Ekonomi Kablosuz kulaklığın pazar payı artıyor

Kablosuz kulaklığın pazar payı artıyor

17.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kablosuz kulaklıklara talep giderek artıyor. Sektörde en yeni trend ise üç boyutlu ses teknolojisi. Ses teknolojilerinde Sennheiser, Astell&Kern, Audiocodes, Grandstream gibi markaların dağıtıcısı olan Bircom’un CEO’su Can İlkhan, Sennheiser gibi markaların bu özellikteki kulaklıklarının her bir kapsülün üzerindeki mikrofonlar sayesinde 3 boyutlu ses kaydı yaptığını söyledi.

Kablosuz kulaklığın pazar payı artıyor

 

İlkhan, “Ayrıca gürültü filtreleme, ortam sesini de duyarak müzik dinleyebilme gibi fonksiyonlara da sahipler. Kablosuz teknolojiler, kablolu teknolojileri yavaş yavaş geride bırakırken yeni bluetooth standartlarıyla 24bit yüksek kalitede müzik dinlemek de artık mümkün” dedi.

Haberin Devamı

Kablosuz müzik ve ses sistemlerinin pazar payı anlamında Türkiye’de kablolu sistemleri yakalamaya başladığını da dile getiren İlkhan, “Geçen yıl kablosuz kulaklıklar kablolu kulaklıklara nazaran çok daha fazla tercih edildi. 2019’da da Sennheiser Momentum True Wireless kulaklık giyilebilir ses teknolojileri segmentinde önemli bir pay aldı” diye konuştu. İlkhan, kulaklık pazarının her yıl büyüdüğünü aktararak, kendilerinin de bu yıl yüzde 30 büyümek istediğini kaydetti.