R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta 29’unda Yengeç burcunda gerçekleşecek olan yeniay son derece harekete geçirici ve motive edici gözüküyor. Hassasiyet gösterdiğimiz konular, ailevi işler ve duygularımızı anlatmak için çok şey yapabiliriz. Yaz mevsimi hayatımıza hız ve cesaret getiriyor. Haftanın ilk günlerinde gerilemeye başlayan Neptün ise bu dönemde bizi ruhsal açıdan bağlayan, kimi zaman akılcı olamamaya neden olan koşulların da olduğunu göstermekte. Bu dönemde arkadaşlıklar, hareket ve iletişimin oldukça hızla aktığı günlerdeyiz. 2 Temmuz civarında ise karmaşık durumlar yüzünden bizi yanlışa yöneltebilecek durumlara özellikle dikkat edelim.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

26 Haziran Pazar

Bugün sosyal alanda, arkadaşlıklar içinde hareketlilik var. Yeni haberler gelebilir.

27 Haziran Pazartesi

Ay’ın ışığı küçülürken duygusal alanda kararsızlıklar, belirsizlikler gündeme gelebilir.  

28 Haziran Salı

Günün ilk yarısında şartları aşırı zorlamamalıyız. Olgunlaşmakta olan durumlar var.

29 Haziran Çarşamba

Bu sabah Yengeç’te gerçekleşen yeniay bizi duygusal açıdan harekete geçiren çok şey olduğunu anlatıyor.

30 Haziran Perşembe

Sezgilerimiz ile yeni yollar, yeni çözümler bulabiliriz. Ancak biraz daha objektif olmak gerekiyor.

1 Temmuz Cuma

Güçlü kişilerden destek görmek, sahnesi olan dışadönük işlere yönelmek için uygun koşullar var.

2 Temmuz Cumartesi

Dışadönük, gayretli ve kararlı olabileceğimiz bir gündeyiz. Ancak kişisel çatışmalara girmemeliyiz.

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde yakın çevreniz oldukça hareketli ve siz de hızlı değişiklikler içinde olabilirsiniz. Yeni haberler, ziyaretler ve uyum sağlamak için fırsatlar var. İletişim, eğitsel uğraşlar oldukça canlı olabilir. 29’undaki yeniay evinize, ailenize yönelik gelişmeleri öne çıkarmakta. Bu dönemde evde değişiklikler gündeme gelebilir. Kendi iç dünyanıza dönmek te mümkün. 2’si civarında kendinizi daha çok gösterebileceğiniz bir motivasyon içindesiniz. Ancak fiziksel açıdan risk oluşturabilecek, hatalı durumlara dikkat etmelisiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde imkanlarınızı, para durumunuzu öne çıkarabileceğiniz gelişmeler söz konusu. Şahsi yeteneklerinizi daha iyi kullanmaya bakın. İlişkiler, ortaklı konular belirli bir destek ve kazanç imkanı sağlayabilir. 29’undaki yeniay yakın çevrenize daha fazla duyarlılık gösterebileceğiniz değişiklikleri vurgulamakta. Bu dönemde kardeşler, komşular, kafaca sizi meşgul edebilecek konulara, çevrenizdeki değişikliklere vurgu var. 2’si civarında inatçı davranmamak ve aynı zamanda maddi konularda biraz daha gerçekçi olmak gerekiyor. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde burcunuzda ilerleyen Merkür ve Venüs sizi her zamankinden daha renkli ve canlı kılmakta. Kişisel yeteneklerinizi, isteklerinizi daha güçlü şekilde belirtebileceğiniz, yenilikler yapabileceğiniz bir dönemdesiniz. İnandırıcı olabilirsiniz. 29’undaki yeniay ise para durumunuzu, nakit kaynaklarınızı ve birikimlerinizi öne çıkarıyor. Bu dönemde harcamalar artabileceği gibi, kaynaklarınızı daha iyi kullanmaya ihtiyacınız olacak. 2’si civarında önemli bir karar için aceleci davranmamalısınız. Konuşmalarınıza dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde şahsi konulara daha hızlı çözümler getirmeye başlayabilirsiniz. Düşüncelerinizde tuttuğunuz çok şey var ancak bu durum tam olarak karar verememenize de neden oluyor. Gizlide kalan çok şey var. Neyse ki 29’unda burcunuzda gerçekleşen yeniay pek çok şeyi daha kararlı  ve istekli şekilde ele almanızı kolaylaştırmakta. Bu dönemde kendinizi anlatmak ve yeni adımlar atmanız zor olmayacak. Ancak 2’si civarında harcamalar söz konusu olduğunda sezgilerinizde yanılabilirsiniz. Parasal konularda daha dikkatli olun.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönem size daha fazla hareket, iletişim ve gruplar içinde, arkadaşlar arasında yenilikler getirebilir. Sosyal alanda, dışa dönük uğraşlar içinde ilgilenebileceğiniz çok şey var. Ancak 29’undaki yeniay kendi içinize dönmeniz ve sizi daha hassas kılan konuları görebilmeniz açısından oldukça farklı koşullar getirmekte. Bu dönemde bazı öngörülemeyen durumlar ya da psikolojik açıdan sizi bağlayan durumlara dikkat edin. Acele ile düşünmeden adım atmayın. 2’si civarında Ay burcunuzda iken ilişkilerinizde biraz daha sakin olmaya bakın. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bugünlerde sizi hedeflerinizde daha etkin, hızlı ve yenilikçi kılan fırsatlar var. Merkür ve Venüs’ün konumu mesleki alanda yoğunluk, dikkat çekici olabileceğiniz koşullar sunmakta. Yeteneklerinizi ortaya koymak yönünde başarılı olabilirsiniz. 29’undaki yeniay ise beklentileriniz yönünde, özellikle ailevi konularda daha hızlı adımlar, kararlar getirmekte. Bu dönemde ailece önem verdiğiniz bir konuda daha çok şey yapabileceğinizi görebilirsiniz. 2’si civarında ise kontrol edilmesi zor bir durum yüzünden sizi zora sokan bir olay söz konusu olabilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde gerek mesleki alanda, statünüzde, gerekse kişisel gelişiminizde sizi olumlu yönde etkileyebilecek fırsatlar var. Yeni insanlar, eğitsel uğraşlar ve daha çok yer görüp tanıyabileceğiniz olanaklar bulabilirsiniz. Medya ve uzaklarla ilgili gelişmeler, yolculuklar da keyifli olabilir. 29’undaki yeniay ise özellikle işiniz, aileniz ve evliliğiniz ile ilgili gelişmeleri öne çıkarmakta. Bu dönemde önemli kararlar ve seçimler içindesiniz. Bu seçimleriniz statünüzü, sorumluluklarınızı ciddi yönde şekillendirebilir.  

