Cumartesi Aileleri buluşturan fuar

Aileleri buluşturan fuar

06.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı 12-14 Aralık’ta Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Fuarın genel müdürü Seçil Fida ile fuarda ailelerin neler yapabileceklerini konuştuk

Aileleri buluşturan fuar

Üçüncüsü bu yıl düzenlenecek olan İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı 12-14 Aralık tarihleri arasında Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde aileleri misafir edecek. 90 binin üzerinde ziyaretçisi olan fuarda tanıtım yapan markaların dışında çocuklar için partiler, tiyatro gösterileri ve farklı etkinlikler de olacak.

Haberin Devamı

Fuarın genel müdürü Seçil Fida ile hem fuar hem de annelik hakkında konuştuk... Zorlu bir süreçten sonra kızı Duru’ya 31 haftalık hamileyken sahip olan Seçil Fida kızına kendi bakmayı tercih etmiş. Prematüre bebek annesi olmanın zorluklarını yaşarken sadece Türkiye’de değil, başka ülkelerde de anne ve çocuk üzerine yapılan araştırmaları
takip etmiş.

Dokuz kukla tiyatrosu, buz pisti, Noel Baba...

Fuar fikrinin aslında bir ihtiyaçtan doğduğunu söylüyor Fida. Annelerin bebek sahibi olduktan sonra girdikleri arayışı, yaşadıkları sorunları ve isteklerini bizzat yaşayarak gördükten sonra ebeveynlerin sorularına cevap verebilecek uzmanları, sağlıklı ürün satan markaları ve çocukların eğlenceli vakit geçirebilmesi için farklı etkinlikleri bir arada sunabilecek bir fuarı organize etmek istemiş.

Haberin Devamı

Fuar ailelelere bebek ve çocuk ürünlerini yakından inceleme ve bu ürünlere indirimli erişim imkanı sağlamakla kalmıyor, özel dinlenme alanları, emzirme odaları, yemek salonlarıyla da fuarı gezenlerin rahat edebilmesini amaçlıyor.

“Çocuklar için bir sürü eğlenceli aktivite düzenliyoruz” diye anlatıyor Fida: “Üç gün boyunca başta Looney Tunes karakterleri olmak üzere çizgi kahramanlar her yerde olacak ve renkli şovlarla çocukları olduğu kadar aileleri de eğlendirecek. Fuar alanına kurulacak sahnede ise kukla tiyatrosu olacak. Üç günde dokuz kukla tiyatrosu sahneleyeceğiz. Çocuklar için şeker, sabun ve kurabiye yapım atölyelerimiz olacak. Ayrıca yeni yıl temalı 15 farklı parti düzenliyoruz. Çocuklar hem buz pistinin keyfini çıkacak hem de Noel Baba ile fotoğraf çektirecek.”

Yalvaç Ural, Yekta Kopan gibi yazarlarla bir arada

Etkinlikler sadece bu kadar değil. Fuar alanına bir botanik bahçesi kurulacak ve bu alanı ziyaret edip ve bitkiler, çevreyi ve doğayı koruma konularında bilgi alan 2 bin çocuğa çınar fidanı hediye edilecek.

Bu yıl da sohbet buluşmaları alanında uzman kişileri ailelerle buluşturacak fuar. Katılan markalar kendi standlarında uzmanlarla aileleri bir araya getiren etkinlikler düzenleyecek. Fida “Yalvaç Ural, Yekta Kopan, Derya Baykal, Pınar Mermer, Tülin Kozikoğlu ve Duygu İçil gibi yazarlarımızı ziyaretçilerimizle bir araya getireceğiz” diyor.

Haberin Devamı

Alışverişte önceliklerim

Fuar ürünleri yakından inceleme, deneme ve detaylı bilgi sahibi olma imkanı sunuyor. Oğluma alışveriş yaparken ürünleri kutu içinde görüp inceleme şansım olmadan, satış elemanının verdiği bilgilerle seçmiştim. Bunlara arkadaşların tavsiyeleri, internetteki yorumlar eklenince kafa karışabiliyor. Annelerle tecrübelerimi paylaşmak isterim.

Biberon, emzik ve mama kabı seçerken bisfenol A’sız olmasına özen gösterdim.

Kıyafet alırken cildini tahriş etmesin diye pamuklu kumaştan üretilmiş ürünleri aldım. Sentetik madde içeren ürünlerden uzak durdum.

Masaj yağı, krem, banyo köpüğü gibi bakım ürünlerini alırken parfüm, paraben ve alkol içermeyen ürünleri seçtim.

Ürünlerin sadece açıldıktan sonraki son kullanma tarihlerine değil, üretimden itibaren geçerli olan raf ömürlerine de bakmaya başladım.

Oğlum her elini attığı şeyi hemen ağzına götürdüğü için ahşap ya da kumaş gibi doğal malzemeden yapılmış oyuncakları tercih ettim. Kullanılan boyaların içeriğine dikkat ettim.