Gündem Ezhel kimdir?

Ezhel kimdir?

25.05.2018 - 14:10 | Son Güncellenme:

Rap dünyası tarafından son dönemlerde çok konuşulan, Ezhel olarak bilinen Ömer Sercan İpekçioğlu kimdir?

Ezhel kimdir

Ezhel kimdir?

Haberin Devamı

Rap dünyasına önce Ice, daha sonra ise Ais Ezhel lakabıyla giriş yapan rapçinin asıl ismi Ömer Sercan İpekçioğlu’dur. 1 Temmuz 1990 yılında Ankara’da dünyaya gelen Ezhel aslen Erzincan-İliç Yakuplu köyündendir. Küçük yaşlardan itibaren müziğe ve özellikle rap müziğe ilgi duyduğunu farkeden Ezhel, kendini keşfettikçe Reggae müzikle de ilgilenmeye başlamıştır. Gitar, piyano, ney, def ve darbuka gibi birçok müzik aletini başarılı bir şekilde çalabilen rapçi, yaptığı müziği ‘’Anatolian Urban Core/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap’’ olarak tanımlıyor. Ezhel, yaptığı şarkılar ile geleneksel kültürü ve özellikle Ankara’da yaşadığı mahalle kültürünü yansıtmak istediğini belirtiyor.

Keişan ile adını duyurdu

Müzik hayatına rap solo olarak başlayan Ezhel, 2008 yılında Keişan ile yaptığı seri ile adını duyurmayı başardı. Zamanla yıldızı parlayan Ezhel, 2011 yılında rap dünyasının ünlü isimleri ile birlikte düet yapma fırsatı yakaladı. Kamufle, Red, Anıl Piyancı, Keişan, Grogi, İndigo ve Nomad ile birlikte çıkardığı Sekiz isimli parça ile çok daha geniş kitlelere ulaşmayı başardı.

Haberin Devamı

Voodoo records’u kurdu

Türkçe rapin önemli isimleri ile çalıştıktan sonra yine aynı yılda Funk’d Up, Dj Suppa ve Aga B ile Voodoo Records’u kurdu. Ankara’nın sanat merkezi olarak görülen Tunalı civarında kurulan kayıt merkezi; kayıt, albüm prodüksiyon, rap vokal- dj prodüksiyon, beat satış, seslendirme, video klip, kariyer yönetimi gibi hizmetler sunmaktadır. Hiphoplife tarafından desteklenen Freestyle King 2 adlı yarışmada 16 yarışmacı içerisinden 1. Olmayı başarmıştır. Sonrasında ise yine Hiphoplife tarafından desteklenen Organize Oluyoruz Volume 2 albümüne seslendirdiği ‘Yaprak Düşerse’ şarkısı ile katkı sağladı.

Türkiye’de ilk rap solo albümü çıkardı

25 Mayıs 2017 tarihinde KOAL yapımcı şirketi ile birlikte çıkardığı Müptezhel albümü Ezhel’in ve Türkiye’nin ilk rap solo albümü oldu. Albüm toplam 12 şarkıdan oluşmaktadır. 30 milyonu aşkın kez dinlendi. Albüm bir sene içerisinde toplamda 60 milyon dinlemeye ulaştı. Albümde yer alan şarkılar ise sırasıyla;

Haberin Devamı

Alo

Geceler

Benim Derdim

İyi Bil

Nefret

Şehrimin Tadı

Hayır

Alışamadım

Küvet

Derman

Bazen (feat. Emel)

Esrarengiz