Ramazan Bayramı'nda bağışıklığı güçlü tutmanın yolları
Bayramda ziyaretlerin kısıtlanmasının ve sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunu hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bayram havasını yaşamak için evlerimizde farklı ve çeşitli yemekler yapmak isteyeceğimiz aşikâr. Bayramda beyaz un ve şeker kullanılan yiyecekler ve hamur işleri aşırı tüketilmemeli. Biraz geç ve çeşitlendirilmiş bir kahvaltı, arada masum bir tatlı, meyve, ceviz, fındık, badem ve geç saate kalmayacak yine çeşitlendirilmiş fakat ağır ve kızartılmış olmayan akşam yemeği sağlıklı olacaktır. Şeker, bağışıklık sistemini baskıladığı ve zayıflattığı için, şekerli gıda tüketimine de dikkat edilmeli” önerisinde bulundu.
|
1
1 / 10Fotoğraf
Günlük rutin düzenin farklılaştığını, beslenmenin yaşam tarzı ve günlük düzenle oldukça ilişkili olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Beslenme düzenimizin de değiştiğini gözleme dayalı olarak tahmin edebiliyoruz. Bu konu hakkında üniversitelerde anket ve araştırma çalışmaları devam ediyor. Toplum sağlığı açısından beslenme durumumuzun nasıl etkilediğini önümüzdeki aylarda rakamlarla ifade edebiliyor olabiliriz” dedi.