R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta özellikle aceleci davranmamak gerekiyor. Ay’ın ışığı küçülürken daha çok bir kapanma ve arınma süreci içindeyiz. Süregelen konuları toparlama gereği var. Böyle zamanlarda büyük değişikliklere gitmek pek faydalı olmaz. Özellikle 4-7 Ağustos günlerinde şansımızı aşırı zorlamamalıyız. Haftanın ilk günlerinde de yavaşlama ve ciddi bir revizyon söz konusu. Nerelerde eksiklerimiz var, nerelerde bazı fedakarlıklar ya da kabullenmeler içinde olabiliriz, bu sorular üzerinde duralım. 4’ü civarında ani haberler, yeni bilgiler gündemimizi oldukça değiştirebilir.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

1 Ağustos Pazar

Bugün ani durumlar ve parasal konular dikkat çekebilir. Esnek olmaya çalışalım.

2 Ağustos Pazartesi

Dikkatli olmamız gereken bir gündeyiz. Belirli engeller ve yavaşlamalar olabilir.

3 Ağustos Salı

Koşullar gerçekçi bir muhasebe yapmayı gerektiriyor. Gereksiz harcamalara dikkat edilmeli.

4 Ağustos Çarşamba

Çift durumlar nedeni ile denge bulmak kolay değil. Biraz daha sabırlı olalım.

5 Ağustos Perşembe

İçerisinde sonlanma ve tamamlanması getiren koşullar var. Kendimize zaman ayırmalıyız.

6 Ağustos Cuma

Ay’ın ışığı küçülürken pek şanslı sayılmayız ancak öğle saatlerini daha iyi değerlendirebiliriz.

7 Ağustos Cumartesi

Ay’ın ışığı karanlıkken yeni adımlardan, büyük değişikliklerden kaçınalım.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde kişiliğinizi daha fazla ortaya koyma imkanı bulabilirsiniz. Ancak iş ve çalışma ortamında verimli olmak, daha çok uğraşı vermek te gerekiyor. Haftanın ilk günlerinde, 2’si civarında bazı gecikmeler ya da tatminsizlikler gündeme gelebilir. Daha gerçekçi düşünmeye çalışmalısınız. 4’ü civarında yakın çevrede ani değişiklikler gündeme gelebilir. Yeni bir haber, değişiklik nedeni ile acele ile karar vermemelisiniz. 7’si civarında da parasal konuları, harcamalarınızı ilgilendirebilecek ani durumlar olabilir. Hareket kazanıyorsunuz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde Güneş Aslan burcunda ilerlerken ev ve ailevi işlerde yoğunluk, toprağa ya da gayrimenkullere ait konular gündeme gelebilir. Yakın çevrenizdeki değişikliklerle de oldukça ilgilisiniz. Haftanın ilk günlerinde, 2’si civarında mesleki konularda ilerleme pek kolay olmayabilir. Otorite figürleri ile ilişkiler değişebilir. 4’ü civarında maddi durumunuzu, cüzdanınızı ilgilendiren konular bazı fedakarlıklar ya da kabullenmeler de getirebilir. 7’si civarında kendinizi daha farklı yollardan ortaya koyabilirsiniz. Ortaklıklar da önem kazanabilir. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde düşüncelerinizi daha güçlü ve çarpıcı şekilde ortaya koyma şansınız var. İletişimde, hareketli ortamlarda kendinizi daha iyi anlatabilirsiniz. Maddi konular ve birikimleri değerlendirmek te önem kazanıyor. Haftanın ilk günlerinde görüşmelerde, işle ilgili anlaşmalarda daha sabırlı olunmalı. Bazı gecikmeler ve muhasebeler gündeme gelebilir. 4’ü civarında şahsi alanda hızlı hareket etmek isteseniz de bazı öngörülemeyen koşullar yüzünden ani değişiklikler yapmanız gerekebilir. 7’si civarında da koşullar hızla değişmekte.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde maddi durumunuzu, kazançlarınızı daha fazla arttırma, kişisel yaratıcılığınızı kullanma imkanınız var. Şahsi alanda da girişimler içindesiniz. Ancak haftanın ilk günlerinde, 2’si civarında daha dikkatli olmak gerekiyor. Belirli sonuçlar, muhasebeler yapmak, bazı engelleri aşmak gerekiyor. Benzer şekilde, 4’ü civarında kontrol edilmesi zor olan koşullar var. Ani değişiklikler planlarınızı çok değiştirebilir, bu nedenle esnek olmalısınız. 7’si civarında yeni bir tutum ve bakış açısı geliştirmek işle ilgili konulara farklılık getirebilir.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde Güneş ve Merkür burcunuzda ilerlerken yeni istekler, başlangıçlar ve niyetler içindesiniz. Enerjinizi yeni alanlara odaklamaya, değişikliklere gitmeye bakın. Haftanın ilk günlerinde biraz daha sabırlı olmak gerekebilir. 2’si civarında işte ve karşılıklı konular içinde kurallar, bazı gecikmeler öne çıkabilir. Kişisel çatışmalara girmemeye bakmalısınız. 4’ü civarında arkadaşlıklar ve gruplar içinde daha aktif olabilirsiniz. Ancak henüz net olmayan durumlar da var. 7’si civarında yaratıcı yönlerinizi kullanmaya bakın, yeni imkanlar gelecek. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde burcunuzda ilerleyen Venüs ve Mars ilişkilerin, karşılıklı konuların ve aşkın daha hareketli bir atmosfer yarattığını gösteriyor. Siz de yaratıcı alanda daha aktif ve canlı olabilirsiniz. Ancak bu dönemde hesapta olmayan ya da beklemeye neden olan durumlar da gündeme gelebiliyor. Haftanın ilk günlerinde bazı şanssızlıklar, elde olmayan nedenler yaşanabilir. 4’ü civarında mesleki konulara, sorumluluklara daha çok özen gösterebilirsiniz. Bu alanda ani değişiklikler, bitişler de olabilir. 7’si civarında da esnek olmaya bakmalısınız. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde yeni planlar, yeni hedefler var. Ancak ilişkiler cephesinde daha özenli olmanız fayda olacak. Gelecek beklentilerinizde, ümitlerinizde bazı ayarlamalara gitmek, muhasebe yapmak gerekli olabilir. Özellikle haftanın ilk günlerde gruplar, arkadaşlıklar içinde kendinizi sorumlu hissedebilirsiniz. Ümitleri korumak gerekiyor. 4’ü civarında uzaklarla, bakış açınızla ilgili bir konuda farklı bir seçimde bulunmanız söz konusu olabilir. Sonlanmakta olan koşullarla da karşılaşabilirsiniz. Yeni koşullar çevresel açıdan pek çok değişiklik ve hareket getiriyor.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde Aslan’da ilerleyen Güneş ve Merkür daha fazla dikkat çekebileceğinizi ve kişiliğinizle kendinizden söz ettirebileceğinizi anlatmakta. Düşüncelerinizi duyurmak açısından güzel olanaklar var. Ancak haftanın ilk günlerinde, özellikle 2’si civarında biraz daha iyimser olmak gerekebilir. Bugünlerde beklemeler, aksilikler gündeme gelebilir. 4’ü civarında çift durumlar yüzünden karışıklıklar yaşayabilirsiniz. Ortaklı işlerde uyanık olmak gereği var. 7’si civarında ortaklı konular, eşinizle ilgili durumlarda yine esnek olmaya çalışmalısınız. 

