Cumartesi Bu hafta ne var ne yok

Bu hafta ne var ne yok

30.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Borusan Quartet keman, viyola ve viyolonsel eşliğinde Beethoven’ın “Yaylı Çalgılar Dörtlüleri”ni seslendirecek.

Bu hafta ne var ne yok

PAZARTESİ

Haberin Devamı

KONSER
Klasik müzik sevenlere iki seçenek

* Borusan Quartet keman, viyola ve viyolonsel eşliğinde Beethoven’ın “Yaylı Çalgılar Dörtlüleri”ni seslendirecek. 20.00’de
Kadıköy Süreyya Operası’nda gerçekleşecek dinletinin biletleri 15-40 TL arasında.
* Keman ve piyano notaları Alisa Weilerstein ve Inon Barnatan’ın yorumlarıyla birleşiyor. Cemal
Reşit Rey Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak konserin biletleri 43.50-73.50 TL arasında.

KABARE
* Suzan Kardeş, Şebnem Sönmez ve Yasemin Göksu’nun şarkıları seslendirdiği “Pazartesi Şarkıları” adlı kabare saat 21.30’da Zarifi’de. Giriş ücreti 80-150 TL.

SALI

ETKİNLİK
Eğlenirken öğrenin

* Curious Community, “Çağdaş Sanattan Bize Ne?” eğitici eğlence etkinliği Osman Erden’le 20.00’de Babylon Lounge’da başlayacak. Etkinliğin biletleri 28.25 TL.

KONSER
* Şirin Soysal yeni albümü “Ziyaret”in tanıtım konserini 21.30’da Babylon’da verecek. Biletler 33.75 TL.
* Metal grubu Om, saat 21.30’da Salon İKSV’de konser verecek. Biletler öğrenci 34, tam 45 TL.

PARTİ
* Flamingo Bar&Restaurant 22.30’dan itibaren DJ Tarık Koray ile eğlendirecek.

Haberin Devamı

ÇARŞAMBA

KONSER
Latin ezgileri

* Viktor Lazlo yeni projesi “Billie Holiday Müzikali” ile 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda çıkacak. Biletler 53.50-83.50 TL arasında.
* Portecho, elektronik-rock tarzı müzikleriyle 22.00’de KadıköySahne’de olacak. Biletler 28.50 TL.
* Christopher Dexter Greenspan oOoOO, Chill’n Roll Night Club etkinliğiyle 20.30’da Babylon Lounge’da. Biletler 17.50 TL.

PERŞEMBE

KONSER
Blues ve cazın
farklı sesi...
* Leonard Cohen, Beatles gibi ünlü müzik gruplarına farklı cover’lar yapan ve blues&caz müziğini kendine has yorumlarıyla süsleyen Madeleine Peyroux 20.00’de İş Sanat Kültür Merkezi’nde. Biletler öğrenci 46, tam 56-83 TL arasında.
* Bartok ve Chopin besteleriyle piyanoya başlayan Danimarkalı folk, caz müzisyeni şarkı yazarı Agnes Obel 21.30’da Salon İKSV’de. Biletler öğrenci 28, tam 34-45 TL.
* Sezen Aksu, Fatih Erkoç gibi sanatçıların vokalistliğini de yapmış olan şarkıcı Evrim Özkaynak saat 22.00’de Frankie İstanbul’da sahneye çıkacak. Giriş ücreti 30 TL.

TİYATRO
* Bu yıl 10’uncu sezonuna başlayan Komedi Dükkanı, “Tolga Çevik: Arkadaşım Hoş Geldin” ile 21.00’de Beşiktaş Kültür Merkezi’nde kapılarını açıyor. Biletler öğrenci 57.50, tam 82.50 TL.
* Engin Alkan’ın beş farklı Moliere oyunundan derleyip yazdığı, yönettiği, oynadığı ve başrollerinde Büşra Pekin, Deniz Uğur, Umut Temizbaş gibi isimlerin bulunduğu müzikal oyun “Huysuz” saat 20.30’da Trump Alışveriş Merkezi Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek. Biletler öğrenci 46, tam 56 TL.

