Geri Dön

Ramazan Bayramı'nda bağışıklığı güçlü tutmanın yolları

Bayramda ziyaretlerin kısıtlanmasının ve sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunu hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bayram havasını yaşamak için evlerimizde farklı ve çeşitli yemekler yapmak isteyeceğimiz aşikâr. Bayramda beyaz un ve şeker kullanılan yiyecekler ve hamur işleri aşırı tüketilmemeli. Biraz geç ve çeşitlendirilmiş bir kahvaltı, arada masum bir tatlı, meyve, ceviz, fındık, badem ve geç saate kalmayacak yine çeşitlendirilmiş fakat ağır ve kızartılmış olmayan akşam yemeği sağlıklı olacaktır. Şeker, bağışıklık sistemini baskıladığı ve zayıflattığı için, şekerli gıda tüketimine de dikkat edilmeli” önerisinde bulundu.