Dünya Günah evi! Fotoğraflar ortaya çıktı...

Günah evi! Fotoğraflar ortaya çıktı...

08.12.2021 - 07:05 | Son Güncellenme:

Kentin en lüks bölgesindeki malikaneye baskın düzenlendiğinde polislerin delil olarak el koyduğu eşyalar, dünyayı şaşkına çevirdi. Duruşmalar sırasında gösterilen fotoğraflar ise gündeme bomba gibi düştü.

Derleyen: Nazlı Erdol Akar / Milliyet.com.tr - Savcılar, Jeffrey Epstein'ın Palm Beach'teki malikanesinin içinin daha önce hiç görülmemiş düzinelerce fotoğrafını delil olarak sundu. Kanıt olarak gösterilen fotoğraflar arasında Epstein'ın yatak odası, banyosu, mutfağı ve kurbanlarının ona masajlar yaptığını iddia ettikleri masaj masası var. Ayrıca duvarlarda asılı birkaç çıplak kadın ve 'evin hanımı' olarak bilinen Ghislaine Maxwell'in bir çizimi görülüyor.

Haberin Devamı

Günah evi Fotoğraflar ortaya çıktı...

58 SAYFALIK EL KİTABI

Kanıtlar arasında ayrıca 58 sayfalık bir el kitabının kopyalarının tutulduğu, Epstein ve Maxwell'in masalarının fotoğrafları da bulunuyor. Tüm fotoğraflar FBI, 2005 yılında Epstein'ın Palm Beach, Florida'daki malikanesine baskın düzenlediğinde çekildi. Fotoğraflar, Ghislaine Maxwell'in Manhattan federal mahkemesinde devam eden davasının altıncı gününde sunuldu.

Günah evi Fotoğraflar ortaya çıktı...

Cuma günü, Epstein'ın masaj masası, duruşma sırasında dramatik bir anda mahkemede hakim ve jüriye sunuldu. Bir dedektif, jürinin önündeki koyu yeşil katlanabilir masayı ilk kez görmeleri için açtı ve aramayı yapan polis memurlarından biri, bunun Epstein'ın evinden olduğunu doğruladı.

Günah evi Fotoğraflar ortaya çıktı...

Masaj masası ve cinsel içerikli oyuncaklar, Epstein'ın Palm Beach mülkünde ele geçirildi. 20 Ekim 2005'te, eski Palm Beach Polis memuru Gregory Parkinson, eşyaların bulunmasını sağlayan arama emrini aldı. Parkinson, masaj masasını ve seks oyuncağını inceledikten sonra cuma günü ABD Başsavcı Yardımcısı Maurene Comey tarafından sorgulandı.

Haberin Devamı

Günah evi Fotoğraflar ortaya çıktı...

30 SANİYEDE TANIDI

Siyah eldivenli Parkinson'un tanık kürsüsüne gitmeden önce masaya bakması yaklaşık 30 saniye sürdü. Savunma avukatlarının yanında yaklaşık 10 metre uzakta oturan Maxwell ise, hiçbir tepki göstermedi.

Günah evi Fotoğraflar ortaya çıktı...

Tanık kürsüsüne gelen Parkinson, bunun yaklaşık 20 yıl önce Epstein'ın malikanesinden ele geçirdiği masanın aynısı olduğunu doğruladı. Mahkeme salonuna konuşan eski polis, "Duşun olduğu ikinci kattaki güney banyosundan" dedi ve masayı görünüşünden, mülk numarasından ve "Vista, Kaliforniya'da yapıldı" etiketinden tanıdığını da sözlerine ekledi.

Günah evi Fotoğraflar ortaya çıktı...

Masayı tutan bir dedektif daha sonra masayı katladı ve savcının masasının önüne dayadı. Onlarca reşit olmayan genç kızın istismarına tanıklık eden masa, duruşma günü sona erene kadar orada kaldı.

BASKIN YAPAN POLİSLER KÜRSÜDE

Palm Beach memuru Çavuş Michael Dawson, Parkinson'un ardından kürsüye çıktı ve polislerin 2005'te o gün 'masaj masaları aradıklarını' kaydetti. "Masaj yağları arıyorduk. Seks oyuncakları arıyorduk" diye de ekledi.

