25.11.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:
İstanbul'da, Akmerkez'de 1996 yılından beri hizmet veren Papermoon her mevsim, her saat, her kesimden, her yaştan müşteri çeken bir lokanta oldu.2006'nın sonuna geldiğimiz halde 2005 rakamlarını bulamadığımdan önceki yılın rakamlarını vereceğim. 2004 rakamlarına göre Akmerkez'deki Papermoon'a yıl içinde 103 bin 421 müşteri gelmiş. Lokantanın yıllık cirosu 4,2 milyon dolar olmuş. Artık Ankaralıların da Papermoon'u var. Beymen'in Kavaklıdere'de geçen yıl açtığı altı katlı mağazasının zemin katında Papermoon Cafe, teras katında Papermoon Restaurant faaliyete geçti. Bilindiği gibi Papermoon, pizzasıyla ün yapmış bir Milano lokantası. Daha sonra İtalya'dan New York'a gitmiş. İtalyan mutfağına özgü makarna, risotto, deniz ürünleri ve et çeşitleriyle ABD'de ün yapan lokanta, İstanbul'da da mutfağı ve servisiyle beğeni gördü. Öğle ve akşam yemeklerinde masalarında yer bulunmaz oldu. Yemekleri nedeniyle gidenler yanında, görmek ve görülmek için gidenler de lokantanın ününün yaygınlaşmasına yol açtı.Ankara'da, Kavaklıdere'de Beymen mağazası olarak inşa edilen binanın terasının da Papermoon için özel olarak düzenlendiği söyleniyordu. Ama Papermoon Ankara'ya bir yıl sonra geldi. Önce zemin kattaki kafe sonra teras katındaki lokanta açıldı.İstanbul'daki Papermoon lokantasının müdür yardımcısı Sezgin Yüce ile bar sorumlusu (Müşterilerin "Doktor" diye hitap ettiği) Turan Çetinkaya Ankara'daki Papermoon'un personelinin yetiştirilmesi ve kafe ile lokantanın açılışı için Ankara'daydı. Kafe ve lokantada sorumluluk üstlenen genç kızlarımızla erkekler dikkatimi çekti. Sezgin Yüce Ankara'daki tüm servis personelinin üniversite mezunları arasından seçildiğini söyledi.Ankara'daki Papermoon'un lokantasındaki fiyatlar İstanbul Papermoon fiyatlarıyla aynı. Kafedeki fiyatlar daha düşük. Üniversite mezunu personel Kafenin de lokantanın da alanı geniş olmadığından bar tezgahları küçük yapılmış. Kafe de lokanta da 80'er kişilik. Lokanta "fine dining" denilen, beyaz örtülü, beyaz peçeteli lokanta olarak düşünülmüş.New York Papermoon'dan gelen yabancı müdür Cristiano Carnatta lokantanın yönetim sorumluluğunu üstlenmiş. Lokantanın aşçıbaşısı İstanbul'dan Ankara'ya giden Antonio Tombardi. Kafenin sorumlu müdürü Murat Kılıç, aşçıbaşı Elio Magrograssi.Odun fırınları yanıyor. Mayalanmış hamurla, hamuru ince kıtır pizza hazırlıyorlar. Mozarellalı, somonlu, karpaçyolu, bresolalı salataları 15-29, pizzaları 16-20 YTL arasında. İtalyan makarna çeşitleri 18-20 YTL, mantarlı risotto 22 YTL.Kafede Papermoon fırınında hazırlanmış, İtalyan türü ekmeklerle yapılan sandviç çeşitleri var.Keçi peynirli, mozarella peynirli, tavuklu, somonlu, jambonlu, bonfileli sandviçler 13-23 YTL arasında.Kaliteli, iyi eğitim görmüş personelin servisi çok iyi. Mutfaklardan çıkan yiyeceklerin sunumu güzel. Lezzetleri iyi.Papermoon Ankara'da da İstanbul'daki kadar ilgi görecek, müşteri çekecek mi? Zamanla göreceğiz. Yiyeceklerin sunumu güzel