Cadde Fulin: Angelina Jolie avantajım oldu!

Fulin: Angelina Jolie avantajım oldu!

16.06.2021 - 10:44 | Son Güncellenme:

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümü mezunu olan Fulin, doktor olan babasının ısrarına rağmen şarkıcı olmayı tercih etti. Bir dönem oyunculuk eğitimi de alan 36 yaşındaki popçu; pandemi döneminde müzik sektörünün yaşadığı zorluklar, dünyaca ünlü ABD'li aktris Angelina Jolie’ye olan benzerliği ve yeni projeleri hakkında konuştu. Ezgi Mola'ya destek veren Fulin, son dönemde gündem olan Bodrum'daki fahiş fiyatlarla ilgili soruyu da yanıtladı.

Fulin: Angelina Jolie avantajım oldu

İçindeki müzik aşkını gören babasının "Belki de yıllar kaybetmene sebep oldum" dediği şarkıcı Fulin, Milliyet Instagram hesabından canlı olarak yayınlanan 'Melis Baştuğ ile Haftanın Konuğu' programına konuk oldu.

Haberin Devamı

Fulin aslında bir kimyager. Bu konuyu birçok programımızda seninle konuştuk. Doktor olan babanın isteğini yerine getirip bu bölümü okudun ama müzik sektörünü tercih ettin. Sektör ne kadar zor? İstediğin noktaya geldin mi?
Her şeyden önce, ilk televizyon programımı seninle yapmıştım. Müzik sektörü tahmin ettiğimden daha zormuş, ben bu kadar zor olduğunu bilmiyordum. Zannediyordum ki çok istediğin bir şarkıyı çıkartıyorsun, tüm Türkiye seni tanıyor, her yerde şarkın patlıyor ve pop star oluyorsun. Kesinlikle böyle bir şey yokmuş, tamamen mücadele ve çaba gerektiren bir sektör. Böyle bilseydim girer miydim? Yine girerdim çünkü benim müzik aşkım çok büyük.
Benim şöyle bir avantajım oldu, sektöre ilk girdiğimde beni Angelina Jolie’ye çok benzettiler. Açıkçası Angelina Jolie benim avantajım oldu, bu tarz şeyler işimi o dönem biraz daha kolaylaştırdı.

Haberin Devamı

Babanın ilk zamanlardaki düşünceleri nelerdi?
Müziği seçtiğim ilk zamanlar gerçekten tabaklar, çanaklar havada uçuşuyordu. Konservatuar okumayı her zaman çok istemiştim ama babam izin vermedi. 'Üniversiteyi bitir, ne yaparsan yap' dedi ama yine bitmedi. Bu sefer yüksek lisans yapmamı istedi.

Babanın şimdiki duyguları?
'Senin içindeki müzik aşkını görmedim, müzik konusunda seni desteklemedim, belki de yıllar kaybetmene sebep oldum' diyor. Ama ikinci bir işim olmasını istediği için bunları yaptığını biliyorum.

Malum uzun süredir pandemi dönemindeyiz. Bu dönemde en büyük zararı görenlerin başında da müzik emekçileri geliyor. Maddi olarak zorlanıyor musun? Arkadaşların, orkestran, çevrendeki meslektaşların arasında zor durumda olanlar var mı?
Her zaman şükrettiğim bir ailem var, babam her zaman arkamdaydı. Fabrikatör bir babam yok, doktor bir baba ve öğretmen bir annenin evladıyım ama beni hiçbir zaman bir şeye muhtaç etmediler. Kendim dışında birçok müzisyen arkadaşımın zorluk çektiğini görüyorum. Ailesini geçindirmek zorunda olan o kadar çok müzisyen arkadaşım var ki. İçimde çok büyük bir sızı var. İnşallah bir an evvel müzik sektörü toparlanır ve herkes geçimini rahat bir şekilde tekrardan sağlayabilir.

Haberin Devamı

Altan Gördüm ve Vahide Perçin'in kurucusu ve hocası olduğu akademide oyunculuk eğitimi aldın. Oyunculukla ilgili kendini hazır hissediyor musun?
Bu sektördeki belli bir yerlere gelmiş olan insanlar oyunculuk eğitimi almamı da tavsiye ettiler. ‘Keyf-i-Halik’ klibini çektiğimiz dönem de Samsun Demir 'mimiklerin gerçekten başarılı' dedi ve daha ilerletmem adına oyunculuk eğitimi almamı tavsiye etti. Bir sene boyunca ders aldım. Oyunculuk yeteneğim gerçekten varmış. İlerleyen zamanlarda neden olmasın ki.