YAY  Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde Aslan burcunda ilerleyen Güneş ve Merkür size daha büyük bir güven ve kararlılık getiriyor. Bu dönemde uluslararası konular, eğitim ya da yayıncılıkla ilgili konularla daha ilgili olabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde, özellikle 2’si civarında görüşmelerde daha dengeli ve gerçekçi olmak gerekebilir. Bazı görüşmelerde, haberlerde gecikmeler yaşanabilir. 4’ü civarında karşılıklı konular, eşinizi ilgilendiren durumlar hassasiyet ve belirsizlikler içerebilir. 7’si civarında ise biraz daha planlı davranmakta fayda olacak. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bugünlerde Aslan burcunda ilerleyen Güneş ve Merkür finansal konulara, ortaklı kazançlara, miras, borç alacak gibi gelişmelere dikkat çekiyor. Mücadele gereği ya da bazı endişeler de gündeme gelebilir. Haftanın ilk günlerinde, özellikle 2’si civarında parasal işlerde engelleri aşma gereği var. İş alanında daha dikkatli olunmalı. 4’ü civarında yine iş, organizasyon ya da sağlığınızı ilgilendiren bir konuda beklenmedik durumlara karşı esnek kalmaya bakın. 7’si civarında ise kendinizi gösterebileceğiniz daha çok fırsat var. Yepyeni koşullar gelmekte. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde önemli sonuçlar ve değerlendirmeler gündeme gelmekte. Güneş karşıt burcunuzda ilerlerken dışsal koşullar daha hakim. İlişkiler ve süregelen projeler üzerinde ciddi bir muhasebe gerekiyor olabilir. 2’si civarında belirli sonuçlar, hasat edilen koşullar dikkat çekiyor. İşler yavaşlayabilir ya da farklı bir bakış açısı gerektirebilir. 4’ü civarında kendinizi daha yaratıcı, akıcı imkanlar içinde bulabilirsiniz. Ancak aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda bazı beklenmeyen durumlar da gündeme gelebilir. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bugünlerde çok fazla elde olmayan koşullar ve dışsal nedenler yüzünden daha objektif ve dengeli kalmaya bakın. İş ve çalışma konularında kendinizi vererek yapabileceğiniz pek çok uğraş olabilir. Ayrıca karşılıklı konular, aşk ve beraberlikler de oldukça hızlı ilerleyebilir. Haftanın ilk günlerinde sağlık, düzen ve hizmet konularında biraz daha sabırlı olmak gerekebilir. Kabullenme içeren durumlar da mümkün. 4’ü civarında özellikle evle, toprakla, ailenizle ilgili konularda bazı ani bitişler ve değişiklikler de gündeme gelebilir.