R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Hafta Koç burcundaki yeniay ile açılırken yükselen enerjiler, heves ve canlılık öne çıkıyor. Bu dönemde yeni koşullar bazı sözel tartışmaları da beraberinde getirebilir. Bu yüksek enerjiyi dengeli kullanmaya bakalım. 14’ünden sonra Venüs’ün Boğa burcuna ilerlemesi belirli kazançlara ve gelişen fırsatlara işaret etmekte. Hafta boyunca hareketsiz kalmayacağız. 16’sı civarında hızımızı daha da yükseltebiliriz. 16’sı civarında bilinçli bir çaba içinde şahsi gücümüzü daha fazla göstermemiz gerekebilir. 17’sinde de kıvraklık, zekamızı doğru yönde kullanma imkanı ve doğru zamanda doğru yerde olma şansımız olabilir. Haftayı iyi değerlendirmeye bakalım.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

11 Nisan Pazar

Yeniay öncesinde bizi beklemede tutan koşullar var. Sabırlı olmakta fayda var.

12 Nisan Pazartesi

Yeniay ile birlikte daha hızlı adımlar atabilir ve hevesle hareket edebiliriz.

13 Nisan Salı

Bugün parasal konularda sürpriz durumlar, beklenmedik gelişmeler kararlarımızı değiştirebilir.

14 Nisan Çarşamba

Oldukça kararlı ve iddialı olabiliriz. Kimi zaman esneklik göstermek daha yararlı olacak.

15 Nisan Perşembe

Bugün yeni haberler ve ticari açıdan kazançlı olabilecek görüşmeler olabilir. Yeteneklerimizi daha iyi değerlendirelim.

16 Nisan Cuma

Oldukça hızlıyız ancak sabırsız davranmamalıyız. Sözlerimize biraz daha dikkat edelim.

17 Nisan Cumartesi

Bugün kazalara ya da bizi zihinsel açıdan huzursuzluğu götüren konulara dikkat edelim. Öfke yüzünden zarara girebiliriz.