Haberin Devamı

CUMA

Dünyaca ünlü ses İstanbul’da
İsveçli elektro müzik sanatçısı Jay Jay Johanson, Maslak Sheraton Otel’deki Valentine’de eğlenceli parçalarını seslendirecek. 23.30’daki
etkinliğin biletleri 50, stand 450 TL.

KONSER
* Modiqliani Quartet viyola, viyolonsel ve kemanı Haydn, Beethoven ve Ravel’in eserleriyle yeniden buluşturuyor. 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak konserin biletleri 33.50-63.50 TL.
* İkinci albümü “İkinci Cihan”ı çıkaran caz sanatçısı Birsen Tezer saat 22.30’da KadıköySahne’de sahneye çıkacak. Biletler 34 TL.
* Bülent Ortaçgil ve Erkan Oğur, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde aynı sahneyi paylaşarak sevilen şarkılarını dinleyicilerle buluşturacak. 20.30’daki etkinliğin biletleri
34-45 TL arasında.
* Dillerin ortak yönlerini bulmak, kardeşliği sağlamak amacıyla bir proje şeklinde yola çıkan ve hem Türkçe hem Kürtçe folk-rock şarkıları seslendiren Bajar, 23.00’de The Mekan’da çıkacak. Biletler 20 TL.

Haberin Devamı

* Söz ve müzikleri kendisine ait şarkılarıyla dikkat çeken Melis Danişmend, saat 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde şarkılarını seslendirecek. Biletler 34.50 TL.

(Etkinliklerin biletlerini Biletix internet sitesinden alabilirsiniz.)

BUGÜN BU GECE nereye gitmeli?

KONSER
Sevilen şarkılarını seslendirecek

* Sibel Can saat 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde. Biletleri 67.50-112 TL arasında.
* Cazın yetenekli isimlerinden Mathias Eick Qui, “A Taste of Norway” isimli dinletisiyle Salon İKSV’de sahneye çıkacak. Saat 21.30’da başlayacak konserin
biletleri öğrenci 23, tam 39.50 TL.
* Kurulduğu günden bu yana
farklı tarzlarıyla dikkat çeken
Büyük Ev Ablukada, saat
22.30’da KadıköySahne’de.
Biletler 39.50 TL.
* Ghetto kapılarını bugün Avusturya-Türk kökenli sanatçı Fatima Spar ve orkestrası Freedom Fries’ın konseri ile kapatıyor. 22.30’da başlayacak konserin biletleri öğrenci 25, tam 35 TL.

PARTİ
* Naftalinli Plaklar (45’lik)&Karaoke Party etkinliğiyle Living Room, 45’lik plakların cızırtılı
sesleriyle sizi geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyor. 20.00’deki eğlencenin biletleri 23.50 TL.
* DJ T, 25’inci yıl turnesi kapsamında İstanbullu müzik ve dans severleri Indigo’da eğlendirecek. 23.30’daki etkinliğin biletleri öğrenci 30-40 TL.
* Fransız asıllı sanatçı Jean Christophe Le Saout hiphop tarzına farklı ritimler katarak oluşturduğu Wax Tailor müzik
projesi ile 21.30’da Babylon’da
olacak. Biletler 50.50 TL.

Haberin Devamı

YARIN için program yapın

KONSER
Sahnede Flört

1990 yılında kurulan, rock’n roll’dan Erkin Koray şarkılarına kadar pek çok tarza repertuvarlarında yer veren ve son albümü “Demli”yi 2010 yılında çıkaran müzik grubu Flört saat 21.00’de BKM Mutfak Sahne’de çıkacak. Biletler 34 TL.