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde bazı uğraştırıcı, bağlayıcı durumlar söz konusu olsa da, daha destekleyici imkanlar da bulabileceksiniz. Özellikle parasal alanda, borç ya da alacakların söz konusu olduğu konularda kafanızda pek çok düşünce ve endişe yaratabilecek koşullar olabilir. Kafaca daha olumlu yönde kalmaya çalışın. 29’unda Yengeç burcundaki yeniay hem hayata bakış açınızı rahatlatıyor hem de sizi bir ölçüde karar vermeye yöneltiyor. Bu dönemde yeni çevreler, yeni insanlar ve kültürlerle daha çok bir araya gelme ve keşfetme imkanı bulabilirsiniz. Bu değişiklikler iş hayatınız açısından da olumlu sonuçlar getirebilir. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde başkalarından gelen görüşler, bilgiler ve haberler önem taşıyor. Karşılıklı konular ve değerlendirmeler içindesiniz. Eşinizi ya da iş ortağınızı ilgilendiren bir durum sizi de meşgul ediyor olabilir. 29’undaki yeniay bir miras konusunu, ailevi bir gelişmeyi ve kimi zaman psikolojik yönde sizi etkileyen bir konuyu tetikleyebilir. Ancak bu dönemde yaratıcı olabileceğiniz ve daha çok cesaret gösterebileceğiniz konular da var. 2’si civarında düşüncelerinizde oldukça iddialı olabilirsiniz ancak biraz daha sakin düşünmelisiniz. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bugünlerde biraz daha özenli ve çalışkan davranmak gerekiyor. Kimi zaman aradığınız desteği bulmakta zorlanabilirsiniz. İş ve çalışma hayatında hareketlilik, daha fazla iletişim ve esnek olma ihtiyacı devam ediyor. Bu dönemde size hizmet eden kişilerle ilgili konularda bazı karışıklıklar ve daha düzenli olma gereği içindesiniz. 29’unda karşıt burcunuzdaki yeniay sizi oldukça test etmekte. Bu dönemde kendi bildiğiniz yönde gitmekte zorlanabilir ya da bazı karşıtlıklarla da uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. 2’si civarında da dengeli olmalısınız. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde işlerinizi daha verimli kılmak ve ilgilerinizi geliştirmek için verimli günlerdesiniz. Aşkta, sevdiklerinizle ilgili konularda, daha akıcı ve yaratıcı şekilde ortaya koyabileceğiniz çok şey var. Belirli ödüller, sevindirici gelişmeler de var. 29’undaki yeniay ise ilginizi zaman alabilecek işlere, bazı uğraştırıcı durumlara yöneltmekte. Böyle bir dönemde hizmet etmek, uğraşmak için daha iyi organize olmalı, hatta kendi sağlık ve düzeninize de özen göstermelisiniz. Yine de bu çalışmalar fikirlerinizi ortaya koymak için sizi motive de ediyor olabilir. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bugünlerde özel hayatınızda ve sevdikleriniz ile ilgili konularda yenilikler var. Bir süredir evde ve kendi özelinizde daha hızlı, hareketli ve sizi canlı kılan değişiklikler yaşıyor olabilirsiniz. Bu hareketlilik toprak, gayrimenkul konularına da yansıyor olabilir. 29’undaki yeniay ise aşkta, mutlu olmak istediğiniz konularda son derece dolu ve hareketli bir tempo getirmekte. Bu dönemde duygularınızı ortaya koymanız ve mutlu olmanız zor olmayacak. Yaratıcı çalışmalara da zaman ayırın. 2’si civarında yaptıklarınızı daha fazla ortaya koymak isteyebilirsiniz.