Cadde 'Masterchef All Star'da kıyasıya mücadele! Ana kadroya giren 19'uncu isim belli oldu

'Masterchef All Star'da kıyasıya mücadele! Ana kadroya giren 19'uncu isim belli oldu

06.07.2023 - 02:06 | Son Güncellenme:

'All Star' formatı ile ekranlara geri dönen MasterChef Türkiye'de ana kadro heyecanı sürüyor. TV8 ekranlarında izleyiciyle buluşan, Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve konuk şef Osman Sezener'in jüri koltuğuna oturduğu MasterChef'in yeni bölümünde, 2022 sezonundan ana kadroya giren dördüncü kişi belli oldu.

Masterchef All Starda kıyasıya mücadele Ana kadroya giren 19uncu isim belli oldu

TV8'de izleyiciyle buluşan 'MasterChef Türkiye All Star'ın yeni bölümünde, 2022 sezonunun yarışmacıları ana kadroya giren dördüncü isim olabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Haberin Devamı

ANA KADROYA GİREN 19'UNCU İSİM BELLİ OLDU

MasterChef'in, Güzide Mertcan, Suna Aydın, Eda Karabulut, Batuhan Bayır, Rıfat Yurttaş, Sefa Okyay Kılıç, Tanya Kilitkayalı, Esra Tokelli, Eray Aksungur, Berker Başmanav, Sergen Özen, Burcu Önal, Tahsin Küçük, Dilara Başaran, Mert Yılmaz, Çağatay Akgül, Büşra Zambak ve Ayaz Geçer'den oluşan ana kadrosuna, 2022 sezonundan dahil olan dördüncü isim belli oldu.

Masterchef All Starda kıyasıya mücadele Ana kadroya giren 19uncu isim belli oldu

2022 KADROSUNDAN 15 İSİM YARIŞTI

MasterChef'in 2022 sezonunda yer alan ve Yağız Özçelik, Vural Burnaz, Gamze Tosun, Barış Demir, Fatma Nur Uçar, Şeyma Müjdeci, Görkem Ünal, Tayfun Genç, Melih Berkay Gündüz, Burak Revanbahş, Dilan Karataş, Şule Yaman, Kaan Noyanalpan, Tolga Şener, Serpilay Salkım'dan oluşan 15 isim, ana kadroya giren 19'uncu kişi olabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Haberin Devamı

Masterchef All Starda kıyasıya mücadele Ana kadroya giren 19uncu isim belli oldu

''BAKALIM BU ZORLAMAYI KİM GEÇECEK''

Mehmet Şef programın başında yaptığı açıklamada, ''Dün performanslar güzeldi. Şef tabağındaki performanslarda yüksekti. Daha sonraki yaratıcılık tabağında da gerçekten çok değişik tabaklar vardı. Onlarda gaza bastılar. Artık son iki bilet, son iki önlük. Arkadaşlar gerçekten dananın kuyruğunun kopma anı geldi. Son iki yarışmacı. Buradan vereceğimiz son iki önlük. Kıran kırana bir mücadele var. Özellikle ikinci yarıda gerçekten herkes terini sonuna kadar akıttı. Olabilecek bütün yeteneklerini ortaya koydu. Mücadele gün geçtikçe yükseliyor. Şampiyonlar Ligi’de yukarıda yavaş yavaş yükleniyor yeni tabirle. Bu tabağı yapan arkadaşlarımız bir sonraki tura geçecekler. Bir sonraki turda da bu sefer biz dedik ki, biraz daha zorlayalım. Bakalım bu zorlamayı kim geçecek. Bu etapta ve bir sonraki etapta iki zorlayıcı ürün verip en iyi bulmak istiyoruz. Hepinize başarılar dileriz'' dedi.

Masterchef All Starda kıyasıya mücadele Ana kadroya giren 19uncu isim belli oldu

YARIŞMACILAR 'ANALI KIZLI' ÇORBASI HAZIRLADI

Şefler, yarışmacılardan ilk olarak, 'analı kızlı' çorbası hazırlamalarını istedi. Yarışmacılardan istedikleri yemekle ilgili açıklama yapan Mehmet Şef şunları söyledi:

Arkadaşlar bugün sıcak bir bölgeye gidiyoruz. İnsanıyla sıcak, yemekleriyle sıcak, gittiğimizde gerçekten çok geniş mutfağının olduğu bir ilden size yemek vereceğiz. Meşakkatli bir yemek. Gerçekten bugün yurt dışından gelen arkadaşlarımızı Michelin yıldızı alan şeflerimizi götürdüğümüzde çok kreatif, çok fantastik bir yemek olarak buluyorlar. Evet arkadaşlar bugün kaderinizi belirleyecek ilk etaptaki yemek 'analı kızlı' geliyor. MasterChef Türkiye’nin eleme yemeğini öne çektik. Bu yemek MasterChef’te elemelerde geçmiş yıllarda en çok verdiğimiz eleme yemeği. Öne çektik, hodri meydan. Kim kimi elerse. MasterChef Türkiye’nin giderek zorlaşacağını söylemiştik. 'Analı kızlı' çorbasını hepiniz zaten biliyorsunuz. Ama bunun farklı versiyonları var. Biz sizden içerisinde kuşbaşılı olarak istemiyoruz. İçerisinde et suyu kullanacaksınız.

Danilo Şef, yarışmacılara yemek için sürelerinin 50 dakika olduğunu açıkladı ve tüm yarışmacılar verilen süre içinde istenilen yemeği hazırlayabildi.

