Advertorial Pandemide en çok zorlananlar kadınlar oldu
Sponsorlu

Pandemide en çok zorlananlar kadınlar oldu

16.08.2021 - 17:18 | Son Güncellenme:

Sağlık sigortası, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası ürünleriyle hizmet veren Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik’in ana ortaklarından biri olan Cigna Global, 360 İyi Yaşam Araştırması ile bireylerin pandemi döneminde ‘aile, finans, fiziksel durum, sosyal yaşam ve iş hayatı’ konularındaki algılarını ölçtü.

Pandemide en çok zorlananlar kadınlar oldu

Türkiye, Avustralya, Çin, Almanya, İngiltere ve ABD’nin de bulunduğu 18.000 kişiyle 21 lokasyonda yapılan araştırmanın pandemi dönemine özel çarpıcı sonuçlarını Cigna Genel Müdürü Pınar Kuriş aktardı.

Araştırma sonuçlarının pandemide en çok kadınların zorlandığını net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Pınar Kuriş, “Kadınlar finansal olarak en çok etkilenen grup olarak öne çıkarken, kadınların %85’i stres altında olduklarını belirtiyor. Bu oran erkelerde ise %80. Uyku bozukluğu, depresyon ve daha duygusal olma gibi stres belirtileri kadınlarda artış gösteriyor. Ayrıca, sağlık ve iyi yaşam konularına genel olarak kadınlar erkeklerden daha olumsuz bakıyorlar.” dedi.

Bununla birlikte, 18 yaş ve altı çocukları olan çalışan ebeveynler, uzaktan eğitim veya çocuk bakımı gibi evde ek sorumluluklar üstlenmesine rağmen pandemi koşullarına en dayanıklı grup oldular. Çocuğu olmayan çalışanlar ise pandemi dönemini daha farklı değerlendirdi.  Dünyada bu kesimin %30'u, Türkiye’de ise sadece %15’i duygusal anlamda birbirine destek olan ve birbirine kenetlenmiş bir aileye sahip olmadığını söylüyor. Ayrıca, çoğu ebeveyn için karantina ve kısıtlamalar, çocuklarla daha fazla zaman geçirmek anlamına geliyor. Türkiye’deki ebeveynlerin %86’sı çocuklarının zihinsel, fiziksel sağlıklarıyla ilgilenebildiklerini ve eğitimlerini destekleyebildiklerini belirtiyor.

Araştırmaya Türkiye’den katılanların %87’sine göre zihinsel sağlık, genel sağlığı da etkiliyor

Pandemi döneminde bireylerin iyi yaşamlarını etkileyen en önemli konulardan biri zihinsel sağlık oldu. Araştırmaya Türkiye’den katılanların %87’si zihinsel sağlığın, fiziksel sağlık ve iyi yaşam üzerinde en önemli etki olduğunu düşünüyor. Ayrıca bu konuda destek almak isteyenler için artık daha kolay erişilebilir olan online terapi ve danışmanlık hizmetlerine olan ilgi de %89 oranında arttı. Türkiye’den katılanların online terapi hizmetlerine diğer ülkelerden daha sıcak olduğu da görülüyor.  Türkiye’den katılanların %74’ü online terapi hizmetine sıcak bakarken, dünyada bu oran %66’da kaldı.

Katılımcıların online terapi hizmetlerini tercih etmelerindeki ana motivasyonları arasında; rahat hissettikleri yerde ve tam ihtiyaçları olan zamanda 7/24 erişim olanağı, erken teşhis imkânı ve sorunları hakkında daha açık konuşabilmeleri yer aldı. Cigna, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile SGK ve Cigna anlaşmalı özel hastanelerde 15 TL katılım payı hariç başka hiçbir ücret ödemeden muayene ve tedavi imkanı sağlarken, sigorta kapsamında ücretsiz olarak sunduğu 7/24 online doktor ve online psikolog hizmetleri de pandemi döneminde sigortalıları tarafından en çok kullanılan hizmetler arasında yer aldı.

Covid-19 aşı uygulamaları geleceğe dair umutları artırıyor

Tüm dünyada artan aşılanma oranları kişilerin iyi yaşam algılarına da etki ediyor. Haziran 2021 itibarıyla Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve ABD yetişkin popülasyonunun çoğunluğunu aşılayarak aşılanma konusundaki ana kilometre taşını geçerken Türkiye'nin aralarında bulunduğu pek çok ülke aşı çalışmalarına hızla devam ediyor. Araştırmanın sonuçlarına göre başarılı aşılama programları yürüten ülkelerdeki katılımcıların çoğu, geleceğe daha umutla bakmaya eğilimli.

Araştırmaya Türkiye’den katılanların %17’si mevcut hayat standartlarını koruyabileceğini düşünüyor

Pandemi döneminde tüm dünyada bireylerin genel mali durumunun düşüşe geçmesi nedeniyle kredi ödemeleri ve çocuk eğitimi gibi uzun vadeli giderleri karşılayabilme konusundaki endişeleri arttı. Araştırmaya Türkiye’den katılanların ise %17’si mevcut hayat standartlarını koruyabileceğini ve sadece %11’i emeklilik dönemleri için yeterince birikim yapabileceğini düşünüyor.

Cigna Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yenilikçi ve ihtiyaca yönelik sağlık hizmetleriyle öne çıkıyor

Cigna Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile sigortalılarına bütünsel sağlık bakış açısıyla yenilikçi ve ihtiyaca yönelik hizmetler sunduklarını belirten Kuriş, sigortalılarımız, Covid-19 gibi tüm salgın hastalıklar da dahil olmak üzere, yatarak ve ayakta tedavi teminatları ile SGK ve Cigna anlaşmalı özel hastanelerde, özel polikliniklerde ve üniversite hastanelerinde SGK katılım payı hariç herhangi bir ek ücret ödemeden muayene ve tedavi olabiliyorlar. Aynı zamanda Cigna Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında ücretsiz olarak sunduğumuz yılda 1 kez check-up, yılda 2 kez  diş muayenesi, yılda 1 kez diş dolgusu ve yılda 2 kez göz muayenesi hizmetlerimiz ile sigortalılarımızın sağlıklarını ve sağlık masraflarını kontrol altında tutmalarına destek oluyoruz.  Bu ücretsiz hizmetlere ek olarak sunduğumuz  online doktor, online psikolog ve online diyetisyen hizmetlerimiz ile sigortalılarımız ihtiyaç duydukları anlarda diledikleri yerde doktor, psikolog ve diyetisyenlerle online görüşme yaparak ön teşhis ve danışmanlık konularında ücretsiz hizmet alabilmektedirler. Ayakta ve yatarak tedavi teminatlarına ek olarak tüm bu ücretsiz ek hizmetlerle Cigna Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına günde sadece 1 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olabilmek mümkün. 

Cigna Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile ilgili bilgi almak için tıklayın.

İlandır.