Bilgi Rehberi KYK BORÇ SORGULAMA/YAPILANDIRMA: KYK kredi borcu öğrenme ekranı e-Devlet! KYK borcu nasıl yapılandırılır?

KYK BORÇ SORGULAMA/YAPILANDIRMA: KYK kredi borcu öğrenme ekranı e-Devlet! KYK borcu nasıl yapılandırılır?

20.07.2022 - 00:53 | Son Güncellenme:

KYK borç yapılandırması ve kredi borcu sorgulaması nasıl yapılır? KYK kredi borcunu öğrenmek isteyenler aramalara yöneldi. KYK ana para borç tutarı hesaplama işlemeleri de krediden faydalanan öğrenciler tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu KYK kredi düzenlemesi sonrası kredi borcu sorgulama sayfası e-Devlet üzerinden ziyaret ediliyor. Peki, KYK borcu nasıl yapılandırılır?

KYK BORÇ SORGULAMA/YAPILANDIRMA: KYK kredi borcu öğrenme ekranı e-Devlet KYK borcu nasıl yapılandırılır

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarasfından yükseköğrenim öğrencilerine sunulan kredi imkanına yeni düzenleme geldi. Artık öğrenciler, kredi borçlarının sadece ana para borcu kadarı olanını ödeyecek. Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı ardından duyurdu. Öğrenciler ve mezun olanlar ise 'KYK kredi ana para borcu nasıl öğrenilir, nasıl yapılandırılır?' sorusuna yoğunlaştı.

Haberin Devamı

KYK BORCU SORGULAMA

Yükseköğrenim öğrencileri ve mezun olanlar, öğrenim dönemi boyunca aldıkları KYK kredi borcunu e-Devlet'in Öğrenim / Katkı Kredisi Geri Ödeme Sorgulama sayfasından öğrenebiliyor. Sayfaya ise TC kimlik numarası e-devlet şifresi ile giriiş yapabilirsiniz.

KYK BORCU SORGULAMA EKRANI...

KYK BORCU YAPILANDIRMASI NASIL YAPILIR?

KYK borcunu ödemeden hemen önce yapılandıracaklar Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından ya da e-Devlet üzerinden yapılandırma işlemini gerçekleştirebiliyor.

Gelirler İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesine giriş yapılır.

Bu ekranda E-Devlet ile giriş seçeneği tercih edlierek E-Devlet bilgileri girilir. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde talimatlarla ilerleyerek birkaç adımda taksitlendirme işlemi başvurusu yapılabilir.

Haberin Devamı

KYK BORÇ YAPILANDIRMA EKRANI

 

Yazarlar