 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu hafta burcunuzdaki yeniay ile birlikte hızlı adımlar atabileceğiniz, daha heyecanlı ve girişken koşullar var. Ancak çoğu zaman belirsiz durumlara, tam olarak kontrol edilemeyen durumlara da dikkat etmek gerekiyor. 14’ü sonrasında maddi alanda daha fazla destek bulabileceğiniz fırsatlar bulabilirsiniz. İletişim yeteneklerinizi daha iyi kullanmalısınız. 16’sı civarında yakın çevrede hareketlilik, görüşmeler, ziyaretler öne çıkıyor. Belirli sorumluluklar da dikkat çekmekte. Enerjinizi ve yeteneklerinizi daha iyi kullanmaya bakmalısınız. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu hafta gerçekleşen yeniay kimi zaman kontrol edilmesi zor durumlara, belki atmış olduğunuz riskli durumlara işaret ediyor. Gizli olan şeyler kendisini gösterebilir. Ayrıca bu dönemde gruplar ve sosyal konularla da ilgilenebilirsiniz. Yine de havada kalan çok şey olabilir. 14’ünde Venüs’ün burcunuza ilerlemesi hayatın olumlu yönlerine vurguyu arttırıyor. Kişisel yeteneklerinizi daha iyi kullanabilirsiniz. 16’sındaki hilal özellikle parasal konularda, ticari alanda daha çok şey yapabileceğinizi, gayret göstererek ilerleyebileceğinizi anlatmakta. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu haftaki yeniay gelecek beklentilerinize, yeni ümitlere ve sosyal konulara dikkat çekiyor. Yeni fikirler ve daha pozitif, hevesli olabileceğiniz imkanlar var. Gruplar, arkadaşlıklar içinde daha aktif olabilirsiniz. Aynı zamanda iş hayatınız ve mesleki işler açısından da dikkat çekici gelişmeler gündeme gelebilir. 14’ü sonrasında aşkta ve parasal konularda biraz daha dikkatli olmalısınız. 16’sı civarında şahsi alanda yeni istekler ve değişiklikler yapma yönünde bir kararlılık görülmekte. Yeteneklerinizi çok daha hızlı değerlendirebileceğiniz günlerdesiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu hafta Koç’ta gerçekleşen yeniay mesleki alanda yeni koşullara, harekete geçme isteğine işaret ediyor. Dikkat çekebileceğiniz günlerdesiniz. Başarıya daha yakınsınız. Bu arada ufuklarınızı genişletmek, yeni şeyler öğrenmek ve paylaşmak çabası da var. 14’ü ile birlikte maddi hedeflere ve kazanç getirebilecek imkanlara daha açık olabilir, destek bulabilirsiniz. Fırsatları iyi kullanmaya bakın. 16’sı civarında bazı huzursuzluklar ya da tam olarak önünüzü göremediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Düşüncelerinizi olumlu yöne çevirin.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu hafta gerçekleşen yeniay size olaylara yeniden bakma, düşünme ve değerlendirme isteği getirmekte. Kişisel gelişime daha açıksınız. Bununla birlikte, psikolojik açıdan sizi bağlayan, ortaklı konular, kimi zaman bazı endişeler de gündeme gelebilir. Yine de iş hayatında ve hedefleriniz yönünde ilerlemeler ve bazı kazançlar var. İlişkilerden, kadınlardan destek görebilirsiniz. 16’sı civarında gruplar içinde daha hızlı ilerleme imkanına sahipsiniz. Bu dönemde eğitsel ve sosyal imkanları daha iyi değerlendirebilir, hareket kazanabilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu hafta gerçekleşen yeniay sizi dönüştüren, değiştiren etkilere sahip. Belirli konularda korkular, endişeler de gündeme gelebilir ancak kendinizi yıpratmamalısınız. Yeni bir adım atmanın getirdiği hassasiyetler var. Ortaklı işler de dikkat çekmekte. Bu dönemde karşılıklı işler, kimi zaman denge gerektiren ilişkilere önemle yaklaşmalısınız. 14’ü sonrasında yeni ya da yabancı kişiler, yeni çevrelerden destekler bulabilirsiniz. 16’sı civarında iş ve mesleki konularda daha hızlı çıkışlar yapabilirsiniz. Yeniliklerden çekinmemelisiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu hafta karşıt burcunuzda gerçekleşen yeniay karşılıklı konulara, ortak çabalara ve kimi zaman muhalefet içerebilecek durumlarda yeni koşullara işaret etmekte. Bu dönemde önemli sonuçlar ve değerlendirmeler içindesiniz. Aynı zamanda iş ve hizmet konularına, kendi düzen ve sağlığınıza daha fazla özen gösterebilirsiniz. 14’ü sonrasında ortaklı konularda, eşinizden gelen imkanlarda yeni destekler, kazançlar gündeme gelebilir. 16’sı civarında, içerisinde eğitimin ya da uzaklarla ilgili konuların olduğu durumlarda yeni çabalar dikkat çekebilir. Bugünlerde artan bir iletişim ve hareketlilik söz konusu olacaktır.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu hafta Koç burcunda gerçekleşen yeniay sizi çalışma hayatınız, günlük düzeniniz ve hizmet konularında olumlu değişiklikler yapmak üzere harekete geçirmekte. Daha iyi organize olmaya, enerjinizi harekete geçirmeye yönelim. Aynı zamanda kişisel yaratıcılığınızı daha iyi değerlendirebilirsiniz. 14’ü ile birlikte evlilikte ve karşılıklı konularda olumlu sonuçlar, destekler ve kazançlar söz konusu. 16’s civarında zihinsel açıdan biraz daha sakin ve dengeli kalın. Çift durumlar içinde seçim yapmak stres yaratabilir. Bu dönemde düşüncelerinizi yapıcı alanlara odaklamalısınız. Biraz çaba gerektiren uğraşlar var. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu hafta Koç burcundaki yeniay size iyimserlik, enerji ve yaratıcı alanda kendinizi gösterme imkanı getirmekte. Duygu ve düşüncelerinizi daha olumlu yönde ifade edebilirsiniz. Sevdiklerinizle, çocuklarla ilgili konular da mutluluk verebilir. Ayrıca evinizi, ailenizi ilgilendiren konular da öne çıkabilir. 14’ü sonrasında iş ortamında ilişkiler, kadınlara yönelik konular daha çok gündeme gelebilir. 16’sı civarında eşinizle ya da karşılıklı konular içinde yapabileceğiniz çok şey var. Karşılıklı konularda daha sabırlı olmaya gayret etmelisiniz. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu hafta evinizi, ailenizi  ve yerleşiminizi ilgilendiren konularda, toprakla, gayrimenkulle ilgili gelişmelerde yeni başlangıçlar dikkat çekiyor. Bir şeyler biterken, yeni döngüler başlamakta. Ayrıca gelecek yönündeki beklentileriniz yönünde pek çok hayaliniz olabilir. 14’ü sonrasında aşkta ve size mutluluk verebilecek konularda daha olumlu gelişmeler bekleyebilirsiniz. Mutlu olmak daha kolay olacak. 16’sı civarında ise zihinsel açıdan biraz daha sakin olmaya bakın. Kimi zamanda sağlık, hizmet ve düzenle ilgili işleri yoluna koymanız gerekebilir. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu hafta zihinsel alanda çok daha aktif ve hevesli olabileceğiniz koşullar gelişmekte. Eğitimde, iletişimde ve çevrenizde hızlı değişiklikler görebilirsiniz. Kardeşler de harekete geçirici olabilir. Olumlu haberler mümkün. Ayrıca maddi konulara ve birikimlerinizi daha gerçekçi kullanmaya dikkat etmelisiniz. 14’ü ile birlikte topraktan, aileden gelen kazançlar söz konusu olabilir. Evde güzellik yaratacak konulara zaman ayırabilirsiniz. 16’sı civarında aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda daha hızlısınız ancak abartılı olmamalısınız. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu hafta Koç’taki yeniay para durumunuz, iş hayatınızla ilgili konularda yeni adımlar atma ve fırsatları değerlendirme imkanınızın olabileceğini göstermekte. Harcamalara da dikkat edin. Bu dönemde yeni girişimler, başlangıçlar ve istekler de öne çıkmakta. Özellikle 14’ü sonrasında yeteneklerinizi daha iyi kullanabilirsiniz. Yakın çevreniz ve kardeşlerle olumlu ilişkiler de artabilir. Görüşmeler daha olumlu ilerleyebilir. 16’sı civarında evde ve ailevi konular içinde daha fazla uğraşı ve hareketlilik gündeme gelebilir.