2015 milletvekili seçimlerinde oy kullanabilme imkanına sahip olabiliyor. Yüksek Seçim Kurulu günümüz modern teknolojisini en etkin şekilde kullanmakta olduğundan vatandaşlar seçim ile ilgili olan seçmen işlemlerini daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Bu neden ile de vatandaşlar artık internete erişim sağlayabildikleri her noktadan online seçmen sorgulama işlemiyle seçimlerde geçerli olan seçim bilgilerini kontrol edebilme imkanına sahip olabiliyor. Son dönemlerde vatandaşlar YSK’ nın dijital platformda sunmuş olduğu seçmen sorgulama hizmetine oldukça yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor. Dijital platform üzerinde yer alan Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi internet sayfasındaki online sorgulama ekranından seçmen sorgulama işlemi için vatandaşların nüfusa kayıtlı olduğu il, T.C. kimlik numarası ve nüfusa kayıtlı olduğu sıra no bilgileri girişini yapmaları yeterli oluyor.