Cadde ‘Her şey hayal ettiğim gibi oldu’

‘Her şey hayal ettiğim gibi oldu’

08.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada paylaştığı videolarla Gülse Birsel’in dikkatini çeken Deniz Cengiz, ‘Jet Sosyete’yle oyunculuğa adım attı. Cengiz, “Teklif geldiğinde sevinçten delirdim. Her şey tam da hayal ettiğim gibi oldu” dedi.

‘Her şey hayal ettiğim gibi oldu’

‘Jet Sosyete’ dizisinde İlayda karakterini canlandıran Deniz Cengiz, sosyal medyada çektiği videolarla popüler olup, oyunculuğa başladı. Hayalini kurduğu mesleğe girmesine rağmen, sosyal medyadan kopmayacağını söyleyen oyuncu, “Videolar paylaşmaya devam edeceğim. Hayatım bir anda hızlandı, onun için biraz ara vermiş gibi oldum” dedi. Cengiz’le dizisini, oyunculuğu ve sosyal medyayı konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Jet Sosyete’ dizisiyle yollarınız nasıl kesişti?

Instagram’da komedi skeçleri yayınlıyordum. Gülse Birsel yaklaşık bir yıldır beni takip ediyordu. Bir gün mesaj atıp, sit-com projesi için görüşmek istediğini söyledi. Sevinçten delirdim. Sonra deneme çekimlerine çağırdılar. Kamera önünde tecrübesiz olduğum için, başta gergindim ama Birsel, bana güvendi.

- İlk oyunculuk deneyiminiz olmasına rağmen, büyük bir projeyle ekrana gelmek sizi korkuttu mu?

Uykularım kaçtı, korktum ama bir yandan da bu işin altından kalkabileceğimi hissediyordum. Şimdi güzel gidiyor.

- Oyuncu olma hayaliniz ne zaman başladı?

Üniversitede oyunculuk okudum. Ama sonra pazarlama odaklı bir master yapıp, o tarz işlere girdim. Şirketlerde çalışırken aklıma sürekli, okulda oyunculuk yaparken ne kadar mutlu olduğum geliyordu. Sonra istifa ettim. YouTube ve Instagram’da komedi skeçleri paylaşmaya başladım. Normalde cast ajanslarıyla da oyunculuk denenebilir ama bu yol bana daha yakın geldi. Bir Gülse Birsel projesinde yer almayı çok istiyordum. Her şey tam da hayal ettiğim gibi oldu.

Haberin Devamı

- Eskiden oyuncular ajanslardan seçilirdi, artık YouTube ve sosyal medya üzerinden projelere dahil ediliyor. Bir dönemin kapandığını düşünüyor musunuz?

Bence değişiyor ve iyi de oluyor. Ajansta kabiliyetinden ziyade, ilişkilerin önemli olabiliyor. Sosyal mecralarda ise izleyiciyle arada bir aracı yok, yeteneğin ve yapabildiklerin var. İnsanlar seni desteklerse ne mutlu! Aslında videolarımı görüp, ilk destek veren de Gupse Özay’dır. Ardından bu sayede ‘Beyaz Show’da da, mizah yazarlığı yapmaya başladım. Yani sosyal medyayla kendi yolunu açabilmek mümkün.

- Set ortamı nasıl alışabildiniz mi?

Süper, çok mutluyum. Ezberde zorlanırım diye düşünüyordum ama bir sorun yaşamadım.

- Kamera önüyle, sosyal medyadaki video paylaşmaları arasında ne gibi farklar var?

Paylaştığım videolarda, kendim kurguladığım için rahattım. Beğenmediklerimi paylaşmıyordum.

Kamera önünde o rahatlığımı yakalayamamaktan korktum ama ekip çok destek oldu. Şimdi
kendimi iyi hissediyorum.

Haberin Devamı

- İleride senaryo yazmayı düşünüyor musunuz?

Film ya da web dizisi yazma hayallerim var. Umarım Gülse Birsel ve Gupse Özay kadar başarılı olurum.

- Oyunculuk serüveninize aileniz destek oluyor mu?

Annem, evde çektiğim videolardan bir şey çıkacağına pek inanmıyordu. Hatta neredeyse dizinin fragmanını görene kadar kadroda olduğuma bile inanmadı. Şimdi destekliyor ve çok mutlu. Babam baştan beri inanıyordu, videolarımı da seviyordu.

"Sosyal medyadan kopmayacağım"

- Bundan sonra oyuncuğa mı, sosyal medyaya mı ağırlık vereceksiniz?

Sosyal medyadan kopmayacağım. Videolar paylaşmaya devam edeceğim. Bu dönem hayatım bir anda hızlandı, onun için videolara ara vermiş gibi oldum.

- Oyunculukta ne gibi hayalleriniz var?

Güzel işlerde yer almayı umuyorum. ‘Sadece komedi oynamak istiyorum’ gibi bir sınırlama yok kafamda. Kendi yazdığım işleri de hayata geçirmek hayallerim arasında.