Cadde ‘Ayakta Kal’anların galası

‘Ayakta Kal’anların galası

16.01.2009 - 03:00 | Son Güncellenme:

Farklı sosyal sınıflardan bir grup lise öğrencisini anlatan “Ayakta Kal” filminin galası tüm oyuncuların katılımıyla yapıldı

‘Ayakta Kal’anların galası

Yapımcılığını Faruk Aksoy ve Murat Akdilek’in üstlendiği, yönetmenliğini Adnan Güler’in yaptığı “Ayakta Kal” adlı gençlik filminin galası, Cehavir Alışveriş Merkezi’nde yapıldı. Bir kolejde ve bir devlet lisesinde okuyan gençlerin maceralarını anlatan filmde Mehmet Aslan, Sinem Kobal, Irmak Ünal, Okan Karacan, Oğuzhan Yıldız, Emre Tetikel gibi genç oyuncular rol alıyor.

“Çok dayak yedim”

Okan Karacan afişte yer almamasıyla ilgili olarak, “31 yaşımda gençlik filmlerin içinde olmak beni mutlu ediyor. Afiş olayı Faruk (Aksoy) Abiyle gerekli anlaşmayı yaptık. Paramı fazlasıyla aldım, belki Faruk Abi Okan’ı afişe koyarsak daha fazla para ister diye koymamıştır. Filmdeki aşk yaşadığım kişi Faruk Aksoy’un yeğeni olduğu için çekimlerde çok dayak yedim. Filmde de sadece beraber sarma yedik başka bir şey yaşanmadı” diyerek herkesi güldürdü.

Haberin Devamı

Genel izleyici kategorisine göre onaylandı
Yapımcı Faruk Aksoy, öğrencilerin mini etek giymesi nedeniyle eleştirildiği iddia edilen filmin yaş yasağı olmadığını, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından genel izleyici kategorisinde onaylandığını belirtti ve şöyle konuştu:
“Film genel izleyici kategorisinde onaylandı. Oyunculara gelince karakterleri role göre asistanlarımla birlikte 7 - 8 isim belirliyoruz. Daha sonra adaylarla konuşarak oyuncuyu seçiyoruz. Mehmet (Aslan) oyuncu koçları ile çalıştı. Mehmet’in bu role adapte olması için günlerce varoş semtlerde dolaştığını biliyorum. Gençlik filmlerinin inandırıcı olması için tanınmamış isimleri kullanmak lazım.”

Filmdeki gibi bir aşk yaşamadım
Galada Tuvana Büyükçınar imzalı beyaz bir kıyafet giyen Sinem Kobal, “Diğer filmlerden farkı olayları daha gerçekçi anlatması... Filmdeki gibi bir aşk yaşamadım. Filmin konusu çok hassas... Bence aşkın her olayın üstesinden gelmesi lazım, ama genelde hep bir engele takılır. Mehmet iyi bir garson iyi bir futbolcu oldu, her şeyi başardı” diye konuştu. Genç oyuncu, filmde Mehmet Aslan’la öpüştüğü bir sahne için de, “Öpüşme sahnesi var ama çok küçük masum bir öpücük” dedi.

Haberin Devamı

Türkan Şoray’ı örnek alıyorum
Filmde platonik bir aşk yaşayan Asiye’yi canlandıran Irmak Ünal, “Çok mutluyum. Devlet lisesinde okuyan bir karakteri oynuyorum. Platonik aşklar okul zamanlardan oluyor“ dedi. Ünal, 2.5 yıldır konuşmadığı babası Cihan Ünal’la barışmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Babamın tiyatro galasına İstanbul dışında olduğum için gidemedim. Yağmur kardeşim, Türkan Şoray annemdir. Her zaman Türkan Şoray’ı örnek alıyorum.”

‘A.R.O.G.’u beğendim
Şahan Gökbakar, “Ayakta Kal” için, “Güzel, duygulu bir film olmuş“ yorumunu yaptı. “A.R.O.G’u izledim beğendim. Bayağı güldüm” diyen Gökbakar, gazetecilerin “Cem Yılmaz sizin filminizi izlememiş” demesi üzerine “Ne yapayım yani, filmi izleyip beğenmedim deyip rol mü yapayım?“ dedi.