Cumartesi Karantina modunuza göre kitap önerileri

Karantina modunuza göre kitap önerileri

12.12.2020 - 03:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen beş yayınevinden, karantina günlerinde farklı ruh hali, arayış ve ihtiyaçlarımıza yanıt verecek kitap önerileri

Karantina modunuza göre kitap önerileri

Evlere kapandığımız salgın günleri, birçoğumuz yeni bir ‘persona’ya büründük: Kimimiz içindeki yetenekli aşçıyı keşfetti, kimimiz spor kimimiz sanat tutkununa dönüştü. Vaka sayılarının artışıyla birlikte kısmi de olsa yeniden karantina moduna girdiğimiz bugünlerde, kitapların rehberliğinden ayrılmamak belki de en iyi ilaçlardan biri. Biz de Türkiye’nin önde gelen beş yayınevinden öneriler aldık.

Haberin Devamı

İş Bankası Kültür Yayınları

MUTFAK

Anadolu Sosları

Evinize konuk olmuş bir aile büyüğünüz size soslar dünyasına ait bilgileri tatlı dille anlatıyormuş gibi hissetmek isteyen sos meraklıları için.

PSİKOLOJİ

Freud bu işe ne derdi?

Kısmen psikolojiye giriş kısmen de hayat kılavuzu sayılabilecek bu kitap, pek çok psikanalist ve psikoloğun tavsiyeleriyle içgörü kazandıran bilgiler sunuyor.

EDEBİYAT

Dolaptan Temaşa

Türk edebiyatı klasikleri, bugünle geçmiş arasında bağ kurmak yönünden de önemli bilgiler sunuyor. Ahmet Mithat Efendi’nin eski eğlence hayatına dair bulunmaz bilgiler verdiği Dolaptan Temaşa’sı bunlardan biri.

BİLİM

Dünyamızı Değiştiren On İki Hastalık ve Son Doğal İnsan

Salgını bizzat deneyimlediğimiz bugünler, geçmiş salgınlardan çıkarılması gereken dersler ve bu derslerin gelecekte salgın hastalıklarla mücadeledeki rolü üzerine okumak için.

ÇOCUK


İş Çocuk Klasikleri


10-11 yaş grubuna önerdiğimiz kısaltılmış klasikler, çocukların usta yazarlarla tanışması ve okuma alışkanlığını erken dönemde kazanmaları için ideal bir yol sunuyor.

Can Yayınları

MUTFAK

Cafe Fernando

Cenk Sönmezsoy’un öğrenciyken yurt mutfağında yaptığı domatesli makarnadan Dolce & Gabbana’ya özel tasarladığı Brownie Dantel Giyer’e kadar uzanan bir yemek hikâyesi.

PSİKOLOJİ

Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek

Bu zengin derleme; okuru bilim, ekonomi, siyaset, tarih, çevre, toplumsal cinsiyet, psikoloji, halk sağlığı, tıp tarihi, felsefe, edebiyat, kültür ve sanat perspektifinden dünyayı yeniden düşünmeye davet ediyor.

EDEBİYAT

Osman

Osman, usta işi kurgusuyla edebiyatımızın en görkemli eserlerinden biri olmaya aday “Osman”, karantina zamanında soluksuz okuyacağınız
bir eser.

BİLİM

Hareket Halindeki Zihin

Bilim, sanat, edebiyat, dünya tarihinin büyük fikirleri sadece beyinlerimizden değil, tüm bedenimizden doğdu. Kitap nasıl düşündüğümüz konusunda yepyeni bir bakış ortaya koyuyor.

ÇOCUK

Kepler 62 serisi

Geleceğe yolculuk yapıp, kendimizi kazanılabilir mücadeleler içinde bulmak için.

Yapı Kredi Yayınları

MUTFAK

Emma Teyze’nin Kitabı: Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı

Mutfakta başka bir döneme ait oldukları hissedilen nostaljik esintili, basit ama lezzetli tarifler denemek isteyenler için.

