Advertorial GSK TÜRKİYE, GELİŞİM VE YETENEK YÖNETİMİ STRATEJİLERİYLE BAŞARILI LİDERLER YETİŞTİRİYOR
Sponsorlu

GSK TÜRKİYE, GELİŞİM VE YETENEK YÖNETİMİ STRATEJİLERİYLE BAŞARILI LİDERLER YETİŞTİRİYOR

28.01.2021 - 21:54 | Son Güncellenme:

300 yılı aşkın süredir aşı, ilaç ve tüketici sağlığı alanlarında çözümler sunan GSK, Türkiye’de 61 yıldır hayatın “her anında iyilik sağlık” için çalışıyor. Modern işveren kimliğiyle son dört yıldır üst üste Great Place To Work Enstitüsü’nün Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi’nde yer almaya hak kazanan GSK Türkiye, bu yıl aynı zamanda uluslararası çapta Top Employers Institute tarafından düzenlenen ödül töreninde bulunduğu bölge içerisinde ‘En İyi İşveren (Top Employer)’ ödülüne de lâyık görüldü.

GSK TÜRKİYE, GELİŞİM VE YETENEK YÖNETİMİ STRATEJİLERİYLE BAŞARILI LİDERLER YETİŞTİRİYOR

GSK Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Burcu Kuyucu, bu başarıya ulaşmalarındaki en önemli faktörlerin modern ve çalışan dostu insan kaynakları uygulamaları yanında, gelişim ve yetenek yönetimine verdikleri önemin olduğunun altını çiziyor. Çalışanların yeteneklerini en iyi şekilde ortaya çıkarabilecekleri, güvenle yarına hazırım diyebilecekleri Gelişim ve Yetenek Yönetimi Programları ile son 2 yılda açık pozisyonların dörtte üçünü iç yetenekleri ile doldurduklarını söyleyen Kuyucu, "Bu süre zarfında her üç kişiden biri ek bir sorumluluk aldı, başka bir alana geçti ya da terfi etti.” dedi.

Geleceğin Liderleri Programı En İyiler Arasında

Kuyucu, “Ayrıca liderliğe ve gelişime verdiğimiz önemle, Türkiye'nin de yer aldığı bölgedeki ülkeler içerisinde, yurt dışına en çok yetenek gönderen ülke olduk. Son 3 yıl içinde yönetim ekibimizden 15 çalışanımız, toplamda da 37 çalışanımız bölge ofislerinde ve yurtdışında farklı rollere atandı. Örneğin, Geleceğin Liderleri Programı- Future Leaders Programme (FLP) kapsamında 2020’de iki arkadaşımız bölgesel pozisyonlara atanırken, rotasyonları sırasında da bölgesel ve yurt dışı rollerde görev alma fırsatı buldular. Büyük çoğunluğunu genç yeteneklerin oluşturduğu bir şirket olarak, bu fırsatları aramıza yeni katılan genç arkadaşlarımız için de sağlıyoruz. Uzun yıllardır devam eden Geleceğin Liderleri programımız ile aday seçim süreci boyunca uyguladığımız, farklı içerikteki testler, değerlendirme merkezi, GSK liderleri ile görüşmeler gibi tüm adımları 2020 yılında online olarak gerçekleştirdik. Sektörde fark yaratan ve geleceğin liderlerini yetiştirdiğimiz programımız, kariyer platformu Toptalent.co tarafından düzenlenen Top 100 Talent Program 2020 yarışmasında en iyiler arasında yer aldı. 30 bine yakın öğrenci ve genç profesyonelin oy kullandığı yarışmada, İşe Alım, MT ve Genç Yetenek programlarını en iyi şekilde hayata geçiren kurumlarda biri olduk.”

Kuyucu ayrıca; “Çalışanlarımızın farklı görevlerde gelişimini desteklemek için 3 ya da 6 aylık sürelerle asli sorumlulukları dışındaki projelerde görev alabilecekleri “İKSİR” programımız ve farklı bir departmanda yeni bir bakış açısı geliştirebilecekleri "İş İzleme" isimli programlarımız bulunuyor. Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olmak ve hep daha iyi gelişim ve kariyer olanakları sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

GSK Türkiye’nin farklı alanlardaki başarılı ve genç liderleri kariyer yolculuklarını ve şirketteki gelişim fırsatlarını anlattı.

GSK TÜRKİYE, GELİŞİM VE YETENEK YÖNETİMİ STRATEJİLERİYLE BAŞARILI LİDERLER YETİŞTİRİYOR

Elif Erçeltik

Solunum Marka Lideri

“GELECEĞİN LİDERLERİ PROGRAMI İLE, DAHA KARİYERİMİN BAŞINDA ÇOK ÇEŞİTLİ SORUMLULUKLAR ALABİLME FIRSATI BULDUM”

