Cadde Oscar'a damga vuran 'tokat' skandalı sonrası Jada Pinkett Smith'ten ilk açıklama!

Oscar'a damga vuran 'tokat' skandalı sonrası Jada Pinkett Smith'ten ilk açıklama!

30.03.2022 - 14:25 | Son Güncellenme:

Hollywood yıldızı Will Smith, 94. Oscar Ödülleri Töreni'nin canlı yayınında sunucu Chris Rock'ı tokat atarak bir skandala imza atmıştı. Yaşanan olay için hem ödül almak için sahneye çıktığında hem de sosyal medyada özür dileyen Smith'in ardından Jada Pinkett Smith de sessizliğini bozdu. İşte o açıklama...

94. Oscar Ödülleri, geçtiğimiz gece Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.  2022 Oscar Ödülleri Töreni'nde ödüllerden ve ödül alanlardan çok, oyuncu Will Smith'in sahneye çıkarak komedyen Chris Rock'a tokat atması konuşuldu.

Haberin Devamı

Komedyen Chris Rock'a, eşi Jada Pinkett Smith'in 'alopesi' hastalığı nedeniyle kazıttığı saçlarıyla ilgili espriler yapması üzerine sahneye çıkarak tokat atan Will Smith, yerine dönünce de sahneye doğru; "Karımın adını ağzına alma" diye bağırmış ve Rock'un açıklama yapma girişimini engelleyerek aynı ifadeleri daha sert bir şekilde tekrarlamıştı.

Oscara damga vuran tokat skandalı sonrası Jada Pinkett Smithten ilk açıklama

GÖZYAŞLARIYLA ÖZÜR DİLEDİ
53 yaşındaki oyuncu, ödülünü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarıyla özür dilemiş ve Akademi'den özür dilemek istiyorum, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu güzel bir an" demişti. Smith'in tokat attığı Chris Rock'tan özür dilememesi dikkat çekmişti.

'King Richard' filmindeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görülen Will Smith'in Chris Rock'a attığı tokada ünlülerden tepki gelmiş ve ardından Akademi’nin Twitter sayfasında yapılan paylaşımda şiddetin hiçbir şekilde hoş görülmeyeceği belirtilmişti.

Oscara damga vuran tokat skandalı sonrası Jada Pinkett Smithten ilk açıklama

Haberin Devamı

OSCAR ÖDÜLÜ GERİ ALINIR MI?
Bunun üzerine ünlü ismin ödülün geri alınıp alınmayacağı merak konusu olmuştu. Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında konuşan Yunus Emre Erdölen, "Akademi şiddeti kınayan bir tweet attı, ama Will Smith'i kınamadı. Bir kesim şiddetin karşısında dururken, bir kısım da Smith'i destekledi. 'Ödül geri alınsın' talepleri var ancak bu tek ses değil. O nedenle olur mu bilemiyorum" demişti.

"SINIRI AŞTIM VE HATALIYDIM"
Tüm bu yaşananların ardından sessizliğini bozan Smith sosyal medya hesabından özür mesajı paylaşmış ve "Şiddet her türü zehirli ve yıkıcı. Benim dün geceki hareketlerim kabul edilemez ve affedilemez. Espriler işin bir parçası fakat Jada’nın sağlık durumuyla ilgili bir espri bana çok fazla geldi ve duygusal davrandım. Kamuoyunun önünde senden özür dilemek istiyorum Chris. Sınırı aştım ve hatalıydım. Çok utandım ve hareketlerim olmak istediğim adamı göstermiyor. Dünyada şiddete yer olmamalı" ifadelerini kullanmıştı.

Oscara damga vuran tokat skandalı sonrası Jada Pinkett Smithten ilk açıklama

JADA SESSİZLİĞİNİ BOZDU
Bugüne kadar sessizliğini koruyan Jada Pinkett Smith'ten de konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Instagram hesabından bir paylaşım yapan ünlü isim, “Bu bir iyileşme mevsimi ve ben de bunun için buradayım” notunu yazarak eşine desteğini gösterdi.

Haberin Devamı

HASTALIK NEDENİYLE SAÇLARINI KAZITTI
Jada Pinkett Smith, saçkıran hastalığı nedeniyle kafasını kazıtmıştı. Chris Rock da törende daha önce Demi Moore’un kafasını kazıtarak rol aldığı “GI Jane” filmine atıfta bulunarak “Jada seni seviyorum, ‘GI Jane 2’ yakında, sabırsızlıkla bekliyorum” demişti. Espriye önce gülen Will Smith, eşinin moralinin bozulduğunu anlayınca kendini sahneye atmıştı.

Oscara damga vuran tokat skandalı sonrası Jada Pinkett Smithten ilk açıklama