TİYATRO
Büyüklere Küçük Prens

“Küçük Prens”, Bitiyatro tarafından 18.00’de KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde oynanacak. Oyunun biletleri öğrenci 30, tam 45 TL.
Tiyatro ve opera bir arada
Ali Poyrazoğlu’nun Carmen operasından başlayıp güldürü öğeleriyle birleştirdiği tiyatro oyunu “Asi Kuş” 16.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde. Biletler öğrenci 46, tam 56 TL.

Sergi

Ustaların eserleri bu mezatta
109 eserin satışa sunulacağı, içlerinde Burhan Doğançay, Bedri Baykam, Haluk Akakçe, Abidin Dino, Nuri İyem, Engin İnan ve Fikret Mualla gibi ressamların tablolarının da bulunduğu 25. Artı Mezat Modern ve Çağdaş Türk Sanat Müzayedesi bugün 14.00’te Nişantaşı The Sofa Hotel’de gerçekleşecek.

Metin ve nesneler arası ilişki
Sanatçı Deniz Gül’ün
“5 Kişilik Bufet” adlı çalışmasının devamı niteliğindeki “B.İ.M.A.B.K.R” adlı metin-nesne arası ilişki kuran sergisi Galeri Manâ’da görülebilir.

İlker Topdemir

İlker Kafası

Güneş gitmiş, bulutlar şehrin üstüne kabus gibi çökmüştü. Bu havada yapılacak en iyi şey battaniyeyi çekip akşama kadar televizyon seyretmek diye düşündü. Sonra Milliyet Cumartesi’de “İlker Kafası”nı okudu. Bir enerji patlaması yaşadı. Battaniyeyi üstünden attı. Yataktan zıpladı ve hızlıca hazırlanarak sokağa çıktı. Evet hayat sokaktaydı.
Bu satırları size THY lounge’undan yazıyorum. Bir çılgınlık edip günübirlik Londra’ya gitmeye karar verdim. Sabah 08.10 ile Londra’ya uçuş akşam 22.30 ile dönüş! Amacım toplam 8 saat içinde alışveriş etmek ve yeni yerler keşfetmek.

YİYİN İÇİN

Tom’s Kitchen bu hafta Zorlu Center’da açıldı. Şef Tom Aikens, İstanbul’a özel
süper bir menü hazırlamış. Kendisini mutfakta işinin
başında görme fırsatını yakaladım. Harika biri. Sohbeti de yemekleri kadar lezzetliydi. Şansınız
varsa hemen gidin derim!

GÖRÜN

Gezin, ilham alın
İstanbul Design Week Küçükçiftlik Park’ta kapılarını açtı. Eski Galata Köprüsü yerine artık yeni yerinde ve daha mutlu. Yaşadığınız şehre bir de sanatçıların gözünden bakmak istiyorsanız başarılı tasarımcıların katıldığı bu etkinliği kaçırmayın.

GEZİN

Farklı bir alışveriş deneyimi
Ben de ilk duyduğumda şaşırmıştım. Bugünlerde İstanbul sosyetesinin yeni alışveriş destinasyonu İran’ın ikinci büyük kenti İsfahan.
Çok özel el yapımı oyma, mercan mobilyalar, bölgeye özgü zümrüt takılar... İsfahan’a gitmek çok kolay.
Üç saatlik uçuş sonrası vizesiz giriş yapabileceğiniz bu güzel şehrin en iyi oteli kralların, başkanların da konakladığı Abbasi Hotel.

DANS EDİN

Eğlencenin dibine vurun
İndhra Taşpınar Beyoğlu’nda dans etmeyi ve eğlenmeyi sevenler için çok başarılı bir yer yarattı: Propaganda. Bugün açılışının birinci yılını Hollandalı grup Kraak&Smaak ile kutluyor Propaganda. Başarılı sahne performanslarıyla bu grubu kaçırmayın derim. Tabii yer bulabilirseniz.