Haberin Devamı

Günah evi Fotoğraflar ortaya çıktı...

Savcılar daha sonra jüriye karton kutuların içindeki cinsel içerikli oyuncakların fotoğraflarını gösterdi. Dawson, oyuncakların polis tarafından rezil milyarderin evinin içinde bulunan bir dolapta bulunduğunu doğruladı.

Savcılar masanın ve cinsel içerikli oyuncakların neden delil haline getirildiğini açıklamasa da, Maxwell'in davasında ifade veren ilk sanık, Epstein'ın kendisini 'masajlar' sırasında taciz ettiğini ve canını yaktığını söylemişti.

Günah evi Fotoğraflar ortaya çıktı...

72 yaşındaki temizlikçi Juan Alessi geçen hafta kürsüye çıktı ve işinin bir kısmının Epstein'ın masajlarından sonra temizlik yapmak olduğunu söyledi. Savcının masajlardan sonra 'beklenmedik' bir şeyle karşılaşıp karşılaşmadığı sorusuna Alessi, bir keresinde siyah deri kostüm gördüğünü anlattı.

Alessi ayrıca gördükleri hakkında hiçbir şey söylememesi gerektiğini de ekledi: "Kör ve sağır olmam gerekiyordu, hiçbir şey söylememem ve hiçbir şey görmemem..." Maxwell ve Epstein'ın 'nerede olduğunu veya faaliyetlerini asla ifşa etmemek zorunda olduğunu' da ekledi.

Haberin Devamı

Günah evi Fotoğraflar ortaya çıktı...

KURAL KİTABINDAN ŞOKE EDEN DETAYLAR

Jeffrey Epstein'ın 'Günah Malikanesi' için personel kural kitabı bulunuyordu. Palm Beach malikanesi için kaleme alınmış olan 58 sayfalık kılavuz, Epstein'ın yaldızlı ve ahlaksız dünyasına dair fazlasıyla fikir veriyor...

İşte kılavuzdaki bazı detaylar:

- Yüksek standartlar korunacaksa, görünüm son derece önemlidir. Olumlu bir ilk izlenim uzun bir yol kat eder.

- Kişisel temizlik, iyi sunum, samimi, kibar ve 'memnun etmeye yönelik' yaklaşım çok önemlidir.

- Bay Epstein, Bayan Maxwell ve misafirlerinin ihtiyaçlarını önceden tahmin etmeye çalışın.

- Konukların kendilerini şımartılmış ve hoş karşılanmış hissetmelerini sağlayın.

- Kişisel sorunları misafirlerle tartışmayın.

- Size yöneltilen bir soruyu yanıtlamak dışında hiçbir şey görmediğinizi, hiçbir şey duymadığınızı, hiçbir şey söylemediğinizi unutmayın.

- Mütevazılık esastır.

- Uygun giysiyi giyin. Günlük giysileriniz beyaz golf tipi gömlek ve lacivert pantolon, akşam yemeği servisi için uzun kollu beyaz gömlek.

Haberin Devamı

-Ceplerdeki eşyalar şişkinlik oluşturmamalı veya görünür olmamalı.

-Bay Epstein, Bayan Maxwell ve misafirlerine elleriniz cebinizde hitap etmeyin.

-Sakız çiğnemeyin.

-Güçlü parfüm veya tıraş losyonu kullanmaktan kaçının. Bu alerjik reaksiyona neden olabilir.

GÜLÜMSEYİN!

Günah evi Fotoğraflar ortaya çıktı...

Söylenmesi yasak olan sözler:

- Evet.

- Tabii.

- Sorun değil.

- Bilmiyorum.

- Anladım.

Bunların yerine söylenmesi gereken sözler:

- Evet efendim.

- Elbette hanımefendi.

- Memnuniyetle.

- Hiç sıkıntı değil.

- Tamamen haklısınız.

Haklı bir eleştiriye veya hataya ise şöyle cevap verilmesi isteniyor:

- Çok üzgünüm, bir daha tekrarlanmayacak.

- Tamamen benim hatamdı.