Gündem Eşini elleriyle boğarak öldürmüştü! İstenen ceza belli oldu

Eşini elleriyle boğarak öldürmüştü! İstenen ceza belli oldu

31.03.2022 - 11:33 | Son Güncellenme:

Eşi Melike Can’ı elleriyle boğarak öldüren sonrasında cama çıkarak, “Polis çağırın” diye bağıran İstanbul İtfaiyesi’nde görevli Sebahattin Can hakkında, “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

Eşini elleriyle boğarak öldürmüştü İstenen ceza belli oldu

İstanbul Esenyurt’ta 27 Eylül 2021 tarihinde meydana gelen olayda 36 yaşındaki Sebahattin Can, evde tartıştığı eşi 28 yaşındaki Melike Can’ı elleriyle boğarak öldürdü. İddiaya göre olaydan sonra polisi arayan Sebahattin Can, “Cinayet işledim. Eşimi öldürdüm” diyerek kendisini ihbar etti.

Haberin Devamı

Tutuklanan Can hakkında, yürütülen soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Melike Can ve eşi Sebahattin Can arasında bir süredir anlaşmazlık ve tartışma yaşandığı anlatıldı.

“POLİS ÇAĞIRIN”

Alınan Adli Tıp Kurumu raporuna göre sanığın eşini elleriyle boğarak öldürdüğü anlatılan iddianamede, tanık beyanlarına göre olay günü evden bağrışma sesleri geldiği bir süre sonra sessizlik olduğu anlatıldı. Sessizliğin ardından Sebahattin Can’ın cama çıkarak, “Polis çağırın” diye bağırdığı da iddianamede anlatıldı.

Eşini elleriyle boğarak öldürmüştü İstenen ceza belli oldu

“BU ADAM BENİ ÖLDÜRECEK”

Melike Can’ın arkadaşının ifadesine de yer verilen iddianamede, sanık Sebahattin Can’ın eşini telefonla arayarak hakaret ettiği maktulün telefonu kapattıktan sonra kendisine, “Bu adam beni öldürecek tehdit ediyor” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Sanık Sebahattin Can ise savunmasında, ne yaptığını hatırlamadığını söylediği iddianamede anlatıldı. Sanık hakkında, “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Eşini elleriyle boğarak öldürmüştü İstenen ceza belli oldu