PSİKOLOJİ


Psikanaliz Defterleri

Ayrılığın ruhsal süreç üzerindeki sarsıcı etkilerinin yanı sıra öznenin oluşumu için de gerekli olduğunun altını çizen sayı, kayıplarla dolu bu salgın döneminde ayrı bir anlam kazanıyor.

Haberin Devamı

EDEBİYAT

Kadınlar, Sanat ve İktidar

Nochlin’in “Neden Hiç Büyük Kadın Sanatçı Çıkmadı?” başlıklı yazısı da dahil, sanat tarihinde kadınların yerini cesaretle sorgulamaya davet eden yazılarıyla tanışmanın tam zamanı.

BİLİM

Kendi Evrimimizi Yönetmek

Bazen bilinçli bazen bilinçsiz bir şekilde evrimin yönünü nasıl değiştirdiğimize dair keyifli ve ilgi çekici bir zihinsel tura çıkmak isteyenler için.

ÇOCUK

Büyük Sorular Kitabım - Hayvanlar

Serinin en yeni üyesi, hayvanlar âlemi üzerine 8 konuya ayrılmış resimli soru ve yanıtlarla, minik meraklılara hem bilgilenecekleri hem eğlenecekleri rengârenk görsel bir şölen.

Alfa Yayınları

MUTFAK

Lezzetler

Türkçe koku literatürünün kurucusu Vedat Ozan’ın tadına doyulmaz kaleminden, dört ciltlik “Kokular Kitabı” koleksiyonunun son halkası. Gurmeleri terletecek sorular sormak isteyenler için bir başucu kitabı.

PSİKOLOJİ

İçimizdeki Şeytan

Edebiyat listelerinin üst sıralarından düşmeyen “Kürk Mantolu Madonna”nın yazarı Sabahattin Ali’nin kaleminden insan doğasının karanlık tarafına keskin bir bakış atmak isteyenlere.

EDEBİYAT

Edebiyat Dersleri

Yazarı, yazma eylemini, Latin Amerika ve dünya edebiyatını anlamak için, Cortazar’ın sekiz dersinden oluşan paha biçilmez bir belge.

BİLİM

Yaban Yaşam

Ekolojist ve filozof Monbiot’dan, insanın kendisi ve çevresiyle ilişkisine radikal bir bakış açısı getiren kitabı, doğayla ilişkimizi gözden geçirmemiz gerektiğini öğrendiğimiz salgın döneminde okunması gerekenlerden.

ÇOCUK

Ağaç Diken Adam

Edebiyat tarihine ağaç sevgisini anlatan en iyi öykülerden biri olarak giren “Ağaç Diken Adam”, hem yetişkinler hem çocuklar için etkileyici ve öğretici bir hikaye.

Doğan Kitap

MUTFAK

Sahrap Soysal’la Sağlıklı Mutfak

Anadolu mutfağını inovatif bir dokunuşla güncellemek, lezzetli, sürdürülebilir ve farklı beslenme alışkanlıklarına hitap eden tarifler için doğru adres.

PSİKOLOJİ

Kendin Olmanın Dayanılmaz Hafifliği

Haberin Devamı

Klinik psikolog Ferhat Jak İçöz’ün kaleminden, varoluşçu psikoterapi ve felsefeyle hayata dair 40 mesele üzerine düşünmek için.

EDEBİYAT

Fahrelnissa Zeid Sözlüğü

Modern sanatın Türkiye’deki öncülerinden, sıra dışı çalışmalarıyla sanat tarihinde iz bırakan ressam Fahrelnissa Zeid’in sanatını, anlayıp yorumlayarak, renklerinin, formlarının ayrıcalığını keşfetmek isteyenler için bir kılavuz.

BİLİM

Sağlık Balonları

Dr. Alp Sirman’la sağlıkta bilim dışı yalanların izini sürmek, hastalıkların ve tedavi yöntemlerinin tarihçesine dair sağlık illüzyonlarını yerle bir edecek bilgiler edinmek için.

ÇOCUK

Arka sıradaki çocuk

Waterstones Çocuk Kitabı Ödüllü roman, Suriye’den Londra’ya uzanan hikayesiyle 9 yaşındaki bir çocuğun bakış açısından mülteci krizine dair bir roman.