Cadde Terk edilmiş köy canlandı

Terk edilmiş köy canlandı

08.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk Hollywood yapımı Türk filmi olan ‘Osmanlı Subayı’ için Aksaray’da terk edilmiş bir köy olan Kızılkaya baştan yaratıldı

Terk edilmiş köy canlandı

Dünyaca ünlü oyuncular Michiel Huisman, Hera Hilmar, Josh Hartnett, Sir Ben Kingsley’in yanı sıra Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem’in de rol aldığı ‘Osmanlı Subayı’nda bir köy yeniden yapılandırıldı. Çekimleri İstanbul, Prag, Kayseri, Kapadokya, Aksaray, Niğde ve Van’da gerçekleştirilen film için aylarca titizlikle çalışan ekip, çekimlerin büyük bir bölümünün yapıldığı İç Anadolu’da terk edilmiş bir köy olan Kızılkaya’da karar kıldı. Keanu Reeves’in başrolünü oynadığı ‘John Wick’ ve tüm dünyada milyonlarca takipçisi olan ‘Game of Thrones’ gibi projelerin mekan modellemelerini yapan SPIN firması, tüm köye dekor ve giydirmeler yaparak, yaşayan bir hale getirmek için aylarca çalıştı. Firma ayrıca köyün 3G modellemelerini de çıkardı.
Köyü tekrar yaşanılır bir hale getirmek için hummalı bir çalışma başlatan ekip, uzun yıllardan beri kimsenin yaşamadığı yerden altı kamyon çöp çıkardı. Köyün çevresine ağaçların dikilmesinin ardından, bölgeye de uzun zamandır uğramayan kuş sesleri yeniden yankılandı. Çevre köylerden halkın ziyarete geldiği sette oyuncular, özellikle minik hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.