Cumartesi Davetlerde ten uyumu

Davetlerde ten uyumu

08.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oscar töreninin kırmızı halısı, bu yazın düğün davetlerinde neler göreceğimizle ilgili ipucunu verdi. Gecelerde parıltılarla süslenmiş, ten rengine yakın tonlarda elbiseler olacak

Davetlerde  ten uyumu

Bu yazın gece kıyafetleri ve abiye modası belli oldu. Minik taşlar, metalik detaylar, püsküller, fırfırlar ve tüllerle süslü elbiseler giyilecek ama hepsi mutlaka tek bir rengin üzerinde buluşacak: Nude, yani ten rengi. İpuçlarını almak için kırmızı halı seremonileri arasında şıklık yarışının en çekişmeli geçtiği gece olan Oscar törenine göz atmak yeterli. Zira bu yıl 86’ıncısı düzenlenen ödül törenine katılan pek çok aktris sözleşmiş gibi bu elbiseleri giydi. Cate Blanchett’in Armani Prive, Jessica Biel’in Chanel Couture, Angelina Jolie’nin Elie Saab Couture, Julie Delpy’nin de Jenny Packham’la dahil olduğu yarışın galibi sözünü ettiğim uçuk tonlar oldu.
Aslında pastel renklere olan yönelişin ilk sinyallerini geçtiğimiz yılki törende Anne Hathaway, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain gibi aktrislerin giydiği kostümlerle almıştık. Ancak bu yıl kırmızı halının
yanı sıra podyumda da gördüğümüz bu trend, mezuniyet ve düğün sezonu yaklaşırken elbise arayanların en büyük gözdesi olmaya aday.

Saç ve makyaj doğal olmalı
Yalnızca elbise konusunda değil mücevher, makyaj ve saçta da Hollywood yıldızlarını örnek almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken birkaç nokta var. Gece davetlerinde saç ve makyajın doğallığı gittikçe daha da önem kazanmaya başladı. Fazla yapılı ve uğraşılmış görüntüsünden uzaklaşmak gerekiyor. Oscar törenine uçuk tonlardaki elbiseleriyle katılan oyuncuların hemen hemen hepsi saçlarını açık bırakmış, makyajda da elbiseleriyle uyumlu renkleri tercih etmiş ve abartılı aksesuarlardan kaçınmıştı. Sallantılı küpeler ve yine elbiseyle uyumlu, minik portföy çantalar biraz daha ışıltı katmak için yeter de artar.

Haberin Devamı

Stil ipuçları

* Düğüne katılırken ten rengi elbise giymek biraz riskli olabilir. Gelinden rol çalmaya çalışıyor gibi görünmemek için pembeye yakın ten rengi tonlarını tercih edin.
* Tıpkı çanta gibi ayakkabılarınız da elbiseyle uyumlu, doğal tonlarda olabilir. Siyah ayakkabılardan uzak durun.
* Ten rengi elbiseler tüllerle birleştiğinde çıplaklık illüzyonu yaratıyor ve yeterince seksi görünüyor. Zarafetten ödün vermemek için abartılı dekoltelerden kaçınmakta yarar var.
* Tafta gibi kalıplı ve sert duran kumaşlar pastel renklere yakışsa da bu sezon tercihinizi uçuş uçuş olan bir modelden yana kullanın.

Davetlerde  ten uyumu

Alışveriş

Trendi yakalayın

* Forever New’daki mini elbise, rengi ve işlemeleriyle Oscar törenindeki trendi 12’den vuruyor. 600 TL
* Dilek Hanif’in hazır giyim koleksiyonu couture işçiliğini aratmayacak türden. 5 bin 500 lira.
* Parıltıları sevmiyorsanız parlaklık etkisini metalik kemerli bir modelle yakalayabilirsiniz. Perspective
elbise 419 lira.
* Begüm Salihoğlu’nun tasarladığı elbise, uçuk tonlardan en çok pembeyi sevenler için ideal. 7 bin 750 lira.

Haberin Devamı

Kısa kısa

Moda haftası başlıyor

Pazartesi günü başlayıp 14 Mart’ta sona erecek olan Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, bu sezon ilk mekanına dönüyor ve Antrepo 2 Tophane’de düzenleniyor. Sekizi ilk defa olmak üzere etkinlikte yer alacak olan 40’tan fazla tasarımcı 2014-15 sonbahar/kış koleksiyonlarını iki ana mekanda, Runway ve Studio’da sergileyecek.
Her sezon bir tasarımcıyı seçerek destekleyen Mercedes-Benz’in bu sezon seçtiği isim
ise Gül Ağış oldu. Ağış’ın “Mercedes-Benz presents Lug Von Siga” defilesi
11 Mart’ta saat 19.00’da başlayacak.
IMG Fashion’ın direktörü Banu Bölen, organizasyonla ilgili yenilikleri anlattı:
“Bu sezon son tüketiciye yönelik etkinlikler de takvimimize girdi. 15 Mart Cumartesi günü ilkbahar/yaz 2014 koleksiyonlarının tanıtımları da yapılacak”.

Mola verme noktası
Defileler arasında soluklanmak isteyenlere bir hatırlatma: Karaköy Külah’ta kurulacak alışveriş alanı “Souq”, moda haftası boyunca moda severler, tasarımcılar ve moda editörlerinin mola noktası olmaya aday. Ece Sükan Vintage’ın hesaplı parçaları ve moda editörlerinin özenle seçtiği ikinci el kıyafetlerinin satıldığı alanda Stilistler Köşesi’nin yanı sıra tasarımcılar ve birbirinden farklı markalar yer alacak.

Haberin Devamı

Koleksiyon hazırlayacak
Grammy Ödülleri’nde taktığı şapka, fast food zinciri Arby’s tarafından 44 bin dolara satın alınan Pharrell Williams, moda gündeminden düşmüyor. Amerikalı müzisyen, Uniqlo markasıyla işbirliği yaparak kapsül bir koleksiyon hazırlayacağını açıkladı. Koleksiyonun kampanya fotoğraflarında ve reklam filmlerinde de yer alacak olan Pharrel, tişört ve şapka tasarlayacak.