Advertorial Evinizi sonbahara hazırlarken bunları unutmayın!
Sponsorlu

Evinizi sonbahara hazırlarken bunları unutmayın!

25.09.2023 - 16:31 | Son Güncellenme:

Mevsim değişimi bazen hem bizde hem de çevremizde uyum sorunları yaratabilir. Peki bu değişimi keyifli bir sürece çevirmeye ne dersiniz? Haydi gelin işe ilk önce evlerimizi sonbahara hazırlayarak başlayalım. İşte yapmanız gerekenler…

Evinizi sonbahara hazırlarken bunları unutmayın

Temizlik ve düzenleme başlasın!
Her mevsim değişimi yeni bir başlangıçtır ve her yeni başlangıç da temiz bir sayfayı hak eder. Yoğun geçen yaz mevsimi boyunca açık olan camlar ve daha dışa açık yaşanan alanlar ile ister istemez tozlanan evlerimizi baştan aşağı temizlemek, sonbaharı karşılamanın ilk adımı olabilir. Bu temizliği sadece evin yüzeyleri ve mobilyalar ile sınırlı tutmamak, yazlık giysileri de yıkayarak hurçlara kaldırmak, yeni mevsime kolay uyum sağlamak açısından da işinizi kolaylaştıracaktır.

Haberin Devamı

Evinizi sonbahara hazırlarken bunları unutmayın

Yaz ekipmanlarına veda edin…
Evet, kabul etmesi zor ama yaz bitti. Bu yüzden evin özellikle açık alanlarında kullandığınız sandalye, masa gibi mobilyaları, hatta mevsimlik olarak yerlerine monte ettiğiniz jaluzi, şemsiye ve benzeri aksesuarları paketlemeyip kaldırmanın zamanı da geldi. Onları kirlenmeyecekleri şekilde korumaya alıp depolarsanız, gelecek yaza girerken keyifle yeniden yerlerine yerleştirip yazın gelişini kutlayabilirsiniz.

Evinizi sonbahara hazırlarken bunları unutmayın

Isıtma sistemleri için bakım vakti
Sonbaharın gelişi tabii ki kışın ve soğuk günlerin de habercisidir. İşte tam da bu yüzden ısınma için kullanacağınız kombi, klima gibi sistemlerin yıllık bakımını yaptırmak bu günlerde daha da önem kazanır. Yoğun kullanılacakları soğuk günlere girmeden rutin bakımları yapılan bu gibi sistemler, ısınma maliyetlerinizde tasarruf sağlayacağı gibi, güvenlik ve acil kullanım ihtiyaçlarınız açısından da hazır hale gelmiş olur.

Haberin Devamı

Evinizi sonbahara hazırlarken bunları unutmayın

Yalıtım için hala zaman var!
Sonbahar ve kış ayları için evde yapılacak belki de en önemli hazırlık yalıtım olmalıdır. Binanızın dış cephe yalıtımı dışında, soğuk havanın içeri sızabileceği pencere ve kapıların uygun malzemeler ile yalıtılması hem ısı tasarrufu hem de toz-kir girişi açısından oldukça önemlidir. Doğru şekilde yalıtılmış bir evde ısınma için harcayacağınız miktarın çok daha az olacağını unutmayın.

Evinizi sonbahara hazırlarken bunları unutmayın

Sonbaharı dekorunuza yansıtın
Sıra geldi evinizde yapacağınız en keyifli sonbahar hazırlığına: Dekorasyon. Güneşli günlerin azalacağı ve serin havaların kendini daha çok hissettireceği bu günlerde evi mevsim renkleriyle daha canlı hale getirmek hem sizin hem de ailenizin motivasyonunu artıracaktır. Sonbahara uyumlu kahverengi, yeşil, kırmızı ve bej tonlarını öne çıkarak görünümde bir bütünlük sağlayabileceğiniz gibi, bu renklerle birlikte kullanabileceğiniz şamdan, kurumuş çiçekler, masa örtüsü, yastık kılıfı gibi aksesuarlarla da dekorunuzu destekleyebilirsiniz. Bir küçük not: Odalardaki aydınlatma ile yapacağınız küçük oynamalar, genel görünümde büyük farklar yaratabilir.

Evinizi sonbahara hazırlarken bunları unutmayın

Değişen mevsimin bir yenilenme ve mutluluk vesilesi olması sadece sizin elinizde. Sonbaharı gerektiği gibi karşılayarak evinizde hem kendiniz hem de sevdikleriniz için ilham veren bir ortam yaratabilirsiniz.