Cadde ERCAN SAATÇİ kimdir, kaç yaşında? Ercan Saatçi nereli, eşi kim? İşte şarkıları ve hayatı

ERCAN SAATÇİ kimdir, kaç yaşında? Ercan Saatçi nereli, eşi kim? İşte şarkıları ve hayatı

09.04.2022 - 21:20 | Son Güncellenme:

Şarkılar Bizi Söyler programına konuk olan Ercan Saatçi ile ilgili sorular geliyor. Şarkılar Bizi Söyler'in bu haftaki bölümünde "Karışık Kaset - Ercan Saatçi Şarkıları" gecesi yaşanacak. İzleyiciler ise Ercan Saatçi kimdir, kaç yaşında? Ercan Saatçi nereli, eşi kim soruları yoğun ilgi görmeye başladı. İşte Ercan Saatçi'nin şarkıları ve hayatına dair merak edilenler haberimizde...

ERCAN SAATÇİ kimdir, kaç yaşında Ercan Saatçi nereli, eşi kim İşte şarkıları ve hayatı

Her hafta olduğu gibi bu hafta da Cumartesi akşamı Şarkılar Bizi Söyler programı ekrana gelecek. Müzik şöleninin yaşanacağı programa birbirinden ünlü isimler konuk oluyor. Bu haftaki isimler arasında Ercan Saatçi de bulunuyor. Peki Ercan Saatçi kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Ercan Saatçi'nin biyografisi haberimizde...

Haberin Devamı

ERCAN SAATÇİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ, EŞİ KİM?

13 Mart 1968'de İstanbul'da dünyaya geldi. İlköğrenimini Üsküdar Zeynep Kamil İlkokulu'nda yaptığı esnada mandolin, akordeon ve Türk Halk oyunları dersleri almaya başladı. Orta ve lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi nde yaparken bir süre Sabri Süha Ansen'den keman dersleri aldı. Okulun müzik grubunu kurdu ve çeşitli liselerarası müzik yarışmalarına katıldı. 1985 yılında Ercan-Yavuz-Vahe adında bir grup kurdu. Bu grupta katıldığı yarışmalarda çeşitli ödüller aldı.

1988 yılında lisedeki okul arkadaşı olan Yavuz Çetin ile yaptıkları "I Will Cry" adlı şarkı ile Hey dergisinin yarışmasını kazandı. 1988 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Kontrbas Bölümü öğrencisiyken TRT Eurovision finallerine katılmaya hak kazandı. Yine aynı yıl İTÜ kampüslerinde yapılan üniversiteler arası müzik yarışmasında "Her Name Is N.G." isimli şarkısı ile kazandı. 1990 yılında TRT Altın Anten Genç Besteciler Yarışması'nda Özdemir Erdoğan birinci olurken Saatçi üçüncü oldu.

Haberin Devamı

Aynı yarışmanın dönüşünde İzel-Çelik-Ercan grubu kuruldu. 1990 yılında Grup Vitamin adında bir grup kurdu ve bu grupla 2 albüm yaptı. Grubun 3.000.000 satan ilk albümü "Bol Vitamin"in ardından iki kez Altın Güvercin yarışması na katıldı. Bir birincilik ve bir de ikincilik kazandı, dört kez Hürriyet Altın Kelebek ödülü, iki kez Hey Dergisi ödülü ve ayrıca birçok kez birçok TV ve radyonun seçtiği yılın şarkısı, yılın şarkı sözü ve yılın grubu ödülünü aldı. 1991 yılının sonunda Ufuk Yıldırım'la birlikte Gökhan Semiz ile anlaşamadıklarını öne sürerek Grup Vitamin'den ayrıldı ve Uf-Er grubunu kurdu, aynı yıl İzel Çeliköz ve Çelik ile İzel-Çelik-Ercan'ın ilk ve tek albümü "Özledim" çıktı. Çelik Erişçi'nin 1992'de gruptan ayrılmasıyla 1993 yılında İzel-Ercan olarak "İşte Yeniden" albümünü yaptı. Ayrıca Uf-Er olarak 1992'de "Vitamin Değil Şifa Niyetine" ve 1994'te "Ebabil Bir Kuştur" albümlerini yapan Ercan Saatçi, 1995 yılında ilk solo albümünü "Sayenizde" adıyla çıkardı. 1996 yılında "Tam 14 Saat Oldu" teklisi, 1998 yılında "Manşet" albümü izledi. Bugüne dek 600'e yakın şarkı sözü 400'ü aşkın beste ve düzenleme yaptı. Ercan Saatçi Doğan Müzik Company (DMC) den ayrılarak Rec by Saatchi adında kendi şirketini kurmuştur.

Haberin Devamı

2003-2004 yılları arasında Popstar ve Türkstar; 2006 Yılında Star Avı, 2008 Yılında da Alaturka Solist yarışmalarında İnci Çayırlı, Ahmet Özhan ve Hülya Avşar ile birlikte jüri üyeliği yapmıştır.

2009 yılında Metin Özülkü ile bir program sırasında Galatasaray kulübüne hakaret içerikli sözler sarf etmiştir. Gelen tepkiler üzerine özür dilemiştir.

Eşi Gülümsün Özkök'ten 14 Ekim 2009 günü boşanan Ercan Saatçi, hâlen Hürriyet gazetesinde yazarlık ve spor koordinatörlüğü yapmaktadır. İki çocuk babasıdır.

2020'de ise Kanal D'de yayımlanmaya başlayan kendi evinde yapıp sunduğu Çok Akustik programında ünlü konuklarla şarkı söyleyip sunmuştur.