Haberin Devamı

Masterchef All Starda kıyasıya mücadele Ana kadroya giren 19uncu isim belli oldu

İKİNCİ TURA GEÇEN İSİMLER

İstenen tabağı başarılı bir şekilde hazırlayan ve bir sonraki tura geçen isimler böylelikle belli oldu. En beğenilen tabağı hazırlayarak yaratıcılık etabına geçen yedi isim Görkem Ünal, Burak Revanbah, Gamze Tosun, Kaan Noyanalpan, Vural Burnaz, Fatma Nur Uçar ve Tayfun Genç oldu.

Masterchef All Starda kıyasıya mücadele Ana kadroya giren 19uncu isim belli oldu

''BUGÜN KAZANMAYA GELDİM''

Yaratıcılık etabına geçmeye hak kazanan Görkem Ünal, yaptığı açıklamada ''İyi bir tabak yaptım. İlk defa yapmıştım. Sadece çok ince olması gerektiğini biliyordum analı kızlı çorbasının analarının. Onu bir şekilde halletlim ve çıktım. Artık yaratıcılığa kaldı iş. Ne varsa saldırıp çıkacağım bugün'' dedi.

Burak Revanbahş ''Sabah zaten şeflerle konuşurken de söylediğim gibi bugün kazanmaya geldim. Bahane üretmek için burada değilim. Kazanacağım, başka da yolu yok bu işin. Şu an yaratıcılıkta ne yapabilirim onu düşünüyorum. Birazdan da en güzel şekilde yapıp şeflere beğendireceğim'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gamze Tosun de ''Son iki önlük kaldı. İki önlükten biri benim olabilir. Elimden gelen gayretin iki katını göstereceğim. İnşallah bugün hak ettiğim yere o balkona çıkacağım'' şeklinde konuştu.

Kaan Noyanalpan ''Yaptığım yemeklere birazcıkta karakterimi katarak yaptığım için lezzetli oluyor. Elimin lezzetine güvenirim. O yüzden artık bugün ikinci turu da aynı şekilde geçip ana kadroya girmek istiyorum'' dedi.

Vural Burnaz da ''Bugün hırslıyım. Bütün adaptasyonumla o tabağı yüklendim ve başarılı bir şekilde tamamladım. Bugün yukarıdayım inşallah. O önlüğü alıyorum ve arkadaşlarıma yukarıdan bay bay diyorum'' ifadelerini kullandı.

Fatma Nur da ''Bugün daha önce burada yaptığım ve birinci olduğum bir yemek çıktı. Yine yaptım. Güzel yaptım ve öne çıktım. Ama artık yorulmaya başladım. Çünkü geçen sene böyle değildi. All Star’ı dibine kadar yaşıyorum ve artık bitik durumdayım'' dedi.

Tayfun Genç de ''Bugün yemek çok zor bir yemekti. Elimden gelen her şeyi yaptım. Son anda şefler isimleri okurken kalbim şurada attı ismimi söylemediklerinde. Ama ondan sonrada onarlın değerlendirmesi sonucu üç evet ile bende tekrar finale dahil oldum'' dedi.

Haberin Devamı

Masterchef All Starda kıyasıya mücadele Ana kadroya giren 19uncu isim belli oldu

EN İYİ 'YARATICI TABAK' İÇİN YARIŞTILAR

Şeflerin yaratıcılık tabağı için verdiği iki ürün hurma ve kuru atom biberi oldu. Mehmet Şef, yaratıcılık etabıyla ilgili yaptığı açıklamada ''Arkadaşlar hoş geldiniz. İkinci etaptayız. Bu etapta göstereceğiniz performansa göre aranızdan bir kişi yukarıya çıkan artık 19'uncu yarışmacımız olacak. Geriye bir yarışmacı kalıyor. Bu etapta hepinize başarılar diliyoruz. Süreniz 45 dakika. Danilo Şef’inizin çok sevdiği atom biberi. Kendisini hastaneye götürmüşlüğümüz var. Acı biberle hurmaya şöyle bir baktığımızda çok yakışacak ürün. Çikolatayla acıyı çok kullanıyoruz. Bu ürünlerden tatlı, tuzlu, başlangıç, ara sıcak yani her şey yapabilirsiniz'' dedi.

Masterchef All Starda kıyasıya mücadele Ana kadroya giren 19uncu isim belli oldu

Yedi ismin hazırladığı tabaklar arasında en beğenilen iki tabak Gamze Tosun ile Kaan Noyanalpan oldu. Gecenin en iyi tabağını hazırlayarak MasterChef Türkiye'nin 'All Star' kadrosuna giren yarışmacının ismini Mehmet Şef açıkladı.

Masterchef All Starda kıyasıya mücadele Ana kadroya giren 19uncu isim belli oldu

EN YARATICI TABAĞI HAZIRLAYAN İSİM GAMZE OLDU

Yedi ismin hazırladığı tabaklar arasında en beğenilen ve ana kadroya giren 19'uncu yarışmacı Gamze Tosun oldu. Gamze, ismi açıklandıktan sonra yaptığı açıklamada ''Sanırım MasterChef All Star treni kaçarken son anda ellerimle yakaladım. Artık MasterChef All Star’ın 19'uncusu Gamze. Burada yapacak daha çok işim var. Seçildiğim için çok mutluyum'' ifadelerini kullandı.

Masterchef All Starda kıyasıya mücadele Ana kadroya giren 19uncu isim belli oldu