 “Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansımı Henley Business School’da Uluslararası Yönetim alanında yaptım. GSK’daki kariyerime 2017 yılında Pazarlama Mükemmelliyeti stajyeri olarak başladım. Stajyerlik dönemimde ilk dikkatimi çeken şirketin önemli kademelerinde görev yapan genç çalışan oranının oldukça yüksek olmasıydı. Stajyerlik dönemimde GSK’nın genç yeteneklerini liderlik rollerine hazırlayan Future Leaders Programme - FLP / Geleceğin Liderleri Programı ile tanıştım ve hemen başvurdum. Uzun aşamalar sonrasında onlarca aday içerisinden kazanan isimler arasında olduğumu öğrendiğimde, stajyerleri olarak çalıştığım ekibin de en az benim kadar sevinmesi ve benim için kutlama yapmaları iş hayatımdaki en mutlu ve unutulmayacak anlardan biriydi. FLP olarak seçilmem sonrasında farklı departmanlarda yaptığım rotasyonlarla saha ve merkez ekiplerinde çok çeşitli rol ve sorumluluklar alma fırsatı yaşadım. 3 yıllık programı tamamladıktan sonra Marka Lideri olarak devam ettiğim mevcut görevimde çok kısa bir sürede yeni bir lansman yapma fırsatım oldu. Bu, kariyer gelişimim adına inanılmaz bir deneyimdi. Hastaların günceltedavi çözümlerine ulaşmasını sağlayarak hayatlarında fark yaratabilmek önemli bir sorumluluk olmakla beraber her sabah tutkuyla ve keyifle işe başlamamızı sağlıyor ve tabii büyük bir tatmin duygusunu da beraberinde getiriyor.”

GSK TÜRKİYE, GELİŞİM VE YETENEK YÖNETİMİ STRATEJİLERİYLE BAŞARILI LİDERLER YETİŞTİRİYOR

Umut Yakasız

HIV Marka Lideri

“TOPLUM SAĞLIĞINA FAYDA SAĞLAYAN İŞLERE İMZA ATMAK EN BÜYÜK MOTİVASYON KAYNAĞIM”

“2018 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi - İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. GSK’da 2 yıl 6 aydır devam eden kariyer yolculuğumda Geleceğin Liderleri Programına başvurduğum gün önemli bir dönüm noktasıydı. Sonrasında hem sahada hem de merkez ofiste bana güzel deneyimler kazandıran sorumluluklar aldım. Sahada Tanıtım Sorumlusu olarak, merkez ofiste ise farklı pazarlama rollerinde kendimi geliştirdim. Şimdi de HIV Marka Lideri olarak çalışıyorum.

HIV alanında çalışmaya başlayana kadar korkutucu gibi düşündüğüm HIV’in 1987’den bu yana tedavisi olduğunu, hatta HIV ile yaşayan anne babanın gerekli tedavileri uyguladığında HIV negatif bebeklerinin olabileceğini öğrendiğimde ne kadar önemli bir iş yaptığımızı fark etmiştim. Birçok başka hastalıkta olduğu gibi, HIV ile yaşayan bireylerin de daha kaliteli bir yaşam sürdürmeleri için uzmanlığını ve teknolojisini bu alandaki çalışmalara adayan bir şirkette çalışmak benim için gurur verici. Bununla birlikte, GSK’da çalışmanın beni motive eden bir diğer tarafı da her gün yeni bir şeyler öğrenmem diyebilirim. Gelişimimizi destekleyen proje görevlendirmeleri kadar, stratejiden planlamaya kadar yüzden fazla konuda eğitim modüllerinin yer aldığı Keep Growing Campus, Koç Akademi, LinkedIn Learning gibi pek çok eğitim programı ve Mentorluk uygulamaları da biz genç liderleri yarına güvenle hazırlıyor.”

GSK TÜRKİYE, GELİŞİM VE YETENEK YÖNETİMİ STRATEJİLERİYLE BAŞARILI LİDERLER YETİŞTİRİYOR

Ece Naz Efe

Solunum Marka Lideri

“FARKLI SORUMLULUKLAR FARKLI YETKİNLİKLER KAZANMANIZI SAĞLIYOR”

“Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 2016 yılında mezun oldum. Pazarlama stajyeri olarak başladığım GSK’da yaklaşık 6 yıldır büyük bir keyifle çalışıyorum. Geleceğin Liderleri Programı kapsamında ilk rotasyonum Tanıtım Sorumlusu görevi oldu. Ardından Marka Lideri ve Bölge Proje Müdürü olarak çalıştım. Şimdi ise Solunum Marka Lideri olarak görev yapıyorum. GSK’da sorumluluk aldığım tüm görevlerde gelişimi her anlamda destekleyen bir şirkette çalıştığımı hissettim. Sizi hangi pozisyonda olursanız olun karar süreçlerine dahil eden bir yapı hem kişisel hem de profesyonel anlamda müthiş bir özgüven kazanmanızı sağlıyor. Bununla birlikte, mevcut rolleriniz dışında sorumluluklar almanızı sağlayarak sizi olumlu anlamda zorlayan ve çok yönlü bir bakış açısı kazanmanıza olanak tanıyan bir yapıda çalışıyoruz. Örneğin, satış pazarlama rollerinde bir yönetici olmak üzere seçildiğim program kapsamında, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Bölge’yi yöneten ekip içerisinde Proje Yöneticisi olarak çalışmış ve bu dönemde İnsan Kaynakları alanında önemli sorumluluklar almıştım. Farklı ülkelerden liderlerle çalıştığım ve onların da koçluğu ile farklı bakış açıları geliştirme fırsatı bulduğum bu rolün bana geleceğin lideri olma yolunda çok önemli yetkinlikler kattığını düşünüyorum.”

Detaylı bilgi için tıklayın.

Bu bir ilandır.