Cumartesi El emeği, göz nuru lezzetli bir hediye

El emeği, göz nuru lezzetli bir hediye

31.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Evde, restoranları aratmayan bir mönü ve sofra... Kendi el emeğinizle hazırladığınız lezzetli, göze de hitap eden kışkırtıcı bir hediye... Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Gününde kadınların da erkeklerin de kalbine giden yol mideden geçecek. Bunu da o güne özel dersler veren yemek kursları sağlayacak

El emeği, göz nuru  lezzetli bir hediye

İlk kursumuz Etilerdeki Mutfaktayız. Da Marionun şefi Sabit Arslan yönetiminde verilen kursta mozarella kulesi, deniz ürünleriyle hazırlanmış risotto, parmesan sepetinde balzamik soslu taze yeşillikler ve çikolatalı sufle ya da krem brule yapma öğretiliyor. Kurs günleri ve saatleri ise şöyle: 5 Şubat Perşembe günü saat 13.00te, 7 Şubat Cumartesi günü saat 15.00te, 10 Şubat Salı günü saat 10.00da ve 19.00da. Fiyatı 42 milyon lira + KDV. Tel: (0212) 358 18 25 Anlaşılan o ki, bu yıl Sevgililer Günü evlerde kutlanacak. Restoranları aratmayan sofralar ve mönüler hazırlanacak. Nereden mi çıkarıyoruz? Sevgililer Gününe özel kurslar düzenleniyor ve erkekler, kadınlar, çiftler bu kurslara katılıp o güne hazırlanıyor. Mövenpick Hotel İstanbulun Sevgililer Günü yemek kursu ise erkeklere özel. Bu sefer kadının kalbine giden yol midesinden geçecek yani. Bu kurs 7 Şubat Cumartesi günü 15.00-18.00 saatleri arasında verilecek. Şef, otelin de şefi olan Brendan Speed. Mönüde "aşk elması" anlamına gelen Pomme damour salatası, keçi peyniri, roka ve biber ile; kekik ve biberiye soslu tavuk ve kuzu sarma, sote ıspanak ve susamlı yoğurt ile; çikolata ile kaplanmış çilekli kalp dondurma var. Fiyatı 75 milyon lira.Tel: (0212) 319 29 29 Sadece erkeklere Osman Oğuz-Yasemin Tamer Kurslara çift olarak katılanlar da var. Osman Oğuz ve Yasemin Tamer de bu çiftlerden biri. "O gece acaba kim kime bu mönüyü hazırlayacak" diye düşünürken erkek tarafı cevabı veriyor: "Nasıl olsa bir araya geldiğimiz günlerde kendisi yemek yapacağını iddia eder ama yapamayacağını anladığım anda ben müdahale ederim. Bu sefer de öyle olacak herhalde." Sevgilisi Yasemin Tamer de bu laflara çok itiraz etmiyor: "Osman yemekleri yaparken ben malzemeleri hazırlıyorum, sonrasında bulaşıkları yıkıyorum." Dışarı çıkmayı pek sevmediklerini belirten çift; çoğunlukla evde oturup lezzetli bir yemek ve iyi bir şarap eşliğinde film izlediklerini belirtiyor. Sanırız 14 Şubatta da program değişmeyecek ama mönü bayağı renklenecek. "Osman yemeği yaparken ben de malzemeleri hazırlar, bulaşık yıkarım" Defne Müminoğlu Daha önce çeşitli yemek kurslarına katılan Defne Müminoğlu altı aylık evli. Sevgililer Gününe özel yemek kursunu duyduğu zaman ilk olarak "Sevgili kocama o gece güzel yemekler pişiririm ve bayılır" diye düşündüğünü belirtiyor ve "Bana yapılsa çok hoşuma giderdi" diyor. Müminoğlu el emeği ile hazırlanan herhangi bir hediyenin para ile alınandan her zaman daha kıymetli olduğunu düşünüyor. "Hele ki bu el emeği ile hazırlanan şey güzel bir yemekse hem lezzetiyle mideye hem de süslemesiyle göze hitap edebiliyorsunuz" diyor. "Sevgili kocamın çok hoşuna gidecektir" Semen Zihnioğlu (Mutfaktayızın sahibi) Mutfaktayızın sahibi Semen Zihnioğlu bu kursa aşıkların geleceğini, yaşın ise hiç fark etmediğini belirtiyor: "Taze gelinler de, 20 yıllık evli olanlar da geliyor. Bir de kuru fasulye, pilav dışında Sevgilime risotto yaptım demek isteyenler katılıyor. Restoranlarda yediğiniz yemekleri, kendi ellerinizle şef gibi hazırlayıp eve taşımak da özel bir şeydir."Zihnioğlu yemeğin sevilen birilerine yapıldığı zaman belki de elden geçen elektrikle ve o mutlulukla çok daha lezzetli olduğunu düşünüyor. "Aslında" diyor, "daha çok aşk daha lezzetli yemek demek." "Daha çok aşk, daha lezzetli yemek" Kursta katılımcılara lezzetli aşk yemekleri yapmayı öğreten şef Sabit Arslan ise mönüyü hazırlarken özellikle hafif ve pratik yemekleri tercih ettiklerini söylüyor. Arslan "İnsanların o akşamı tümüyle yemek yaparak geçirmelerini istemedik" diyor. Sabit Arslan (Mutfaktayızın şefi) Mövenpick Hotelin şefi : "Erkekler kadınlara yemek hazırlarken diyet durumları yüzünden daha akıllı olmalılar" - Ana yemekte kuzu ve tavuk birlikte veriliyor. Bu da iki sevgilinin birleşmesini anlatıyor.- Çok ağır bir mönü vermiyoruz. Türklerin alışık olduğu malzemelerle hazırlanan bir mönü olması da önemli. Sadece biraz daha göze hitap eden bir sofra olacak.- Benim öğrettiğimin tıpatıp aynısını pişirmelerini istemiyorum çünkü kendilerinden bir şeyler katarlarsa özel bir yemek olur. Mesela pul biber ekler ya da tavuk yerine balık tercih eder... Yaratıcılıklarını kullanmaları lazım.- Kullandığımız baharatlar, özellikle de çikolatalı tatlımız insanı mutlu edecek, enerji verecek şeyler. Ve o gece de enerji gerek tabii.- Annemin felsefesi de "erkeğin kalbine giden yol mideden geçer"di. Ve 52 senedir evli olduklarına göre işliyor. Kadınlar için de aynı şey geçerli ama kadınlar diyette olabilir, bazı şeyleri yemek istemeyebilirler. O yüzden erkekler kadınlara bir şeyler hazırlarken daha akıllı olmak zorundalar." Brendan Speed (Mövenpick Hotelin şefi) Mövenpickteki kursa katılacak olan erkekler isimlerini ve yüzlerini bizden gizliyorlar çünkü 14 Şubat gecesi sevgililerine sürpriz yapacaklarını söylüyorlar. İşte onlardan birinin kursla ilgili görüşleri..."Bu kursa katılmak sadece 14 Şubat için değil her zaman faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca ben zaten kız arkadaşım için kahvaltılar, akşam yemekleri hazırlarım. Sevdiğiniz bir insan için özel bir sofra hazırlamak çok güzel bir şey. Bu arada eğer sevgilim rejim yapıyorsa, o kadar uğraşmışım, yemek, sofra hazırlamışım, bir günlük bozuversin rejimi diye düşünürüm." "Ben sevgilime her zaman kahvaltı ve akşam yemeği hazırlarım"