Cumartesi Bir varmış bir yokmuş

Bir varmış bir yokmuş

07.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önümüzdeki hafta vizyona girecek olan “Sindirella”, moda dünyasını da etkisi altına aldı. Buz mavisi elbiseler, ışıltılı ayakkabılar ve özel makyaj koleksiyonları sayesinde bir geceliğine de olsa bu masalı yaşamak zor değil

Bir varmış  bir yokmuş

ünyanın en ünlü masallarından “Sindirella”nın modern sinema uyarlaması önümüzdeki hafta vizyona girecek. Başrolde Lily James, ona eşlik eden isimler arasında ise Cate Blanchett (Tremaine), Helena Bonham Carter (Koruyucu Peri) ve Richard Madden var.
Peki, söz konusu büyük-küçük pek çok kişi tarafından heyecanla beklenen, büyüleyici bir peri masalı olursa, üstelik işin içinde yırtık pırtık bir elbisenin nefes kesen balo kostümüne dönüşümü ve ışıltılı ayakkabılar da varsa tasarımcılar durur mu? Moda dünyasındaki Sindirella esintisinin başlangıcı, 2015 ilkbahar/yaz haute couture podyumlarında daha önce hiç görmediğimiz kadar mavi tonuyla kendini gösteriyor.
Cam ayakkabılar gerçeğe dönüşüyor
Zuhair Murad, Elie Saab, Tony Ward gibi tasarımcıların normalde de birer prenses elbisesini andıran kostümleri bu defa ışıltıları ve renkleriylede Sindirella’nın o meşhur elbisesiyle yarıştı. Ardından, Disney’in isteği üzerine
dokuz tasarımcı, Sindirella’nın ikonik cam ayakkabılarına kendi yorumlarını getirdi.
“Sindirella hem çok narin hem de çok güçlü bir karakter” diyen Nicholas Kirkwood, ona arkasında sert bir fiyonk duran stilettolar hazırladı, “Her kadın hayatında bir kez de olsa Sindirella olmayı hak ediyor” diyen Sandra Choi’nin (Jimmy Choo’nun kreatif direktörü) hayal gücü ise seksi bir çift ayakkabıya dönüştü.
“Balkabağını boşver, bütün gece boyunca dans et!”
Heyecanla beklenen film için Disney ile işbirliği yapanlar sadece onlar da değil, M.A.C’in “Sindirella” için hazırladığı sınırlı sayıdaki makyaj koleksiyonu da renk paleti ve ambalajıyla yeterince sihirli görünüyor. Koleksiyonda açık pembe rujdan “gece yarısı tonları”ndaki göz farına kadar pek çok ürün var. Oje markası Morgan Taylor da altı yeni renkten oluşan ilkbahar koleksiyonunu Sindirella’ya adayarak masala dahil oldu.
Aksesuar tasarımcısı Charlotte Olympia’nın “Balkabağını boşver, bütün gece dans et!” sloganıyla sunduğu çanta ve ayakkabılar ve TV yıldızı Lauren Conrad’ın Kohl’s ile işbirliği yaparak yarattığı koleksiyon da Disney hayranlarını mutlu edecek diğer haberlerden.

Haberin Devamı

ALIŞVERİŞ

- Ariş Pırlanta’nın evlilik koleksiyonunda yer alan pırlantalı taç modelleri; safir, yakut, zümrüt gibi renkli, değerli taşlarla zenginleştirilmiş. Düğün sezonu yaklaşırken, prensesler gibi hissetmek
isteyenler için...
- Arabaya dönüşen balkabağı saat 24.00’ten sonra havanızı söndürebilir. Ama Charlotte Olympia tasarımı çanta hep yanınızda olacak. 1.995 TL.
- Sindirella da bazen minimal takılmak isteyebilir. Halston Heritage’taki bebe mavisi tuvalet 810 avro.

KISA KISA

Yeni bir buluşma
Tasarımları dünyada 40’a yakın satış noktasında yer alan Ümit Ünal’ın son koleksiyonu Debutante, tasarımcının markayla yaptığı işbirliği sonucunda, Türkiye’de ilk kez Vakkorama’larda satışa sunuldu. Ünal’ın avangart tasarım anlayışından izler taşıyan koleksiyonda, kendi el çizimlerinin yer aldığı tişörtleri de var. 30 parçayla başlayan bu ortaklık, erkek koleksiyonu ve V2K için yapılacak yeni bir proje ile büyüyecek.

Haberin Devamı

80’lerden ilhamla
Kendi markası Maid in Love ile son zamanların en dikkat çekici tasarımcılarından biri olan Hande Çokrak, Mudo FTS64 ile işbirliği yaptı. Çokrak’ın marka için hazırladığı ilk kapsül koleksiyon, 80’li yılların eğlenceli tarzından ilham alınarak yaratılmış. Pantolon, gömlek, elbise, şort, sweatshirt, tişört, çanta, ayakkabı, etek, atletten oluşan 30 parçalık koleksiyon önümüzdeki aydan itibaren mağazalarda.