Advertorial İş Sanat’ta sezon bitiyor, etkinlikler bitmiyor
Sponsorlu

İş Sanat’ta sezon bitiyor, etkinlikler bitmiyor

14.06.2023 - 14:40 | Son Güncellenme:

İş Sanat Sahne Sanatları 23. sezonunda yine en sevilenleri sanatseverlerle buluşturdu. Dolu dolu geçen sezonu İş Sanat Sanat Yönetmeni Defne Turaç’la konuştuk.

İş Sanat’ta sezon bitiyor, etkinlikler bitmiyor

İş Sanat, bu sezona “Hayatın İçinde Sanat” sloganıyla başladı. Sizden bu sezonu değerlendirmenizi istersek, neler söylemek istersiniz? Bir önceki sezona göre yenilikler nelerdi? Sezonun öne çıkan etkinlikleri hangileriydi?

Uzun bir aradan sonra salonumuzun kapılarını tam kapasiteyle seyircilerimize bu sezonda açma imkânı bulduk. Büyük bir özlem ve hevesle üzerinde çalıştığımız program her yaşa ve zevke uygun olarak hazırlandı. Pandemi nedeniyle bir araya gelemediğimiz yabancı sanatçı ve orkestraları da seyircisiyle buluşturduk. Bildiğiniz üzere bizim klasik müzikten yerli projelere uzanan geniş bir tür yelpazemiz var. Bu çeşitlilik program içeriğini daha dinamik bir hale getiriyor. İş Sanat proje yaratmayı seven, uygun projeleri programına almaktan mutluluk duyan bir kurum. Bu yaklaşımımız hem sanatçılar hem de seyirci tarafından gayet iyi biliniyor ve ilgiyle izleniyor. Özellikle yerli sanatçılarla yarattığımız projelerde seyirci artık biliyor ki İş Sanat’a geldiği zaman sahnede o akşam sevdiği sanatçıdan yepyeni bir şey izleyecek. Sezonda bu projelerin en güzel örneklerinden biri Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinlikleri dâhilinde sevgili Dilek Türkan ve besteci-orkestra şefi Oğuzhan Balcı ile oluşturduğumuz, Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne müziğin ve kültürel hayatın gelişimini anlan “Şarkıların Cumhuriyeti” konseri oldu. Bu sezon aynı zamanda ilklerin sezonu oldu. Dünyaca ünlü şarkıcı Mike Rosenberg, nam-ı diğer Passenger, Avrupa turnesi dâhilinde Türkiye’deki seyircisiyle ilk kez İş Sanat’ta buluştu. Renaud Garcia-Fons’un Türk müziğinin iki önemli ismi Derya Türkan ve Serkan Halili’yle ortak projesi “Tellerin Nefesi” de seyircisinin beğenisine ilk defa bizim sahnemizde sunuldu. Prömiyerlerin yanı sıra Salvatore Adamo, Jaga Jazzist ve Jan Garbarek Group konserleri de sahnemizin yeni misafirlerinden oldu.

Pandemi döneminde başladığınız online etkinlikler bu sezon da devam etti. Online etkinliklere gösterilen ilgiyi nasıl buluyorsunuz?

Tüm zorluklarına rağmen pandemi döneminde ortaya çıkardığımız çevrimiçi içerikler bize konser salonumuzun dışındaki seyircimizle buluşmanın yolunu açtı. Yepyeni bir seyirci kitlesini dijital ortamda da kucaklamış olduk. O yüzden çevrimiçi içeriklerimiz ve bunun seyirciye ulaşması bizim için çok kıymetli. Seyircili konserlerin yayınlanmasının yanı sıra YouTube kanalımıza özel içerikler üretmeye de devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında Dr. Selim Erdoğan’ın hazırlayıp sunduğu Ey Vatan! ve gazeteci-yazar İhsan Yılmaz’ın Türkiye’nin önde gelen kültür ve sanat isimlerini ağırladığı Koyu Sohbet adlı programlarımız bu sezonun ilgi çeken içerikleri oldu.

Sezon bitiyor ama İş Sanat’ta konserler devam ediyor. Salon konserlerinden sonra yaza dair ne gibi planlarınız var?

Konser salonumuzu Venedik Barok Orkestrası konseriyle kapattık. Bundan sonra seyircilerimizin sabırsızlıkla beklediği Cuma İş Çıkışı açık hava konserlerimiz başlayacak. Konserlere ek olarak, geçen yaz İstanbul dışında hayata geçirdiğimiz “Çarşamba Sahnesi” ve Türkiye İş Bankası’nın destek verdiği arkeolojik kazı alanlarında “Antik Sahne” başlığı altında seyircisiyle buluşturduğumuz tiyatro oyunları yaz planlarımız arasında.

Son olarak, önümüzdeki sezon İş Sanat’ta sanatseverleri neler bekliyor?

Eylül ayında Cuma İş Çıkışı konserleriyle başlayacak sezonumuz, Cumhuriyet’in 100. yılına özel etkinliklerimiz devam edecek. Programımızda her zaman olduğu gibi yepyeni projeler, çevrimiçi

yayınlara yer verecek, sanat dünyasının önemli sanatçı ve orkestralarını seyircisiyle buluşturmaya devam edeceğiz.

İlandır