Cadde Merve Şarapçıoğlu: Berk adını bir daha duymak istemiyorum!

Merve Şarapçıoğlu: Berk adını bir daha duymak istemiyorum!

11.09.2022 - 07:05 | Son Güncellenme:

2016 yılında dünyaevine giren, iki yıllık olaylı boşanma davaları Şubat 2020'de sona eren Avukat Merve Şarapçıoğlu ile oyuncu Berk Oktay arasında sular durulmuyor... İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek' suçundan hapis cezasına çarptırılan Merve Şarapçıoğlu, Bebek’te basın açıklaması yaptı.

Merve Şarapçıoğlu: Berk adını bir daha duymak istemiyorum

MESUT YILMAZ / MİLLİYET
Berk Oktay’ın sosyal medyada uygunsuz görüntülerini yayınladığı iddiasıyla yargılanan eski eşi Merve Şarapçıoğlu hakkındaki dava Aralık 2020'de karara bağlanmıştı. Mahkeme, sanığın 'Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek' suçunu işlediğinin sabit olduğu gerekçesiyle alt sınırdan önce 2 yıl hapis cezası vermişti. Suçun zincirleme şekilde işlendiğini dikkate alan mahkeme, cezayı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çıkarmıştı. Duruşmalardaki iyi halini göz önüne alan mahkeme, indirim uygulayarak Şarapçıoğlu'na 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Haberin Devamı

BERK OKTAY: BU BENİM NAMUS DAVAMDIR

Kararın ardından duruşma salonu önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Berk Oktay, davayı geri çekmesi için tehdit edildiğini belirterek, şöyle konuşmuştu:

Bu benim namus davamdır diye başından beri söyledim ve namus davamdan asla geri adım atmadım. Allah'a çok şükür bugün soyadımın bütün namusu temizlenmiştir. Türk adaletine her zaman güvendim sonucunda da adalet yerini buldu. Bu dava emsal bir davadır. Herkese örnek olmasını dilerim. Kimse de peşini bırakmasın böyle şeylerin ve kimse de böyle bir şey kalkmasınlar. Adalet yerini bulmuştur.

Merve Şarapçıoğlu: Berk adını bir daha duymak istemiyorum

"MAHKEME BERAATİME KARAR VERDİ"

Merve Şarapçıoğlu, önceki gün Bebek’te basın açıklaması yaptı. Şarapçıoğlu, “İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 26. Ceza Dairesi beraatime karar verdi. Berk Bey zaten benim bu suçu işlemediğini biliyordu. Ancak ben çekişmeli boşanma davası açtığım için benimle bu şekilde uğraştı. Bu sebepten dolayı çok zor günler geçirdim ama sonunda aklandım. Bir daha Berk Oktay’la hiçbir şekilde anılmak istemiyorum. Hatta Berk adını bir daha duymak istemiyorum" dedi.

Merve Şarapçıoğlu: Berk adını bir daha duymak istemiyorum

"BERK'İN PARASINI BABASI YÖNETİYOR"

Haberin Devamı

Oktay, boşanma davası sürecinde mahkemeye ‘mal rejimi listesi’ sunmuş ve eski eşinden 250 bin TL alacağı olduğunu öne sürmüştü. Şarapçıoğlu ise listenin uydurma olduğunu söylemişti. Şarapcıoğlu’nun üniversiteden arkadaşı olduğunu belirten Melis Dede, "Merve’nin evlendikten sonra harcamalarına dikkat ettiğine şahit oldum. Bir keresinde Berk’in babası Merve’yi yanımda arayarak, ‘Faturanız çok gelmiş, bazı paketleri iptal mi etsek?’ dediğini duydum. Merve’ye ailesinin harçlık bıraktığını duydum. Berk’in parasını babasının yönettiğini biliyorum. Merve’nin evlendikten sonra okul masraflarını ailesi karşıladı" demişti.

Düğün salonu sahibi Lütfü Sapmaz ise “Düğün masraflarını gelenek olarak erkek tarafı öder. Nadiren ortak ödeme yapılır. Düğünde taraflar ödemeyi yarı yarıya olacak şekilde birlikte yaptı” ifadelerini kullanmıştı.

Merve Şarapçıoğlu: Berk adını bir daha duymak istemiyorum

'BIÇAKLA KAPISINA DAYANDI' İDDİASI

Ünlü oyuncudan olaylı bir şekilde boşanan Merve Şarapçıoğlu, yeni bir birlikteliğe yelken açmış, şarkıcı Demet Akalın'ın 2006 yılında evlenip aynı yıl boşandığı Oğuz Kayhan'la aşk yaşamaya başlamıştı. Sarapçıoğlu’nun, bir küsüp bir barıştığı sevgilisiyle geçtiğimiz aylarda yine ayrıldığı ortaya çıkmıştı.

Merve Şarapçıoğlu: Berk adını bir daha duymak istemiyorum

Ayrılık sonrası sinirlenen işletmecinin, telefonda avukatla tartıştığı öğrenilmişti. Konuşmanın uzaması üzerine Kayhan'ın, Şarapçıoğlu’nun Fulya’daki evine baskın yaptığı iddia edilmişti. Alkollü ve aşırı sinirli olduğu söylenenen işletmecinin, bıçakla avukatın kapısına dayandığı öne sürülmüştü. Araya Şarapçıoğlu’nun bir arkadaşı girerken, avukatın sinir krizi geçirdiği belirtilmişti.