Cumartesi İster restoranda yiyin ister eve götürün

İster restoranda yiyin ister eve götürün

07.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trump Cadde’de açılan Good Food by Selin yöresel malzemelerin kullanıldığı bir mekan. Bir de artısı var; isterseniz yediğiniz malzemeleri alabileceğiniz Doğal Bakkal’ı...

İster restoranda yiyin ister eve götürün

Trump Cadde’de iki ay önce açılan Good Food by Selin dışarıda yemek yediğinde de sağlıklı ürünler bulmak isteyenleri memnun edecek bir restoran. İşletmeci Selin Doğan’ın açtığı bu mekanda sadece doğal ve yerel malzemeler tercih ediliyor. Hatta Türkiye’nin farklı illerinden getirilen çoğu ürün günlük olduğu için gittiğinizde bulamayabiliyorsunuz. Doğal ürünlerle yemek yapmak ya da burada yiyip çok beğendiği bir yiyeceği almak isteyenler için Selin Doğan, restoranın hemen karşısında bir de Doğal Bakkal’ı açmış.

Enginar tarlasından Trump Cadde’ye
Türkiye’nin 25’ten fazla şehrinden getirilen 200’den fazla doğal ve yerel malzemeyle hazırlanan yemeklerin olduğu bir yer Good Food by Selin. Bir enginar tarlası sahibi olma hayaliyle çıktığı yolda, yediğimiz gösterişli yemeklerin zararına dikkat çekmek için bu girişimde bulunmuş Selin Doğan. Bir senelik hazırlık sürecinden sonra açılan mekanın danışmanlığını da gastronomi uzmanı Osman Serim yapıyor.
Good Food by Selin’e gidip “Balık yemek istiyorum” dediğinizde “Maalesef bugün balığımız kalmadı” gibi cevaplarla karşılaşabilirsiniz. Çünkü bütün balıklar Cunda’dan günlük getiriliyor ve sınırlı sayıda olduğu için hemen tükenebiliyor. Ev yapımı makarna yapılan restoranda zeytinyağı Kaz Dağları’ndan, peynirler Kars’tan, tuz ve şeker Erzincan’dan, süt Gümüşhane’den, zeytin Urla’dan getirtiliyor. Doğan, istihdam sağlamak adına tüm yöresel ürünlerini kadın üreticilerden alıp hem kullanıyor hem de Doğal Bakkal’da satıyor.

Haberin Devamı

Şerbeti anımsatan tat: Hardaliye

Yöresel çorbaların, sebze yemeklerinin, salataların, ızgara etlerin yapıldığı Good Food by Selin’de bir menü yok. Her gün farklı 20 çeşit meze ve salata hazırlanıyor; bunlar da günde iki kez değişiyor. Şeker yerine mevsim meyveleri ya da organik pekmezle tatlandırılmış kabak gibi günlük tatlılar da yapılıyor. İçecek seçeneklerinde ise ev yapımı limonata ile soğuk çayların yanı sıra çeşitli baharatlar, üzüm şırası ve çubuk tarçınla yapılan, tadı şerbete benzeyen yöresel içecek hardaliye var.