Cumartesi Dağ şıklığında geçmişe dönüş

Dağ şıklığında geçmişe dönüş

20.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kayak modası bu sezon önemli değişimlerden geçiyor. Spor dışındaki dağ etkinliklerinin giderek daha önemli hale gelmesi, karlar arasında daha çarpıcı görünen stilleri ve nostaljik esintileri öne çıkardı

Dağ şıklığında geçmişe dönüş

80’li yılların Türk filmlerinden hatırlarsınız; Banu Alkan, Hülya Avşar gibi oyuncular kayak için Uludağ’a gider, fakat dağda bile süslü stillerinden, kürk detaylarından ve parlak takılardan vazgeçmezlerdi. İşte, belki de ‘80’lerden sonra her izlediğimizde bizi güldüren bu görünümler şimdi geri geliyor. Yani, artık pistlerde yalnızca bol ve sportif kesimleri, grafik baskılı pantolon ceket takımları ve pofuduk montları görmeyeceğiz….

Zirvede esen nostaljik rüzgarlarda, ünlü kayak merkezlerinde düzenlenen eğlenceli etkinliklerin ve partilerin büyük etkisi var şüphesiz. Apres - ski , yani kayak sonrası partilerinde daha şık ve çarpıcı görünme isteği detaylara verilen önemi artırdı ve dar kesimler, rengarenk desenler, ihtişamlı aksesuarlar yeniden önem kazandı. Elbette bu, retro kayak kıyafetlerinin rahatsız olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü tasarımlar geçmişten geliyor olsa da; rüzgar ve su geçirmeyip ısıyı uzun süre koruyan materyaller ve hareket özgürlüğünü kısıtlamayan kesimlerle bugünün rahatlığını yaşayarak bembeyaz karlar arasında daha havalı görünmek mümkün.

Haberin Devamı

Dağ şıklığında geçmişe dönüş

Ünlülerin tercihi de nostaljiden yana

Ünlü yıldızların ve çok takip edilen stil ikonlarının kayak merkezlerinden paylaştıkları fotoğraflar da, nostalji modasının yükselişe geçtiğini kanıtlıyor. Geçtiğimiz haftalarda Aspen’de tatil yapan Paris Hilton (her ne kadar artık bir stil ikonusu olmasa da hâlâ çok takip edildiği kesin) hem metalik renkler hem dar kesimler hem de kürk detaylarıyla geçmişe dönmeyi tercih etti. Kayak için Erciyes’i tercih eden Yasemin Özilhan ise siyah tulumu, kürklü şapkası ve keskin hatlı gözlükleriyle bu sezon kayak stilinize ilham verebilir.

Stil ipuçları

- Tulum ve salopetler çok moda evet, fakat her vücut tipine uygun olmadıkları kesin. Özellikle bacak boyunuz kısaysa ve beliniz ince değilse bu modellerden uzak durmakta yarar var. Onun yerine aynı renk pantolon-ceket takımlara yönelebilirsiniz.

- Kayak sonrası şıklığının temel parçası yün kazaklar. Akşamüstü veya gece, şömine başında geçirilecek zamanlar için kar desenli kazaklarınızı ışıltılı aksesuarla tamamlayarak daha çarpıcı görünebilirsiniz.

- Unutmayın; retro kayak şıklığının olmazsa olmazı, dikkat çeken detaylar. Özellikle kürkler, şeritler ve kalın kemerler.

- Eğer kayak kıyafetleriyle boyunuzun daha uzun görünmesini istiyorsanız, içinde gizli platform olan kayak botlarını tercih edin.

- Ekoseler ve çiçek desenlerinin yanı sıra bu sezon kayak kıyafetlerinde dijital baskılar da öne çıkıyor. Fark yaratmak için dağ fotoğrafı baskılı parçalara da göz atmayı unutmayın.

Haberin Devamı

Dağ şıklığında geçmişe dönüş