Bir röportajında "Maceracı bir yapım var. Kışın ortasında gecenin bir vakti denize girip yüzebilirim, sabahın köründe dağa tırmanabilirim" demiştin. İlginç bir deneyimin var mı?
Dediklerimi deneyimledim. Yapmak istediğim; bungee jumping ve Kapadokya'da balonlara binmek.

Geçtiğimiz günlerde Özlem Yıldız, Bodrum'da yüksek fiyatlardan dert yandı, "Eskisi gibi güzel güzel tatillere, restoranlarda gitme devri bitti" dedi, katılıyor musun?
Çok fazla fiyatların arttığını ben de biliyorum, okuyorum. Açıkçası çok keyif almıyorsam, 'bir kerelik deneyelim' demeyeceksem o kadar yüksek fiyatları şu dönemde oralara vermeyi uygun görmüyorum. Bu arada gösteriş seven de var. Oraların pahalı olduğunu bilip birçok kişinin oralara giremeyeceğini bildiğinden dolayı kendi giderek ve paylaşım yaparak egosunu tatmin edebiliyor.

Haberin Devamı

En yeni projelerin?
En son şarkım ‘Dizimde Yara’, Şubat 2020'de yayımlandı. Arkasından zaten pandemi ve kapanmalar geldi. En yeni şarkım trap tarzında olup ve DMC'den çıkacak. Slow şarkı olacağından büyük ihtimal eylül veya ekim ayında çıkabilir. Ayrıca Mümin Sarıkaya’nın en yeni projesinde de yer aldım.

2014 yılından günümüze birçok single yayımladın. Dinleyicinin ve senin en beğendiğin projen sence hangisi oldu?
Benim için ‘İçinden Oku’ ve ‘Aşk Bu Biter mi?’ çok özeldi. Dinleyicilerim ise 'Süper Kahraman' ve 'Dizimde Yara' şarkılarımı çok seviyorlar.

Instagram'da "Kaç kez beni pazar günü evde tek bırakma anne dedim. Kendimi kreşte terk edilmiş gibi hissediyorum" notun ile çikolataya bulanmış bir video yayımladın. Terk edildiğinde genelde neler yaparsın?
O kadar spontane gelişti ki. Tiktok videosu çekecektim, bütün düzeneklerimi kurdum, o sırada çikolatamı yerken kendimi gördüm ve 'Şu şebek halimi neden kayıt almıyorum?' dedim. Anneme bağlamamın sebebi ise benim şöyle bir travmam var; annem ve babam çalıştıkları için beni haklı olarak kreşe bırakıyorlardı, ben de kreşin altına üstüne getiriyordum. İlkokulda ise babamın işe gideceği zaman çok ağlardım. Aslında yalnız hissettiğim için anneme ve babama verdiğim bir tepkiydi. O yüzden kendimi yalnız bırakılmış ve terk edilmiş hissettiğim günlerden birinde çikolatayla her yerimi boyadım.

Haberin Devamı

Terk edildiğinde ne yapıyorsun?
Daha çok içime dönüyorum. Kepenkleri indirir, dünya ile ilişkimi kesiyorum. Uzun süre sosyal medyayı bile kullanmayabiliyorum. İşten bile soğuyorum. Terk edilmişlik ve bırakılma gibi bir durum hissettiğim zaman ya arıza çıkarıyorum ya da karşı tarafın dikkatini çekebilecek bir şeyler yapabiliyorum.

Ezgi Mola kısa süre önce bir paylaşım yapmıştı ve Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılmıştı. Olayın ardından sosyal medyada ünlü oyuncuya destek mesajları yağdı. Ezgi Mola, ’Sizleri çok seviyorum ve biliyorum ki bizleri sevgi kurtaracak’ mesajıyla herkese teşekkür etmişti. Bizi sevgi kurtaracak mı?
Sevgi bu hayatta gerçekten çok önemli. En saf enerji sevgidir. Zaten hepimiz birçok hatayı ve yanlışı sevgi eksikliğinden yapmıyor muyuz? Ben birçok insanın bile sevgi eksikliğinden dolayı suç işlediğini düşünüyorum. Kötü yorum yazanların bile içeride bir yerlerde sevgi eksiliği yaşadığını, o sevgisizliğini bir şekilde dışarıya vurduğunu düşünüyorum. Ezgi Mola'ya sonuna kadar katılıyorum çünkü bizi sevgi kurtaracak.