Cadde Lady Diana'nın kural tanımaz gelini isyan ettirdi! 'Kendini prenses sanıyor'

Lady Diana'nın kural tanımaz gelini isyan ettirdi! 'Kendini prenses sanıyor'

23.07.2022 - 12:24 | Son Güncellenme:

İngiliz kraliyetinde gizli kapılar ardında yaşananları anlatan, 'İntikam: Meghan, Harry ve Windsors Arasındaki Savaş' kitabındaki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Öte yandan Lady Diana ile ilgili bir gelişme ise dünya basınında geniş yer buldu.

Lady Diananın kural tanımaz gelini isyan ettirdi Kendini prenses sanıyor

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - İngiliz kraliyet ailesiyle ilgili gündeme gelen detaylar şaşkınlık yaratmaya devam ediyor. Tom Bower'ın Buckingham Sarayı'nın kapılarının ardında gizli kalan sırlara yer verdiği 'İntikam: Meghan, Harry ve Windsors Arasındaki Savaş" adlı kitabı tüm dünyada tartışma odağı oldu. Yazarın kraliyetin sınırlarını aşan ve kural tanımayan gelin olarak görülen Meghan Markle hakkındaki iddiaları ise ağızları açık bırakacak cinsten.

Haberin Devamı

'BENCİL, MANİPÜLATİF VE TALEPKÂR'

Kitapta öne sürülenlere göre Meghan Markle ünlü olmak için Prens Harry ile evlendi. Bower, Markle'ın küçüklüğünden beri ünlü olmak istediğini ve Prens Harry sayesinde bunu başardığını söyledi. Yazar, "Monarşide sadece tek kişi 1 numaradır. Meghan hiyerarşinin mantığını kavrayamadı" dedi. Ayrıca Bower kitabında Meghan'ı 'bencil, manipülatif ve talepkar' olarak tanımlarken Harry'yi de şımarık, kötü eğitimli ve basit fikirli nitelendirdi.

Lady Diananın kural tanımaz gelini isyan ettirdi Kendini prenses sanıyor

Kitaptaki bir diğer iddiaya göre Meghan hamileyken Harry büyük depresyon yaşıyordu, hatta intiharın eşiğindeydi ve bu yüzden karısını hamilelik sürecinde görmezden geldi. Bütün bunlara ek olarak Bower, Prens Charles'ın eşi Camilla'nın bir sohbet sırasında Harry ve Meghan'ın doğmamış bebeğinin gelecekteki saç modeli ve ten rengi hakkında yorum yaptığını da iddia etti.

Haberin Devamı

Kaynaklara göre Cornwall Düşesi Camilla, Prens Harry'ye doğmamış melez çocuğu Archie'nin büyüdüğünde Afro olup olmayacağını sormuştu. Ancak basına konuşan kraliyet kaynakları, "Bu iddia saçmalık" demekle yetindi.

KATE'İ AĞLATTI, ÇALIŞANLARINA ZORBALIK YAPIYOR

İddialardan biri de Meghan Markle'ın kraliyet düğünü öncesindeki nedime töreni sırasında Prenses Charlotte'u en iyi arkadaşı Jessica Mulroney'nin kızıyla karşılaştırmasının Kate Middleton'ı gözyaşlarına boğması oldu. Meghan'a göre Prenses Charlotte'un nedime elbisesi tören için uygun değildi. Ancak daha sonra Meghan Markle, Oprah Winfrey'a verdiği röportajda Cambridge Düşesi'nin onu ağlattığını iddia etti. Kitapta Bower, Meghan'ın çalışanlarına zorbalık yaptığı iddialarından rahatsız olduğunu da belirtti. Oysa yanında çalışan bir personelin Sussex Düşesi'nin kendi yakın çevresi dışındakilerden pek haz etmediğini, ilgi göstermediğini de sözlerine ekledi.

Lady Diananın kural tanımaz gelini isyan ettirdi Kendini prenses sanıyor

'PRENSES GİBİ DAVRANIYOR'

Bunun yanı sıra Meghan Markle'ın rahatsız eden yönlerinden biri de sürekli prenses gibi davranması. Sussex Düşesi, Nelson Mandela Günü'nü kutlamak için Birleşmiş Milletler merkezinde yaptığı konuşmanın ardından Prens Harry ile birlikte New York'taki ünlü bir İtalyan restoranında arkadaşlarıyla ufak bir parti yapmıştı. Ancak Meghan partileri için 50 kişilik yer rezerve edilmiş olmasına rağmen neredeyse tüm mekanın kendilerine ayrılmasını istedi. Söylenenlere göre bu durumdan rahatsız olan arkadaşları da kendi arasında onun 'bir prenses' gibi davrandığını ve bundan hoşlanmadıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

DIANA'YLA RÖPORTAJ YAPABİLMEK İÇİN…

Kraliyet ailesiyle ilgili geçtiğimiz günlerde yaşanan bir gelişmede tüm dünyada konuşuldu.1995 yılında yayınlanan 'Panorama' programında Prenses Diana ile yapılan röportajın ardındaki gerçek gün yüzüne çıktı. Gazeteci Martin Bashir, Prens Harry ve Prens William'in dadısı Alexandra Pettifer'ın Prens Charles ilişki yaşadığı iddialarını ortaya atmış ve bu iddialar şok etkisi yaratmıştı. Bunun yanı sıra dadının Charles'ın bebeğine hamile kaldığı ve kürtaj yaptırmakla suçlandığı da söylenmişti. İddiaların ardı arkası kesilmezken Martin Bashir 'Panorama' programında Prenses Diana ile de özel bir röportaj gerçekleştirdi.

Lady Diananın kural tanımaz gelini isyan ettirdi Kendini prenses sanıyor

Prens Charles ile ilgili ortaya attığı iddiaların ardından Prenses Diana'yla röportaj yapan gazeteci hakkında açılan davada Pettifer'ın avukatı iddiaların 'ilgili herkes için ciddi kişisel sonuçlara' yol açtığını söylerken, Alexandra Pettifer ise son 25 yılda ortaya atılan bu yanlış ve kötü niyetli iddiaların kaynağını bilmediğini ancak Martin Bashir'in Prenses Diana ile röportajı bağlamak için böyle bir yol denemiş olabileceğini düşündüğünü de söyledi.  

Haberin Devamı

Davada ortaya çıkan detaylara göre de Martin Bashir, kraliyet ailesinin Prenses Camilla'yı izletmek için bazı kişilere ödeme yaptığını gösteren sahte banka hesap özetleri hazırlatıp bunları hem Diana hem de kardeşi Charles Spencer'a gösterdi. Böylece Bashir, Diana ve kardeşinin güvenini kazanarak röportajı alırken, o dönemin haber müdürü olan Tony Hall ise olayın üstünü örttü.

İngiliz devlet kanalı BBC ise geçtiğimiz günlerde 1995’te yayınlanan Martin Bashir’in Galler Prensesi Diana ile Panorama röportajını yapabilmek için ortaya attığı, eşi Prens Charles’ın iki çocuklarının dadısı olan Alexandra Pettifer ile ilişki yaşadığı iddiası nedeniyle özür diledi. BBC’nin İcra Kurulu Başkanı Tim Davie ise Bashir’in asılsız iddiaları nedeniyle Prens Charles, oğulları Prens William, Prens Harry ve Pettifer’dan özür diledi. Davie, ayrıca Panorama programını bir daha asla göstermeyeceklerine veya diğer yayıncılara haklarını vermeyeceklerine söz verdi.