Gündem Uzman öğretmen nasıl olunur, kime denir? Uzman öğretmen sınavı, şartları nelerdir, maaşı ne kadar?

Uzman öğretmen nasıl olunur, kime denir? Uzman öğretmen sınavı, şartları nelerdir, maaşı ne kadar?

03.12.2021 - 01:09 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün öğretmenlerle ilgili yeni kararlar alındığını dile getirdi. Öğretmenlere müjdeleri tek tek sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm öğretmenleri arayışa geçirdi. Uzman öğretmen sınavı, şartları nedir? Uzman öğretmen nasıl olunur, maaşı ne kadar? soruları yoğun ilgi gördü. Aynı zamanda kadrolu öğretmen ve sözleşmeli öğretmen arasındaki farkların kaldırılacağını belirten Erdoğan, öğretmenlerde eş durumu kalktı mı sorusunu da gündeme getirdi.

Uzman öğretmen nasıl olunur, kime denir Uzman öğretmen sınavı, şartları nelerdir, maaşı ne kadar

Dün gündeme gelen bugün de büyük merakla araştırılan uzman öğretmen hakkında tüm merak edilenleri bir araya getirdik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzman öğretmen açıklamalarını da haberimize ekledik. İşte uzman öğretmen sınavı, şartları nedir, uzman öğretmen nasıl olunur, maaşı ne kadar sorularının cevapları...

Haberin Devamı

UZMAN ÖĞRETMEN SINAV, ŞARTLARI NEDİR, NASIL OLUNUR, MAAŞI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı:

Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik imkanını getiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan ve yapılan sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz, hem 1 derece alacaklar hem de maaşlarında bin lira artış olacaktır. 10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen ünvanıyla görev yapacaklar. Yine bu öğretmenlerimize ilave 1 derece verecek ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artış yapacağız.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN AÇIKLAMASI

Sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz. Sözleşmeli öğretmenler kadrolularla aynı haklara sahip olacak.

Diyorum ki... Profesörlerimiz gelsinler okullarımıza müdür olsunlar. Orta öğretimde farklı bir zenginlik olur. Bu çağrımı daha önce de yaptım.

Haberin Devamı

dedi.